Premiera săptămânii: „Gangsteri de legendă“, cu Tom Hardy, în rol dublu, care „divide şi cucereşte legenda fraţilor Kray“ FOTO VIDEO

Premiera săptămânii: „Gangsteri de legendă“, cu Tom Hardy, în rol dublu, care „divide şi cucereşte legenda fraţilor Kray“ FOTO VIDEO

Tom Hardy îi interpretează pe fraţii Reggie şi Ronnie Kray în perioada de ascensiune ca infractori britanici în Londra anilor ’60 FOTO cinemagia.ro

Filmul „Legend/ Gangsteri de ledendă“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Lungmetrajul spune povestea fraţilor Reggie şi Ronnie Kray în perioada de ascensiune ca infractori britanici în Londra anilor ’60, până la decăderea lor. Personajele sunt interpretate magistral de Tom Hardy, apreciat pentru prestaţie de presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tom Hardy, lăudat de presa internaţională pentru dublul rol

Tom Hardy, unul dintre actorii care se bucură de o ascensiune fulminantă la Hollywood, a acceptat o nouă provocare şi interpretează un dublu rol în filmul „Legend/ Gangsteri de legendă“, care este distribuit de Freeman Entertainment. Actorul a fost aclamat de presa internaţională pentru interpretarea sa.

Regizat de Brian Helgeland, thrillerul inspirat din fapte reale „Gangsteri de legendă“ spune povestea unora dintre cei mai cunoscuţi infractori britanici, gemenii Reggie şi Ronnie Kray, în perioada lor de glorie, de la jumătatea anilor ’60. Pelicula are la bază cartea „The Profession of Violence: The Rise and Fall of the Kray Twins“, scrisă de John Pearson, care are în vedere creşterea şi decăderea gemenilor Kray, relaţia dintre ei, dar şi felul în care aceştia sunt băgaţi la închisoare pe viaţă în 1969.

Acţiunea filmului îi aduce în prim-plan pe cei doi fraţi, care încep să-şi consolideze imperiul în Londra, încercând să elimine cartelul lui Charlie Richardson şi colaborând cu mafia americană care caută să pătrundă în oraş. Celebri şi invidiaţi, aceştia îşi creează relaţii printre cei mai influenţi londonezi, se lăfăie în bogăţii şi par de neoprit. Pe de altă parte, Reggie se îndrăgosteşte de Frances Shea (Emily Browning) şi se căsătoreşte cu ea, promiţându-i că va face doar afaceri legale. Astfel, cumpără şi conduce mai multe cluburi de noapte. Însă cum nimic nu durează o veşnicie, imperiul Kray începe să se clatine sub ameninţări care apar din toate părţile. Investigaţia poliţiei ajunge tot mai aproape de adevăr, iar Ronnie este din ce în ce mai violent şi paranoic, cu tendinţe distructive care îl conduc la greşeli flagrante.

Din distribuţie mai fac parte Christopher Eccleston (Nipper Read), Paul Bettany, Colin Morgan, David Thewlis (Leslie Payne), Tara Fitzgeral (doamna Shea) şi Taron Egerton (Mad Teddy Smith) în roluri secundare. Filmul, care s-a bucurat de încasări record în Marea Britanie, acolo unde gemenii Kray au făcut legea, reprezintă un pas important în cariera actorului Tom Hardy, în dublu rol.

Pe site-ul „Rotten Tomatoes“, „Gangsteri de ledendă“ a primit şanse de reuşită de 63% pe baza a 51 de recenzii. „În calitate de film biografic, «Gangsteri de ledendă» este profund viciat, dar ca un exemplu pentru Tom Hardy - în rol dublu -, fără doar şi poate, se ridică la nivelul aşteptărilor“, se specifică pe site-ul menţionat.

Nostalgie pentru vremurile în care cei care încasau taxe erau mai iubiţi decât poliţia

Aceeşi menţiune este întărită şi de Dragoş Marin în recenzia sa pentru filmreporter.ro. „Ca film biografic, «Legend» e glossy şi, la prima vedere, destul de relaxat în ceea ce priveşte autenticitatea. Helgeland îneacă fiecare cadru în muzică, şaizecistă în mare parte, şi nostalgie pentru vremuri în care cei care încasau taxa de protecţie erau mai iubiţi decât poliţia“. „Cei doi protagonişti gravitează unul în jurul celuilalt, ajutaţi de efecte vizuale impecabile, împingându-se unul pe celălalt, gradual, spre iad - miza principală a filmului e să ilustreze asta şi se achită onorabil de ea. Cum spune Reggie la un moment dat, «My loyalty to my brother is how I measure myself»“, continuă acelaşi critic.

FOTO cinemagia.ro

Acelaşi critic român spune că Tom Hardy face un rol senzaţional şi intră perfect în pielea personajelor sale, amintind cumva de Johnny Depp. „Tom Hardy, conştient că e atracţia principală a filmului, se distrează de minune în dublu rol. Felul în care îi poartă costumele lui Reggie îl face un candidat perfect pentru următorul James Bond, dar Ron, cu ticurile şi mârâiturile sale - marcă înregistrată de Hardy - ne aduce aminte de un Johnny Depp circa 2001, de care nu ne săturasem încă. Cel mai probabil nu va câştiga nici un premiu de interpretare, dar oricum nu e genul acela de film“, crede Dragoş Marin.

FOTO cinemagia.ro

Filmul trebuie văzut... „pentru că Tom Hardy“

Chiar dacă arată că scenariul îl trădează pe regizorul Brian Helgeland, acesta din urmă spărgând povestea cu scene de bătaie sau detalii spuse de Frances, personajul-pivot, criticul spune că filmul merită văzut „pentru că Tom Hardy“. „Nici un motiv raţional pe care l-aş putea găsi pentru a demonstra contrariul nu poate să fie mai puternic decât acesta“, conchide el.

Şi alţi critici s-au arătat încântaţi de reprezentaţia lui Tom Hardy. „The Guardian“, scrie recenzia lui Mark Kermode, scrie că actorul „divide şi cucereşte legenda fraţilor Kray“. „După cum titlul sugerează, filmul este o prezentare realistă a nelegiuirilor întreprinse de Reggie şi Ronnie. Hardy joacă ambele personaje negative la scară mare. Există unele scene de violenţă explicită, dar filmul îi înfăţişează pe cei doi într-un stil nostalgic“, scrie şi „The Independent“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: