VIDEO Premieră la Oscar: Scarlett Johansson ar putea fi nominalizată la un Premiu al Academiei americane fără să fi apărut în filmul „Her“

VIDEO Premieră la Oscar: Scarlett Johansson ar putea fi nominalizată la un Premiu al Academiei americane fără să fi apărut în filmul „Her“

Scarlett Johansson s-a remarcat la vârsta de 12 ani, jucând alături de Robert Redford în filmul „Îmblânzitorul de cai/ The Horse Whisperer“, în 1998 FOTO Reuters

Actriţa americană Scarlett Johansson ar putea să dea naştere unui precent în cadrul nominalizărilor la Premiile Oscar cu unul dintre cele mai inovative roluri pe care le-a interpretat în cariera ei. Astfel, deşi nu apare fizic în filmul „Her“, Johansson îşi împrumută vocea unui program pe calculator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul lui Spike Jonze, „Her“, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la New York, poate să marcheze o premieră în cursa pentru Premiile Oscar. Asta pentru că Scarlett Johansson, care joacă alături de Joaquin Pheonix, deşi nu apare fizic în desfăşurarea poveştii, ci doar cu vocea, poate să fie nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, în cadrul premiilor Academiei de americane de film.

Filmul lui Spike Jonze spune povestea unui bărbat (Joaquin Pheonix) care se îndrăgosteşte de sistemul de operare al calculatorului său, a cărui voce aparţine lui Johansson. Filmul a primit laude de la critici încă de la debut, mulţi dintre ei evidenţiind vocea excepţională a actriţei.

„Scarlett Johansson este cea care dă o notă aparte acestui film. Ea creează un personaj complex, corpolent, chiar dacă este unul fără corp. Detaşată de figura ei mortală, respiraţia actriţei în rolul Samanthei este la fel de seducătoare, condimentată cu sensibilitate şi uimire“, caracterizează rolului lui Johansson criticul Scott Fondas, de la revista „Variety“.

O astfel de nominalizare ar putea să fie destul de surprinzătoare din moment ce personajele care nu respectă tradiţia de la Hollywood, aşa cum a fost Gollum din „Stăpânul Inelelor“, care nu este compus din carne şi oase, sunt ignorate în cazul nominalizărilor. Rolului lui Johansson pare destul de diferit din moment ce ea nu este ajutată de artificii tehnice sau animaţii.

Scarlett Johansson s-a remarcat la vârsta de 12 ani, jucând alături de Robert Redford în filmul „Îmblânzitorul de cai/ The Horse Whisperer“, în 1998. După acel rol, Scarlett Johansson a devenit o actriţă de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizări la Globul de Aur şi a câştigat un premiu Tony pentru evoluţia sa din piesa de pe Broadway „A View from a Bridge“, s-a remarcat în filme precum „Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Translation“, pentru care a câştigat premiul BAFTA, dar şi „Fata cu cercel de perlă“, „Cântec de iubire“, „Match Point“, „Jurnalul unei dădace“, „Vicky Cristina Barcelona“ şi „Cealaltă moştenitoare Boleyn“.

În ultimii ani, actriţa americană s-a remarcat şi în filmele de acţiune, interpretând personajul Black Widow din filmele „Răzbunătorii/ The Avengers“ şi „Iron Man 2“. Ea va începe să filmeze pentru „Lucy“, un thriller de acţiune regizat de Luc Besson, după încheierea filmărilor de la „Captain America: The Winter Soldier“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările