Spike Lee, Gena Rowlands şi Debbie Reynolds au primit Oscaruri onorifice

Spike Lee, Gena Rowlands şi Debbie Reynolds au primit Oscaruri onorifice

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2016 va avea loc pe 28 februarie

Academia de film americană le-a înmânat premii onorifice regizorului Spike Lee şi actriţelor Gena Rowlands şi Debbie Reynolds - reprezentată de nepoata sa -, într-o gală care a avut loc sâmbătă, la Hollywood, şi care a deschis sezonul trofeelor din cinema ce va culmina cu ceremonia Oscarurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gala Oscarurilor onorifice - The Governors Awards este un eveniment anual, un preambul al ceremoniei Oscarurilor, care, în 2016, va avea loc pe 28 februarie.

Potrivit Reuters, The Governors Awards Gala a avut loc sâmbătă seară, la Ray Dolby Ballroom din Hollywood & Highland Center din Los Angeles, şi a beneficiat de prezenţa unor vedete de la Hollywood, printre care s-au numărat Meryl Streep şi Denzel Washington.

Organizatorii evenimentului au decis o întărire a măsurilor de securitate, după atacurile teroriste care au avut loc vineri seară, la Paris, şi care s-au soldat cu 129 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Preşedintele Academiei de film americane, Cheryl Boone Isaacs, a cerut, de altfel, păstrarea unui moment de reculegere. „Toţi de aici suntem solidari şi sprijinim Franţa şi poporul francez“, a spus aceasta, amintind de lunga istorie cinematografică şi de dragostea pentru film a acestei ţări.

Boone Isaacs a mai vorbit despre nevoia de a promova mai mult egalitatea de gen şi etnică la Hollywood, introducându-l astfel pe unul dintre sărbătoriţii serii, regizorul Spike Lee.
Regizorul afro-american este o voce proeminentă a comunităţii americane de culoare, explorând adeseori în filmele sale relaţiile interrasiale.

Spike Lee, în vârstă de 58 de ani, s-a remarcat în domeniul cinematografiei independente, graţie unor filme precum „Pizzeria lui Sal/ Do The Right Thing“ (1989) şi lungmetrajul biografic „Malcolm X“ (1992). A fost de două ori nominalizat la Oscar: în 1990, pentru scenariul original al filmului „Do The Right Thing“, şi în 1998, pentru documentarul „4 Little Girls“.

În timpul galei de sâmbătă, Lee a vorbit, printre altele, despre faptul că Hollywood-ul mai are un lung drum de parcurs în ceea ce priveşte promovarea artiştilor afro-americani. „Trebuie să avem o discuţie serioasă despre diversitate şi să aducem puţină aromă aici“, a spus acesta.

O altă sărbătorită a serii, Gena Rowlands, în vârstă de 85 de ani, care, ca şi Lee, a primit un premiu Oscar onorific pentru contribuţia la dezvoltarea cinematografiei, are o carieră care se întinde pe durata a aproape şapte decenii şi o filmografie bogată, de peste 40 de lungmetraje, în rândul cărora se remarcă filme precum „O femeie dominată/ A Woman Under the Influence“ (1974) şi „Gloria“ (1980) - ambele regizate de soţul ei, John Cassavetes, şi care i-au adus nominalizări la Oscar.

Debbie Reynolds, care a primit premiul Jean Hersholt Humanitarian pentru activităţile sale caritabile, nu a putut participa la eveniment, deoarece, recent, a suferit o operaţie chirurgicală, iar perioada de convalescenţă va fi una lungă. Premiul i-a fost înmânat, însă, nepoatei sale, actriţa Billie Catherine Lourd.

Debbie Reynolds, care a devenit celebră cu rolul din „Cântând în ploaie/ Singin' in the Rain“ (1952), a susţinut numeroase campanii de strângeri de fonduri şi de conştientizare în rândul populaţiei a problemelor cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu maladii mintale şi este membru fondator al fundaţiei de caritate Thalians. A fost nominalizată la Oscar cu rolul din filmul „Indestructibila Molly Brown/ The Unsinkable Molly Brown“ (1964).

Debbie Reynolds, în vârstă de 83 de ani, este mama unei alte actriţe celebre, Carrie Fisher, care joacă rolul prinţesei Leia din franciza „Războiul stelelor/ Star Wars“.

Printre laureaţii din anii trecuţi ai Honorary Awards se află actori precum Steve Martin, Lauren Bacall şi Robert Redford, iar o serie de actori celebri de la Hollywood implicaţi în acţiuni filantropice, precum Angelina Jolie, Elizabeth Taylor şi Oprah Winfrey, au fost recompensaţi cu Jean Hersholt Humanitarian Award.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: