Premiile Oscar vor avea o nouă categorie. Cum au reacţionat membrii Academiei: „Industria de film a murit astăzi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Academia Americană de Film a anunţat introducerea unei noi categorii de premii Oscar FOTO Guliver/Getty Images
Academia Americană de Film a anunţat introducerea unei noi categorii de premii Oscar FOTO Guliver/Getty Images

Academia Americană de Film a anunţat că introduce o nouă categorie de premii Oscar - pentru filmele cu succes la public.

Noua categorie reprezintă de fapt o garanţie că filmele cu succes la public şi cu încasări mari, dar mai puţin agreate de critici, vor avea şanse mai mari să câştige un premiu Oscar. 

BBC spune că filmele cu super-eroi, precum „Pantera Neagră“, se numără printre producţiile care vor avea acum şanse să câştige un premiu Oscar, scrie News.ro. 

Deocamdată este neclar dacă modificările vor intra în vigoare la ceremonia premiilor Oscar din februarie 2019. Într-un mesaj către membrii săi, Academia a precizat că cerinţele de eligibilitate pentru noua categorie şi alte detalii-cheie vor fi comunicate ulterior.

De asemenea, Academia Americană de Film a stabilit că ceremonia din 2020 va avea loc mai devreme şi va fi scurtată difuzarea TV la trei ore pentru a o face „mai accesibilă publicului din întreaga lume“. 

Astfel, pentru a desemna cele 24 de statuete, unele categorii vor fi prezentate în pauzele publicitare, iar momentele importante vor fi editate şi difuzate ulterior în cadrul ceremoniei.

Reacţia membrilor Academiei Americane de Film după anunţul noii categorii

Nu toţi membrii Academiei Americane de Film au fost de acord cu schimbările recente. Mai mult, unii dintre aceştia au declarat că „industria de film a murit astăzi“. 

„Industria de film a murit astăzi, odată cu anunţul despre o nouă categorie la Oscar, «Film popular». Era deja cu sănătatea şubredă de câţiva ani. A supravieţuit datorită francizelor, filmelor cu reţetă sigură şi integrării pe verticală“, a scris actorul Rob Lowe pe Twitter.

În plus, pentru mulţi dintre membrii organizaţiei este un episod prost conceput dintr-o lungă serie, potrivit Variety, citat de News.ro. 

„Cred că este o problemă pentru Academie, pentru imaginea lor, să vină constant cu schimbări“, a spus un membru. 

Organizaţia, care are o istorie de 90 de ani, a făcut paşi agresivi în ultimii ani pentru a ajunge la publicul mereu în schimbare. Noi membrii au fost acceptaţi în Academie în fiecare an - prea mulţi, după unele voci, şi mulţi dintre ei necalificaţi în opinia votanţilor mai vechi. 

Aceste schimbări au venit nu mult după ce Academia a decis ca la categoria Cel mai bun film să fie nominalizate 10 filme, încă o situaţie controversată pentru unii. Cea mai predominantă plângere a votanţilor a fost că Academia nu i-a consultat aşa cum prevede statutul de membru cu drepturi depline pentru a lua o astfel de decizie.

În schimb, procesul a fost lăsat pe mâna comitetului (la presiunea reţelelor de televiziune) şi, în ultimul rând, la aprobarea consiliului guvernatorilor. „Ar fi trebuit să discute aceste decizii cu toată lumea“, a spus un votant. „Nu au auzit de la membri. Au auzit de la oameni care organizează spectacolul“.

„Chiar dacă te gândeşti că noua categorie «film popular» este o idee bună sau nu, este clar că Academia face un lucru bine în mod constant: reuşeşte să determine mass-media să critice dur Academia non-stop“, a scris Bruce Feldman, membru al filialei de relaţii publice.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite