Părerile criticilor despre „Fifty Shades Darker“: „O operă de artă fără valoare“ care „se ia prea în serios“ VIDEO

Părerile criticilor despre „Fifty Shades Darker“: „O operă de artă fără valoare“ care „se ia prea în serios“ VIDEO

Dakota Johnson şi Jamie Dornan nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor criticilor FOTO Facebook

„Fifty Shades Darker/ Cincizeci de umbre întunecate“ rulează deja în cinematografele din România. Însă, citicii internaţionali care au avut ocazia să vadă filmul în premieră şi-au exprimat deja opiniile asupra calităţii acestuia.

În timp ce Christian (Jamie Dornan) se luptă cu demonii interiori, Anastasia (Dakota Johnson) trebuie să se confrunte cu furia şi invidia femeilor care au fost înaintea ei. „Darker“ prezintă povestea Anastasiei care, la insistenţele lui Christian, acceptă să se împace cu acesta. În încercarea de a-şi reclădi relaţia cu bărbatul iubit, Anastasia este prinsă într-un vârtej de intrigi şi întâmplări care o pun în cele din urmă în faţa celei mai importante decizii.

După despărţirea de Christian, Anastasia începe să lucreze la S.I.P. (Seattle Independent Publishing), unde îl are ca şef pe Jack Hyde (Eric Johnson), care nu este cine pare a fi. Ana se simte inconfortabil în prezenţa lui, deoarece devine mult prea familiar faţă de ea. Între timp, aceasta se împacă cu Christian, neştiind că el a cumparat S.I.P. pentru a o putea avea aproape. Christian devine gelos pe Jack şi caută motive să îl concedieze. Când Jack o şantajează pe Ana în legătură cu schimbul de e-mail-uri dintre ea şi Christian şi îi face propuneri indecente, Ana îl loveşte şi fuge din clădirea S.I.P., unde se întâlneşte cu Christian. Jack este concediat, lucru care îl determină să îşi arate adevărata faţă şi care dezvăluie trecutul comun pe care îl are cu Christian Grey. În scenă intră Leila Williams (Bella Heathcote) şi Elena Lincoln (Kim Basinger), foste partenere B.D.S.M. ale lui Christian care caută să revină în viaţa lui şi să o înlăture pe Anastasia din peisaj.

Verdict „The Hollywood Reporter“: „Aşteptări minime“

„«Fifty Shades Darker», regizat de James Foley, a doua adaptare pentru marele ecran din seria scrisă de E.L. James, merge doar într-o anumită direcţie, înlocuind dinamică primei părţi dintre stăpân şi dominată, ceea ce înseamnă că acel joc sexual e delimitat de altfel de situaţii. Aşteptările sunt minime pentru Ziua Îndrăgostiţilor din acest an“.

Verdict „Vanity Fair“: „O operă de artă fără valoare“

„Acest nou capitol merge către acea zonă dorită de toţi spectatorii care au îndrăgit cel mai bine vândut roman de dragoste. Adică acest film este o operă de artă fără valoare. Nu puteţi să vă imaginaţi cât de prosteşti sunt dialogurile în „«Fifty Shades Darker», chiar dacă aţi văzut prima parte. Dacă nu existau Dakota Johnson şi Jamie Dornan în rolurile principale atunci filmul era bun de aruncat şi de condamnat. Dar, aşa, avem un film bun de văzut pentru Ziua Îndrăgostiţilor“.

Verdict „USA Today“: banalitatea filmului

„Dakota Johnson încă nu şi-a demonstrat talentul pe deplin. Dornan, în schimb, are destul talent, dar, fără explicaţie, îşi pierde farmecul în aceste filme. Împreună? Ei, bine, o pereche de peşti într-un acvariu au mai multă chimie decât ei doi. După o rundă de plăcere carnală, Christian o întreabă pe Ana de ce a aşteptat până la 21 de ani să-şi piardă virginitatea cu el. Răspunsul ei este că a aşteptat pe cineva „excepţional“. Credem că putea mai bine şi mai mult. Aşa trebuie să facem şi noi“.

Verdict „Entertainment Weekly“: filmul se ia prea în serios

„Acel «Darker», din titulatura originală, e lipsit de conţinut şi tensiune. Orice speculaţie cu privire la acest cuvânt este înlăturată de la bun început. Nici măcar nu se pune problema ca cei doi îndrăgostiţi să rămână împreună până la adânci bătrâneţi, singura lor legătură fiind că se simt atraşi inexplicabil unul de altul. Kim Basinger apare în rolul fostei iubite a lui Christian, adăugând puţin mister. Un dialog dintre ea şi mama lui Christian aduce aminte de faptul că acest nou film ar fi fost mult mai interesant dacă nu se lua într-atât de serios“.

Verdict „Variety“: îţi ridică semne de întrebare

„Nu ne pasă deloc de aceşti doi îndrăgostiţi frumoşi, cât ne-a păsat de trailerul pentru următorul capitol, «Freed», care a fost rulat la finalul acestei părţi. Meritul lui «Darker» este că te face să te întrebi dacă cei doi vor rămâne sau nu împreună. Sau îţi arată iar cât de bine arată împreună“.

Verdict „The Wrap“: un avertisment ridicat femeilor

„Chiar dacă această saga a Anastasiei Steele nu este altceva decât o dorinţă de împlinire, audienţa feminină a filmului ar trebui să înţeleagă că avansarea în carieră nu se face prin găsirea unui milionar, prin lenjerie intimă sau cu fantezii. Pe de altă parte, e plăcut să vezi că cele două personaje tratează sexul ca pe o activitate plăcută, mai degrabă decât o corvoadă“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: