„Son of Saul“, cu Levente Molnár, desemnat cel mai bun film străin la gala Independent Spirit Awards 2016. Lista completă a câştigătorilor

„Son of Saul“, cu Levente Molnár, desemnat cel mai bun film străin la gala Independent Spirit Awards 2016. Lista completă a câştigătorilor

Levente Molnár are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare FOTO Eduard Enea

Lungmetrajul „Son of Saul“, cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost desemnat „cel mai bun film străin“ la cea de-a 31-a ediţie a galei Independent Spirit Awards, ce a avut loc sâmbătă seară, în oraşul Santa Monica din California, informează Reuters, citat de News.ro.

„Son of Saul“ poate lua Oscarul la aceeaşi categorie 

„Son of Saul“ este nominalizat şi la premiul Oscar 2016 pentru „cel mai bun film străin“ şi are mari şanse să câştige acest trofeu la gala premiilor decernate de Academia de film americană, ce va avea loc în noaptea de duminică spre luni, scrie News.ro.

„Saul Fia/ Son of Saul“, propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes şi a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

Filmul „Son of Saul“ este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare. 

„Spotlight“ poate produce surpriza la gala Oscar 2016 

Marele învingător al galei Independent Spirit Awards a fost însă lungmetrajul „Spotlight“, care a câştigat cinci trofee, inclusiv la categoria „cel mai bun film“. 

Filmul „Beasts of No Nation“, produs de platforma online Netflix, o dramă despre copiii-soldaţi din Africa de Vest, a câştigat două trofee: adolescentul Abraham Attah s-a impus la categoria „cel mai bun actor“, iar Idris Elba la categoria „cel mai bun actor în rol secundar“.  

Primul artist transgender care câştigă un premiu Independent Spirit 

Mya Taylor s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar“ graţie prestaţiei sale din filmul „Tangerine“, devenind primul artist transgender care câştigă un premiu Independent Spirit. 

Filmul „Carol“, care primise cele mai multe nominalizări - şase - la Independent Spirit Awards 2016, a câştigat un singur trofeu, impunându-se la categoria „cea mai bună imagine“. 

Premiile Independent Spirit, un bun indicator pentru Oscar 

Premiile Independent Spirit, decernate în mod tradiţional cu o zi înainte de gala Oscar, recompensează producţiile cinematografice realizate cu bugete de producţie mai mici de 20 de milioane de dolari. Ceremonia este organizată într-o atmosferă mult mai relaxată şi are loc, de obicei, pe o plajă din Santa Monica.

Adeseori, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut cu filmul „Birdman“, premiul Independent Spirit pentru „cel mai bun film“ este atribuit unei pelicule care câştigă în ziua următoare premiul Oscar la aceeaşi categorie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările