Pe ce filme au dat românii bani în 2015: topul producţiilor cu cele mai mari încasări în cinematografele din România

Pe ce filme au dat românii bani în 2015: topul producţiilor cu cele mai mari încasări în cinematografele din România

„Războiul Stelelor“, „Minionii“, „Marţianul“ şi „Spectre“ se numără printre filmele cu cele mai mari încasări în cinematografele din România

„Furios şi iute 7“ este liderul filmelor cu cele mai mari încasări generate în cinematografele româneşti în anul 2015, cu peste 11 milioane de lei, din clasament făcând parte şi animaţia „Minionii“, dar şi lungmetraje SF precum „Jurassic World“ şi „Star Wars: Trezirea Forţei“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Furios şi iute 7“

Locul fruntaş în clasamentul celor mai vizionate filme în România, în anul 2015, este ocupat de „Furios şi iute 7/ Fast and furious 7“, semnat de James Wan, care a fost lansat pe 3 aprilie în cinematografele autohtone, simultan cu cele din întreaga lume. Filmul a rulat timp de 19 săptămâni şi a încasat 11.187.050 de lei, fiind vizionat de 651.206 spectatori, după cum scrie Mediafax. 
 
„Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7 este un film de acţiune, continuare a lungmetrajului din 2013 şi a şaptea parte a seriei. Din distribuţie fac parte Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O’Conner), Dwayne Johnson (Luke Hobbs), Michelle Rodriguez (Letty Ortiz), Jordana Brewster (Mia Toretto), Tyrese Gibson, Ludacris, Lucas Black şi Jason Statham (Ian Shaw). Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, Dominic Toretto şi Brian O'Conner încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. 
 
„Fast and Furious 7“ este primul film al seriei care are loc după evenimentele petrecute în „The Fast and the Furious: Tokyo Drift“ (2006), fiind, de asemenea, ultima parte în care apare actorul Paul Walker, care a murit într-un accident auto pe 30 noiembrie 2013, la jumătatea sezonului de filmări. După moartea lui Walker, filmările au fost întârziate, iar scenariul lungmetrajului a fost rescris, producătorii apelând la fraţii acestuia, Caleb şi Cody Walker, pentru a finaliza scenele rămase.
 
 

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Minionii“

Filmul de animaţie „Minionii/ Minions“, regizat de Kyle Balda şi Pierre Coffin, a fost lansat pe 10 iulie în cinematografele din România şi se clasează pe locul al doilea în top. Animaţia a rulat 24 de săptămâni, timp în care a încasat 8.143.936 de lei şi a fost vizionat de 433.888 de spectatori.
 
În spinoff-ul celor două filme din seria „Despicable Me/Sunt un mic ticălos“, trei minioni, Stuart, Kevin şi Bob, se află, încă de pe vremea dinozaurilor şi până în prezent, în căutarea unui stăpân malefic. Astfel, aceştia ajung în New York-ul anilor 1968, după ce au servit un faraon egiptean, pe Dracula, pe Napoleon şi o cretură preistorică, contribuind involuntar la dispariţia fiecăruia. „A găsi un stăpân este un lucru uşor de făcut. Păstrarea lui este un lucru complicat“, se specifică în trailer. 
 
Evoluând din organisme unicelulare galbene, minionii au rezistat timpului, fiind mereu la dispoziţia celor mai răi maeştrii cu putinţă. Fiind mereu neatenţi în servirea stăpânilor, de la T-Rex la Napoleon, minionii se găsesc în poziţia de a nu a avea cui să stea la dispoziţie şi cad într-o depresie profundă. Dar unul dintre minioni, Kevin, alături de rebelul Stuart şi adorabilul Bob, se aventurează prin lume pentru a găsi un nou stăpân. Trioul porneşte într-o călătorie care îi duce în cele din urmă la potenţialul lor şef, Scarlet Overkill (Sandra Bullock), prima răufăcătoare din lume. Ei călătoresc din Antarctica până în New York, ajungând şi în Londra, acolo unde trebuie să facă faţă uneia dintre cele mai importante provocări: salvarea rasei minionilor de la anihilare.
   
 

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Spectre“

Lungmetrajul „Spectre“, regizat de Sam Mendes, cu Daniel Craig în rolul celebrului agent secret, a fost lansat în ţara noastră pe 6 noiembrie. Până în prezent, filmul a înregistrat încasări de 6.169.374 de lei, a fost vizionat de 322.933 de spectatori şi se află pe locul al treilea în top.
 
În „Spectre“, actorul Daniel Craig interpretează pentru a patra oară rolul agentului 007. Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista şi Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuţia acestui film, al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes. Printre ceilalţi actori din distribuţie se mai află Naomie Harris, Ben Whishaw şi Ralph Fiennes.
 
Potrivit producătorilor, intriga noului film este dominată de „un mesaj codat din trecutul lui Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizaţii sinistre, «Spectre» (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion)“. Craig, cel de-al şaselea Bond din istoria francizei, revine după ce a apărut în „Casino Royale“ (2008), „Quantum of Solace“ (2008) şi „Skyfall“ (2012). Daniel Craig este primul actor care îl joacă pe agentul 007 şi care s-a născut după începerea seriei, demarată odată cu „Dr. No“, în 1962. De asemenea, el este primul „Bond“ născut după moartea lui Ian Fleming, romancierul care l-a inventat pe spionul secret britanic.
 
În jurul filmului „Spectre“ circulă zvonul că ar fi unul dintre cele mai scumpe filme produse vreodată, adunând laolaltă bugetele primelor nouă filme ale seriei, respectiv 350 de milioane de dolari.
 

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Cincizeci de umbre ale lui Grey“

Un alt film bine primit de publicul român în 2015 a fost drama erotică „Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey“, clasat pe locul al patrulea. Lansată pe 13 februarie, pelicula regizată de Sam Taylor-Johnson a avut încasări de 5.730.858 de lei, a fost vizionată de 317.247 de spectatori, timp de 12 săptămâni.
 
Lungmetrajul, bazat pe o ecranizare a romanului omonim al lui E. L. James, este considerat cel mai provocator film al ultimului deceniu, având în vedere faptul că scenele de sex cumulează 20 de minute din cele 124 de minute ale lungmetrajului. 
 

Filmul îi are în centru pe Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani încă virgină, şi pe cuceritorul şi misteriosul om de afaceri Christian Grey, între care se leagă o relaţie plină de erotism, dar ies la iveală şi secrete întunecate, atunci când tânăra cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului. Volumele „Cincizeci de umbre întunecate“ şi „Cincizeci de umbre descătuşate“, ultimele două cărţi ale trilogiei, vor fi transformate în filme, potrivit declaraţiilor făcute de regizoare.

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron“

Pe poziţia a cincea în box office-ul românesc din 2015 se situează lungmetrajul „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron“, inspirat din universul benzilor desenate Marvel, care a fost lansat pe 24 aprilie. Timp de 14 săptămâni, filmul, care prezintă noile aventuri ale super-eroilor Captain America, Iron Man şi Black Widow, interpretaţi de Chris Evans, Robert Downey Jr., respectiv Scarlett Johansson, a încasat 4.962.482 de lei şi a fost vizionat de 233.409 spectatori.

Înainte să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron declară război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii capabili să ţină piept ameninţării. Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră şi Hulk vor avea nevoie de resurse ieşite din comun, dar şi de multă şiretenie pentru a-l înfrunta pe genialul robot care este în stare să controleze minţile oamenilor şi să emită radiaţii distrugătoare şi unde electromagnetice.

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Jurassic World“

Poziţia a şasea este ocupată de thrillerul de acţiune cu accente SF„Jurassic World“, de Colin Trevorrow, care a început să ruleze în cinematografele româneşti pe 12 iunie şi, timp de 18 săptămâni, a încasat 4.925.154 de lei şi a fost vizionat de 231.959 de spectatori.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex. În ciuda faptului că noua creaţie, o combinaţie între speciile Carnotaurus, Gigantosaurus, Majungasaurus şi Rugops, reuşeşte să retrezească interestul publicului, consecinţele vor fi dramatice. Comportamentul dinozaurului îi va ului chiar şi pe anagajaţii parcului, iar natura va profita de ocazie pentru a demonstra că nu poate fi combătută de mâna omului. 

Regizorul Colin Trevorrow a mărturisit că hibirdul Indomius Rex este, de fapt, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative. „Scopul acestui dinozaur este de a întruchipa cele mai rele tendinţe ale omenirii. Suntem înconjuraţi de minuni şi, cu toate acestea, ne dorim mereu mai mult, vrem ca totul să fie mai mare, mai rapid, mai tare, mai bun. Lăcomia şi dorinţa oamenilor pentru profit sunt reprezentate în acest film. Pentru mine, Indominus Rex se asemeană foarte mult cu acea dorinţă care trebuie satisfăcută“, a  completat Trevorrow. Această paralelă realizată de regizorul Colin Trevorrow în „Jurassic World“ a fost observată şi de jurnaliştii străini. 

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Marţianul“

Filmul „Marţianul/ The Martian“, de Ridley Scott, lansat pe 2 octombrie în România, a fost vizionat, până în prezent, de 198.968 de spectatori, înregistrând încasări totale de 4.573.833 de lei. Producţia care ocupă locul al şaptelea în top, cu Matt Damon în rolul principal, spune povestea astronautului Mark Watney, care, în timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă el supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. 

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Hotel Transilvania 2“

Animaţia „Hotel Transylvania 2/ Hotel Transilvania 2“ a fost lansată pe 30 octombrie şi, timp de opt săptămâni, a fost vizionată de 219.008 spectatori, iar încasările au ajuns la 4.300.502 lei. Continuare a animaţiei de succes din 2012, filmul „Hotel Transilvania 2“ îl readuce în atenţia publicului pe regizorul rus Genndy Tartakovsky. 

La şapte ani după evenimentele petrecute în primul film al seriei, Hotelul Transilvania devine centrul atenţiei, după ce un vampir bătrân şi „de modă veche“ vizitează castelul, potrivit cinemagia.ro. Lucrurile s-au schimbat destul de mult în ultima perioadă, odată ce Dracula a decis să deschidă porţile castelului şi oamenilor, nu doar monştrilor. În plus, acum patru generaţii Dracula trăiesc sub acelaşi acoperiş.

În spatele cavourilor închise, Dracula nu are linişte, îngrijorat de faptul că nepotul său Dennis, jumătate om – jumătate vampir, nu dă semne că ar vrea să-i calce pe urme şi să devină şi el vampir. Astfel, contele recurge la ajutorul prietenilor săi, Frank, Murray, Wayne şi Griffin, pentru a-i oferi lui Dennis un „antrenament monstruos“ într-o tabără specială. Lucrurile se complică însă când Vlad, tatăl lui Dracula, se decide să viziteze Hotelul Transilvania şi află că strănepotul său nu e vampir cu sânge pur, dar şi că oamenii sunt acum bineveniţi la hotel.

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Jocurile foamei: Revolta II“

Lansată pe 20 noiembrie, producţia „Jocurile foamei: Revolta - Partea a II-a/ The Hunger Games: Mockingjay - Part 2“ rulează încă în cinematografele dn România, iar, până în prezent, a strâns 4.055.852 de lei, a fost vizionată de 184.518 spectatori şi ocupă locul al nouălea în top.

„Jocurile foamei: Revolta - Partea a II-a“, o epopee SF regizată de Francis Lawrence, este a doua parte cinematografică bazată pe romanul „Mockingjay“, ultima carte a trilogiei „Jocurile foamei“, scrisă de Suzanne Collins, şi a patra şi ultima parte a seriei de filme. Acest nou film este o continuare a adaptării „Jocurile foamei: Revolta - Partea I“, lansată pe 21 noiembrie 2014. Din distribuţie fac parte Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), Elizabeth Banks (Effie Trinket), Julianne Moore (preşedintele Alma Coin), Sam Claflin, Jena Malone, Natalie Dormer (Cressida), Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee - în ultimul său rol) şi Donald Sutherland (preşedintele Snow).

În centrul districtelor răzvrătite se află în continuare Capitoliul, reşedinţa preşedintelui Snow. Devine evident că numai moartea acestuia va sfârşi tirania în Panem, aşa că un commando condus de Katniss are ca ţintă capturarea inamicului lor de moarte. O misiune plină de primejdii, care nu se va sfârşi fără victime, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

Topul filmelor cu cele mai mari încasări în România: „Războiul Stelelor: Trezirea forţei“

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele româneşti în 2015 este încheiat de „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei/ Star Wars: Episode VII - The Force Awakens“, regizat de J.J. Abrams, care a fost lansat în România pe 18 decembrie şi, în primul weekend, a fost vizionat de 175.276 de spectatori, încasând 3.975.328 de lei, potrivit clasamentului întocmit de cinemagia.ro.

Acţiunea din sequel are loc la 35 de ani de la evenimentele din episodul VI al francizei,  „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi“, lansat în 1983. O nouă aventură intergalactică şi o nouă răfuială între Imperiu şi forţele Rezistenţei, conduse de Poe Dameron (Oscar Isaac), va avea loc. Kylo Ren, personajul negativ interpretat de Adam Driver, face promisiunea de a termina ce a început Darth Vader. De partea cealaltă a baricadei sunt Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega), care vor găsi un ţel după întâlnirea cu Han Solo (Harrison Ford). „Trezirea Forţei“ din titlul filmului e un comentariu direct la evoluţia celor doi protagonişti. Roboţelul BB-8, Chewbacca şi prinţesa Leia, interpretată de aceeaşi Carrie Fisher, îşi au propriul rol în evoluţia evenimentelor, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

Actorii din distribuţia originală – Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill şi Peter Mayhew – şi-au reluat rolurile, iar în film mai joacă, între alţii, Daisy Ridley, Adam Driver, Gwendoline Christie, Oscar Isaac şi Simon Pegg.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: