SONDAJ Oscar 2015. Hollywoodul nu e misogin şi nici rasist

SONDAJ Oscar 2015. Hollywoodul nu e misogin şi nici rasist

Niciun actor de culoare nu a fost nominalizat la Oscar 2015 FOTO cinemagia.ro

Oscar 2015 nu a adus nicio nominalizare pentru un artist de culoare, fapt ce a generat o adevărată polemică legată de rasism la Hollywood. Publicul larg nu pare să fie de aceeaşi părere, potrivit unui sondaj realizat de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corectitudinea politică este tot mai des invocată în showbiz, atunci când cineva se simte nedreptăţit. Iar Hollywoodul aproape că a strigat „rasism“ când au fost anunţate nominalizările pentru Oscar 2015. Academia Americană de Film a fost aspru criticată de presa internaţională pentru că în niciuna dintre cele patru categorii de interpretare nu a fost înscris vreun artist de culoare, lucru care nu s-a mai întâmplat de aproape două decenii, din 1998. Totodată, de pe lista nominalizărilor au lipsit femeile-regizor, scenarist sau director de imagine.

Oscar 2015: niciun actor de culoare nominalizat

Spectatorii obişnuiţi nu iau în seamă acest orgolii şi, potrivit unui sondaj recent despre Oscar 2015, publicul nu crede că Hollywoodul e rasist sau misogin.

Dintre cei 2.385 de respondenţi, 70% au spus că Hollywoodul nu marginalizează femeile din industrie, iar 69% au declarat că nu cred că există rasism în Cetatea Filmului.

Potrivit aceluiaşi sondaj, „Lunetistul american“ este lungmetrajul preferat de cei mai mulţi americani pentru câştigarea premiului Oscar la categoria Cel mai bun film. Producţia a fost votată de 22% din respondenţi, pe locul al doilea în acest sondaj se află „Selma“, un film despre Martin Luther King, regizat de Ava DuVernay (8%), iar pe poziţia a treia „12 ani de copilărie/ Boyhood“, de Richard Linklater (4% din voturi).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările