Selfiemania cucereşte România: Cum au arătat cifrele comediei #selfie69 în primul weekend în cinema

Selfiemania cucereşte România: Cum au arătat cifrele comediei #selfie69 în primul weekend în cinema

Flavia Hojda, Olimpia Melinte şi Crina Semciuc sunt protagoniste în „selfie69“

Comedia românească „#selfie69“, în regia Cristinei Iacob, a adus în cinematografe weekend-ul acesta peste 25.000 de spectatori, devenind cel mai de succes prim weekend al unui film românesc şi surclasând în trei zile comedii americane de pe marile ecrane din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul a fost lansat pe marile ecrane vineri, 16 septembrie, şi a avut încasări duble faţă de prima săptămână în cinema a primului „#selfie“, povestea cu cel mai mare succes românesc de box-office în 2014, care a adus în cinematografe 102.026 de spectatori şi încasări de 1.147.486 de lei.
 
„#selfie69“ se află pe locul al doilea în clasamentul box office-ului românesc de weekend, cu încasări de 422.592 lei, potrivit cinemagia.ro. Pe primul loc se află thriller-ul „Nerve: Adevăr sau provocare“, cu 502.223 lei şi 27.282 de spectatori, iar pe locul al treilea se poziţionează comedia „Bridget Jones însărcinată“, cu 289.125 de lei şi 24.497 de spectatori, ambele având premiera tot vineri. Drama „Sully: Miracolul de pe râul Hudson“, aflată la a doua săptămână în cinematografe, s-a clasat pe locul al patrulea weekend-ul acesta (227.816 lei), iar filmul de acţiune „Mecanicul 2“ a generat încasări de 163.022 lei în al patrulea weekend de la lansare.
 
Drama românească „Sieranevada“, în regia lui Cristi Puiu, lansată pe 9 septembrie, a coborât şapte poziţii în a doua săptămână de la lansare, situându-se pe locul 16 în box-office-ul de weekend, cu 3.852 de spectatori şi încasări de 33.243 lei. În cele două săptămâni, „Sieranevada“ a strâns 21.078 de spectatori, având încasări de 171.491 de lei.
 
„#selfie69“ (2016) este o continuare a filmului „#selfie“ din 2014, cel mai bine vândut film românesc al anului. După aventura din „#selfie“, de dinainte de bacalaureat, „#selfie69“ spulberă mitul urban potrivit căruia căsnicia nu aduce fericirea, ba dimpotrivă! Dar, pentru a ajunge la această concluzie, cele trei fete, Roxi (Olimpia Melinte), Yasmine (Crina Semciuc) şi Ana (Flavia Hojda), trebuie să treacă prin capcanele, tentaţiile şi pericolele ce apar în urma unui pariu nebunesc care devine viral pe Facebook: care dintre ele se mărită prima în trei zile. Aşa că, plecate-de-acasă, atât la propriu cât şi la figurat, ele caută cu înverşunare inelul mult visat. După câteva preludii şi tentative absolut imprevizibile, cele trei vor descoperi iubirea acolo unde nici nu se aşteptau. 
 
 
„Tinerii au nevoie de un film pentru ei în care se regăsesc. Şi se pare că actorii români pot depăşi starurile de la Hollywood“, spune regizorul Cristina Iacob. „E minunat când vezi că publicul se bucură de film, pentru că noi toţi l-am făcut cu mare drag pentru ei, pentru spectatori. Ne dorim să bucurăm cu #selfie69 cât mai mulţi oameni. Avem nevoie de iubire şi de zâmbete largi în viaţa noastră. Veniţi la film cu mic, cu mare, nu o să vă pară rău. Ah, la acest film, părinţii au voie doar cu acordul copiilor“, spune Cristina.
 
Din distribuţie fac parte: Olimpia Melinte (Roxi), Vlad Logigan (Magi), Crina Semciuc (Yasmine), Flavia Hojda (Ana), Alex Călin (Brain), Levent Sali (Mihai), alături de Alina Chivulescu (Cecilia) şi Răzvan Vasilescu (Nea Ceauşu). Roluri inedite au Maia Morgenstern, Dorina Chiriac, Silvia Busuioc, Marian Râlea, Alex Bogdan, Angel Popescu, Andrei Huţuleac, alături de actori consacraţi sau debutanţi, printre care Maria Dinulescu, Mihaela Mihuţ, Radu Gabriel, Emilian Oprea, Raluca Aprodu, Tudor Aaron Istodor, Sergiu Costache, George Piştereanu, Rudi Rosenfeld, Camelia Zorlescu, Con Horgan. Loredana Groza, Antonia, Răzvan Fodor, Lidia Buble, Adela Popescu, Radu Vâlcan, Virgil Ianţu, Speak, Codin Maticiuc sunt câţiva dintre invitaţii speciali ai filmului.
 
Scenariul este semnat de Cristina Iacob, Maria Spirache şi Tudor Potra, iar imaginea îi aparţine lui Barbu Bălăşoiu. #selfie69 este produs şi distribuit de Zazu Film.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările