Premiera săptămânii: „The Walk:“, un act de echilibristică dificil între efecte vizuale palpitante şi evenimente reale FOTO

Premiera
săptămânii: „The Walk:“, un act de echilibristică dificil
între efecte vizuale palpitante şi evenimente reale FOTO

Joseph Gordon-Levitt este lăudat de critici pentru rolul lui Philippe Petit FOTO cinemagia.ro

Filmul „The Walk: Sfidează limitele“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Cu povestea fascinantă a lui Philippe Petit în prim-plan, lungmetrajul se foloseşte de efecte speciale şi tehnologia 3D pentru a introduce spectatorii într-o aventură vizuală impresionantă.

„The Walk“ este o dramă biografică 3D regizată de Robert Zemeckis („Forrest Gump, „Back to the Future“, „Polar Express“ etc.) şi scrisă de Christopher Browne şi acelaşi Zemeckis, după cartea „To Reach the Clouds“ de Philippe Petit. Filmul are la bază povestea reală a lui Philippe Petit, un street performer de orgine franceză, care a parcurs, la 500 de metri înălţime, distanţa dintre turnurile gemele World Trade Center, pe 7 august 1974.

Din distribuţie fac parte Joseph Gordon-Levitt (Philippe Petit), Ben Kingsley (Papa Rudy), Charlotte Le Bon (Annie), James Badge Dale, Ben Schwartz şi Steve Valentine. Doisprezece oameni au păşit pe Lună. Numai unul a parcurs, sau va fi parcurs vreodată, imensul vid dintre cele două Turnuri gemene. Philippe Petit şi mentorul său, Papa Rudy, sunt ajutaţi de către o echipă internaţională fără egal, care depăşeşte toate obstacolele, disensiunile, trădările şi nenumăratele limite pentru a-şi duce la îndeplinire planul lor nebunesc. Datorită tehnicilor vizuale novatoare şi vrăjitoriei IMAX 3D, „The Walk“ este un film cu adevărat pentru marele ecran, o şansă a spectatorilor de a încerca efectiv senzaţia de a ajunge la nori, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

„The Walk“ a primit recenzii, în general, pozitive din partea criticilor de specialitate, mai ales în ceea ce priveşte rolul lui Joseph Gordon-Levitt şi a efectelor speciale în timp acesta merge pe sârmă. Pe site-ul „Rotten Tomatoes“, filmul are şanse de reuşită de 87%, pe baza a 141 de recenzii. „«The Walk» încearcă un act de echilibristică dificil între efectele vizuale palpitante şi evenimentele reale - la fel ca protagonistul său, filmul reuşeşte să impresioneze cu un elan interesant“, se specifică pe site-ul menţionat.

FOTO cinemagia.ro

John Lasser, de la IGN, i-a oferit filmului 8.6 puncte din zece, scriind în recenzia sa: „«The Walk» este un film uimitor la foarte multe niveluri. Joseph Gordon-Levitt îmbină farmecul cu o determinare feroce încât este imposibil să nu te îndrăgosteşti de personajul Philippe Petit în timp ce încearcă să realizeze un act aproape suicidal. Chiar dacă toţi cei care îl privesc ştiu în ce direcţie se îndreaptă, filmul oferă tot ce ai nevoie şi mai mult chiar“.

FOTO cinemagia.ro

Robbie Collin, de la „The Telegraph“, scrie în recenzia sa că, deşi subiectul a fost foarte bine descris în documentarul „Man on Wire“, câştigător al premiilor Oscar şi BAFTA în 2008, acum, Zemeckis „oferă clădirilor, distruse în septembrie 2001, un suflet“. „Zemeckis transformă evenimentul într-un fel de blockbuster Cinéma Pur - un joc aproape avant-garde, mişcare şi perspectivă, adaptare în spaţiu şi formă“, mai scrie acelaşi critic.

„Principalul eveniment palpitant în repovestirea lui Robert Zemeckis este traversarea dintre cele două turnuri. Orice altceva? Nu contează la fel de mult“, specifică Richard Lawson de la „Vanity Fair“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările