Premiera de la New York a comediei despre asasinarea lui Kim Jong-Un, anulată din cauza ameninţărilor: „Amintiţi-vă de 11 septembrie 2001“

Premiera de la New York a
comediei despre asasinarea lui Kim Jong-Un, anulată din cauza
ameninţărilor: „Amintiţi-vă de 11 septembrie 2001“

Seth Rogen şi James Franco sunt însărcinaţi de CIA să-l asasineze pe liderul nord-coreean Kim Jung-un, în filmul „The Interview“ FOTO cinemagia.ro

Premiera de la New York a filmului „The Interview“, comedie marca Sony despre asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a fost anulată, după ce grupul de hackeri „Guardians of Peace“ a formulat ameninţări la adresa celor care vor participa la eveniment, aducând aminte de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2011.

Hackerii, aceeaşi care s-au făcut responsabili pentru atacul informatic din 24 noiembrie asupra companiei Sony Pictures, au avertizat oamenii să stea departe de cinematografele care vor rula pelicula în care Seth Rogen şi James Franco joacă rolul a doi jurnalişti însărcinaţi de CIA să îl ucidă pe Kim Jong-Un. De asemenea, piraţii informatici au amintit de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 asupra Statelor Unite ale Americii, scrie Reuters. „Curând, lumea va vedea ce film îngrozitor realizat Sony Pictures Entertainment. Lumea va fi plină de teamă. Amintiţi-vă de 11 septembrie 2001. Vă recomandăm să staţi departe de acele locuri la momentul difuzării. Dacă staţi prin apropiere, mai bine plecaţi“, a fost mesajul grupului de hackeri.

Reprezentanţii Sony au discutat situaţia cu proprietarii de cinematografe, spunându-le că filmul nu se va retrage din grila de proiecţii, chiar dacă ei vor decide să anule premierele. În lumina acetor discuţii, lanţul de cinematografe „Carmike Cinemas“, care deţine 278 de săli de spectacole destinate proiectării filmelor, în 41 de state americane, a informat Sony că nu va mai rula pelicula. Mai mult, odată cu valul de ameninţări, presa de peste Ocean speculează că Seth Rogen şi James Franco şi-au anulat toate apariţiile publice programate pentru evenimentele de lansare ale filmului.

Un oficial al Departamentului de Securitate Internă (DHS) a declarat că investigaţiile nu au dat rezultate concrete până în prezent pentru a susţine ameninţările venite din partea piraţilor cibernetici. „În acest moment nu există o bază credibilă pentru a indica un complot activ împotriva cinematografelor din Statele Unite ale Americii“, a spus acesta. Pe de altă parte, guvernul nord-coreean a denunţat pelicula hollywood-iană ca fiind „o sponsorizare deghizată a terorismului şi un act de război“, într-o scrisoare adresată lui Ban Ki-moon, secretarului general al ONU. FBI şi Sony Pictures nu au dezvăluit niciun detaliu despre pistele pe care le investighează, mulţumindu-se să spună că „o anchetă mondială este în curs de desfăşurare“.

Atacul informatic din 24 noiembrie, comis de piraţi cibernetici care ar putea fi originari din Coreea de Nord, a fost unul dintre cele mai grave comise vreodată împotriva unei companii atât de mari precum Sony Pictures. Atacul a expus datele personale, inclusiv adrese, e-mailuri şi numere de securitate socială, ale celor 47.000 de angajaţi de la Sony, dar şi ale unor celebrităţi. Printre documentele care au fost publicate deja, unele sunt deosebit de stânjenitoare pentru Sony, precum e-mailurile copreşedintei Amy Pascal, care a scris fraze cu tendinţe rasiste despre Barack Obama în corespondenţa sa cu un producător de film, scrie şi Mediafax. Sony se află de atunci într-o situaţie dificilă, încercând să gestioneze situaţia de criză, mai ales după difuzarea pe internet a unor e-mailuri insultătoare, în care un producător al acestor studiouri a decris-o pe Angelina Jolie drept „un copil răsfăţat prea puţin talentat“.

Consecinţele financiare ale atacului informatic comis asupra Sony Pictures Entertainment nu au fost deocamdată evaluate. Cinci filme distribuite de studioul hollywoodian au fost difuzate online, inclusiv unele care nu au fost încă lansate în cinematografe, precum „Annie“ şi „Still Alice“, dar şi o versiune nefinalizată a scenariului pentru următorul film din seria „James Bond“, intitulat „Spectre“.

Revendicările formulate de grupul „Guardians of Peace“, care a cerut cu insistenţă studiourilor Sony să renunţe să distribuie filmul „The Interview“, au făcut ca toate privirile să se îndrepte spre Phenian. Regimul comunist autoritar din Coreea de Nord a negat că s-ar afla la originea acestui atac cibernetic, dar i-a lăudat pe autorii săi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările