Premiera săptămânii: „Insidious: Capitolul 3“, o incursiune înspăimântătoare în lumea de dincolo

Premiera săptămânii:
„Insidious: Capitolul 3“, o incursiune înspăimântătoare în lumea de dincolo

Actriţa Lin Shayne interpretează rolul mediumului Elise, în filmul „Insidious: Capitolul 3“, FOTO InterComfilmDistribution

Filmul horror „Insidious: Chapter 3/ Insidious: Capitolul 3“ are vineri, 19 iunie, premiera în cinematografele din România. Lungmetrajul cineastului Leigh Whannel se întoarce în timp, cu mulţi ani înainte de acţiunea din primele două capitole, care s-au centrat pe bântuirea familiei Lambert.

Ştiri pe aceeaşi temă

Leigh Whannell, scenaristul şi regizorul filmului „Insidious: Capitolul 3“, alege să o readucă în poveste pe Elise Rainier, mediumul interpretat în această franciză de actriţa Lin Shaye. Deşi Elise a fost ucisă în ultima parte a luptei pentru salvarea familiei Lambert, Whannel spune că i-a plăcut foarte mult acest personaj şi că s-a întrebat cum ar putea să o aducă la viaţă.

„Nu-mi plăcea ideea de a o folosi ca fantomă. Ea trebuia să fie vie. Spectatorilor le-a plăcut povestirea extinsă în timp din cel de-al doilea film, iar mie mi s-a părut că asta mă va ajuta să găsesc o povestire care să dea mai multă profunzime călătoriei lui Elise“, a mai spus regizorul.

Acţiunea din „Insidious: Capitolul 3 “o aduce în prim-plan pe adolescenta Quinn Brenner (Stefanie Scott), care simte că mama ei decedată vrea să intre în contact cu ea. Atunci, fata decide să ceară ajutorul lui Elise, un medium foarte talentat, care ar vrea s-o ajute pe sensibila Quinn, dar tragedia care s-a petrecut în trecutul său o face pe aceasta să se reţină de la folosirea abilităţilor cu care era înzestrată. Forţată să se aventureze mai adânc în lumea de dincolo - ţinutul Further -, pentru a o proteja pe Quinn, Elise se trezeşte faţă în faţă cu cel mai cumplit duşman pe care l-a întâlnit până acum: un demon cu o poftă insaţiabilă de a captura sufletele oamenilor.

Pentru „Insidious: Capitolul 3“, producătorii au creat o lume dinafara cotidianului, mai înspăimântătoare decât orice coşmar, ce părăseşte visul şi începe să se insinueze în viaţa reală. Această lume este populată de morţi şi de nenăscuţi şi se află în conflict cu lumea celor vii. Demonii care o populează vor să se întoarcă dintr-o lume în alta. Unii vor să înţeleagă de ce au murit, în timp ce alţii vor să se reîntâlnească cu cei dragi. Cu toate acestea, mulţi dintre ei ard de nerăbdare să-şi manifeste furia, gelozia, ura sau resentimentele şi să se răzbune cu orice preţ.

Cealaltă lume, The Further, a fost creată de Leigh Whannell şi James Wan în filmele „Insidious“şi „Insidious: Chapter 2/ Insidious: Capitolul 2“. Odată cu „Insidious: Capitolul 3“, terifianta serie horror face o incursiune, mai profundă şi înspăimântătoare ca oricând, în tărâmul de dincolo - The Further.

Stefanie Scott în rolul adolescentei Quinn Brenner FOTO InterComFilmDistribution

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Dermot Mulroney, Hayle Kiyoko, Angus Sampson, Steve Coulter şi Michael Reid MacKay.

„Insidious: Captitolul 3“ a primit recenzii mixte din partea criticilor de specialitate. Editorii site-ului RottenTomatoes au scris că lungmetrajul regizorului Leigh Whannel „are o tematică suprinzătoare“ şi au apreciat interpretarea actriţei Lin Shayne, însă, aceştia susţin că pelicula nu este, nici pe departe, la fel de „înspăimântătoare“ precum originalul.

Daniel Krupa, de la IGN Entertainment, pe de altă parte, este de părere că „Insidious: Capitolul 3“ este „cel mai atent, întunecat şi ciudat film din această serie, care a fost realizat până acum“ şi a acordat acestei producţii nota 7,1.

Scenă din filmul „Insidious: Capitolul 3“ FOTO cinemagia.ro

O critică dură la adresa acestei pelicule a venit din partea editorului revistei „Variety“, Scott Foundas: „Printre lucrurile care nu merg bine în «Insidious: Capitolul 3» este filmul în sine. Este o continuare previzibilă şi plictisitoare a primelor două filme regizate de James Wan“. Recenziile negative au venit şi din partea editorilor de la „Entertainment Weekly“, care i-au pus filmului eticheta de „cea mai proastă continuare realizată vreodată: nu este cumplită, dar este degeaba“.

„După trei încercări de a exorciza demoni reali, franciza «Insidious» pare că încă nu poate depăşi fantoma filmelor de mâna a doua din trecut“, a fost de părere şi Michael O’Sullivan, de la „The Washington Post“.

Totuşi, criticul de film Justin Lowe, de la publicaţia „The Hollywood Reporter“, a adoptat o atitudine mai blânda în ceea ce priveşte această producţie cinematografică, spunând că „«Insidious: Capitolul 3» oferă spectatorilor un tânăr protagonist, cu care aceştia pot simpatiza, dar şi o serie de personaje cheie din filmele anterioare“.

Actriţa Lin Shayne, în pelicula „Insidious: Capitolul 3“ FOTO cinemagia.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările