Prima peliculă venezuelană din istorie înscrisă la Festivalul de Film de la Veneţia a câştigat „Leul de Aur”

Prima peliculă venezuelană din istorie înscrisă la Festivalul de Film de la Veneţia a câştigat „Leul de Aur”

Alfonso Cuaron a făcut parte din juriul Festivalului de Film de la Veneţia în 2015 FOTO Getty

Ediţia din 2015 a renumitului Festival de Film de la Veneţia s-a încheiat cu o surpriză majoră: primul film venezuelan înscris în istoria festivalului a câştigat „Leul de Aur”, premiul acordat celui mai bun film.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trofeul a fost adjudecat de drama „Desde Allá” („De Departe”), în regia lui Lorenzo Vigas. Surpriza a fost şi mai mare luând în considerare faptul că acesta este primul lungmetraj regizat de Vigas, în vârstă de 46 de ani, ce până acum regizase doar scurtmetrajul „Los elefantes nunca olvidan” („Elefanţii nu uită niciodată”), lansat în 2004. 
 
Intriga filmului se bazează pe povestea unui om de 50 de ani, ce plăteşte bărbaţi mai tineri pentru a-i ţine companie, rolul principal fiind jucat de actorul chilian Alfredo Castro. Scenariul filmului este semnat de către renumitul scenarist, regizor şi scriitor mexican Guillermo Arriaga, cunoscut pentru colaborările sale cu Alejandro González Iñárritu ce a rezultat în firme „Amores Perros” , „Babel” sau „21 de Grame”.
 
Premiul juriului, acordat filmului considerat al doilea în preferinţele juriului, a revenit animaţiei „Anomalisa”, regizată în colaborare de Charlie Kaufman şi Duke Johnson. Trofeul „Leul de Argint”, acordat celui mai bun regizor, a fost adjudecat de argentinianul Pablo Trapero pentru pelicula „El Clan” („Clanul”).
 
Filmul francez „L'Hermine” („Hermina”) a primit două premii: cel mai bun actor pentru Fabrice Luchini, şi cel mai bun scenariu pentru Christian Vincent, care a îndeplinit şi rolul de regizor al peliculei. Premiul pentru cea mai bună actriţă a revenit italiencei Valeria Golino pentru rolul ei din „Per Amor Nostro”, iar premiul pentru cel mai bun tânăr actor a fost adjudecat de Abraham Atta pentru rolul unui copil-soldat în „Beasts of No Nation”.
 
Juriul ce a acordat premiile din acest an la Festivalul de la Veneţia a fost alcătuit din regizori cunoscuţi de pe întreg mapamondul, precum Alfonso Cuaron, Lynne Ramsay, Pawel Pawlikowski, Hou Hsiao-hsien sau Nuri Bilge Ceylan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările