Premiile Oscar 2021: „Colectiv“ pierde în faţa documentarului „My Octopus Teacher“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colectiv

“My Octopus Teacher” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj documentar la Gala Premiilor Oscar 2021. „colectiv“ s-a aflat pe lista nominalizaţilor.

„colectiv“, în regia lui Alexander Nanau, ratează ocazia de a deveni primul film românesc premiat la Oscar. Câştigător la categoria cel mai bun documentar a fost “My Octopus Teacher” ("Înţelepciunea caracatiţei"). 

Alături de „colectiv“, pe lista nominalizărilor pentru cel mai bun documentar s-au numărat “Crip Camp”, “The Mole Agent”, “My Octopus Teacher” şi “Time”.

„Colectiv“ nu a luat niciunul dintre cele două premii Oscar la care a fost nominalizat: Cel mai bun documentar şi Cel mai bun lungmetraj internaţional. 

Premieră pentru un film românesc

Documentarul regizat de Alexander Nanau a devenit primul film românesc nominalizat la premiile Oscar. O coproducţie România-Luxemburg, „Colectiv” este o poveste captivantă ce prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti, după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Gala Oscar 2021 are estetica unui film, este transmisă în 24 de cadre pe secundă şi cu un format panoramic, fiind folosite încadrări similare unei filmări şi nu unui program de televiziune, şi, potrivit producătorilor, vor fi ”trei ore de divertisment” bazate pe ”optimism” şi ”onestitate”.

Pentru că ceremonia este tratată ca o producţie de film, celor care apar în faţa camerelor nu le este cerut să poarte mască. Toţi participanţii au fost testaţi pentru Covid-19 de mai multe ori înaintea galei.

Covorul roşu a fost anul acesta ”mult redus” şi organizatorii au decis ca publicul să fie format din maxim 170 de persoane. În avanpremiera ceremoniei, au fost interpretate toate piesele nominalizate la categoria ”cel mai bun cântec original”.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite