„Spectre“, viitorul film din seria „James Bond“, cel mai scump din istoria francizei

„Spectre“, viitorul film din seria „James Bond“, cel mai scump din istoria francizei

În noul film, actorul britanic Daniel Craig va interpreta pentru a patra oară rolul agentului 007 FOTO GettyImages/Gulliver

Mesajele confidenţiale dintre reprezentanţii studiourilor Sony scoase la iveală de grupul de hackeri „Guardians of Peace“ au arătat că al 24-lea film din seria „James Bond“, denumit „Spectre“, ar putea costa aproximativ 300 de milioane de dolari, fiind cea mai scumpă producţie cu celebrul spion de până în prezent, arată „The Hollywood Reporter“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suma vehiculată a dat naştere unor tensiuni între reprezentanţii Sony, studioul care distribuie viitoare peliculă pe piaţă, şi Jonathan Glickman, preşedintele MGM, compania care produce filmul. Astfel, cel din urmă a trimis un memo intern în luna noiembrie a anului trecut în care specifica că suma alocată pentru „Spectre“ ar fi mult prea mare, spre deosebire de bugetul precedentul film al seriei, „007: Coordonata Skyfall“ (2012), care a avut asigurată suma de 210 milioane de dolari. Pe de altă parte, „Skyfall“ a devenit unul dintre cele mai profitabile filme din serie, cu încasări de un miliard de dolari. „Suntem conştienţi că noile filme se bazează pe cele vechi şi că trebuie să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor publicului. Dar, trebuie să reducem costurile. Nu e vorba de zgârcenie aici“, a spus Jonathan Glickman, încercând să reducă bugetul la 250 de milioane de dolari.

Glickman a oferit şi câteva sugestii prin care se pot reduce costurile. Acesta a spus că, de exemplu, o scenă filmată pe timp de noapte în Roma poate fi mutată în studiourile din Londra, se pot folosi mai puţine vagoane pentru o scenă de luptă desfăşurată pe un tren, iar scena finală realizată pe timp de ploaie se poate reproduce cu ajutorul efectelor speciale.

În aceleaşi mesaje interceptate de piraţii cibernetici şi publicate ulterior în spaţiul public s-a dezvăluit şi faptul că actorul Andrew Scott (Moriarty din serialul „Sherlock“ difuzat de BBC), care va juca rolul lui Denbigh, a primit cu un milion de dolari mai puţin faţă de cât i s-ar fi oferit lui Chiwetel Ejiofor („12 Years a Slave/12 ani de sclavie“) dacă acesta ajungea la o înţelegere cu producătorii.

Filmul „Spectre“, cu Daniel Craig în rolul principal, va fi lansat pe marile ecrane pe 6 noiembrie 2015. Filmările au început în această lună, la puţin timp după ce producătoarea Barbara Broccoli şi regizorul Sam Mendes au dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă titlul, distribuţia şi noile modele de automobile din acest film. „Spectre“ nu va fi o continuare a lungmetrajului „007: Coordonata Skyfall“, dar va avea numeroase legături cu acel film.

În noul film, actorul britanic Daniel Craig, în vârstă de 46 de ani, va interpreta pentru a patra oară rolul agentului 007. De această dată, spionul britanic va avea un adversar tenace în persoana unui personaj malefic, ce va fi interpretat de actorul austriac Christoph Waltz. Numele acestuia este Oberhauser, care ar putea face referire la Hannes Oberhauser, un personaj care a fost instructorul de ski al lui Bond şi a fost considerat un fel de al doilea tată al acestuia.

Totodată, actriţa italiană Monica Bellucci (Lucia Sciarra) şi actriţa franceză Léa Seydoux (Madeleine Swann) au fost alese pentru a interpreta rolurile feminine principale, binecunoscutele „Bond Girls“. Mai mult, Dave Bautista, un celebru sportiv american, practicant de wrestling, va putea fi văzut în noul film, după ce a apărut în filmul „Guardians of the Galaxy/Gardienii Galaxiei“. Pe de altă parte, Naomi Harris (Eve Moneypenny), Ben Wishaw (Q) şi Ralph Fiennes (Gareth Mallory) îşi reiau rolurile din pelicula „Skyfall“ (2012). Un alt anunţ important a fost acela al întoarcerii lui Rory Kinnear în rolul lui Tanner.

Membrii distribuţiei, de la stânga la dreapta: Andrew Scott, Ralph Fiennes, Naomi Harris, Sam Mendes, Lea Seydoux, Daniel Craig, Monica Bellucci, Christoph Waltz şi Ben Whishaw FOTO David Fisher/ REX/ dailymail.co.uk

Titlul „Spectre“ face referire la o misterioasă organizaţie secretă inventată de creatorul personajului James Bond, scriitorul Ian Fleming, în al nouălea roman din serie, intitulat „Thunderball“. Numele a apărut pentru prima oară pe marile ecrane în pelicula din 1962, „Dr. No“. Organizaţia era condusă de principalul duşman al lui Bond, Ernst Stavro Blofeld.

James Bond, cu numele de cod 007, este un personaj fictiv creat în 1953 de Ian Fleming, care a scris 12 romane şi două nuvele. Personajul Serviciului Britanic Secret a apărut la TV, radio, în jocuri video, benzi desenate, dar şi în cea mai longevivă franciză cinematografică din toate timpurile. De-a lungul anilor, James Bond a fost interpretat de Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan şi Daniel Craig.

În prezent, scenariul filmului a fost furat de piraţii cibernetici, în timpul atacului comis de aceştia asupra serverelor studiourilor Sony. Producătorii filmelor cu agentul 007 spun că au aflat abia sâmbătă faptul că o versiune timpurie a scenariului pentru „Spectre“ se afla printre materialele furate şi date publicităţii de piraţii cibernetici care au reuşit să acceseze calculatoarele şi serverele studiourilor Sony, arată Mediafax.

Piraţii cibernetici au lansat un atac informatic asupra diviziei de divertisment a grupului Sony, pe 24 noiembrie, blocând reţeaua de computere a acestuia şi furând o serie de documente şi informaţii importante, în cadrul unuia dintre cele mai severe atacuri cibernetice comise asupra unei companii de pe teritoriul american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările