VIDEO Papa a anulat o întâlnire cu „Noe“

VIDEO Papa a anulat o întâlnire
cu „Noe“

Russell Crowe şi Jennifer Connelly într-o scenă din filmul „Noah“ FOTO outnow.ch

Papa Francisc a contramandat o întâlnire cu starul hollywoodian Russell Crowe, protagonistul peliculei „Noah“, care spune povestea personajului biblic Noe. Suveranul Pontif s-a temut de faptul că această întâlnire ar crea vâlvă la Roma, lucru pe care nu şi-l dorea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea dintre Papa Francisc, actorul australian Russell Crowe, regizorul filmului, Darren Aronofsky, şi vicepreşedintele studiurilor producătoare Paramount, Rob Moore, era programată pentru miercuri, 19 martie. Suveranul Pontif, aflat de un an în fruntea Bisericii Catolice, urma să dea o „binecuvântare simbolică“ pentru pelicula hollywoodiană, care va avea premiera în România pe 28 martie.

Îngrijorat de o eventuală scurgere de informaţii, care ar fi dus la o mediatizare excesivă a vizitei lui Crowe şi Aronofsky, Papa a anulat, în cele din urmă, această întâlnire, potrivit „Variety“.

Realizată cu un buget de 125 de milioane de dolari, pelicula „Noah/Noe“, a stârnit deja controverse din cauza modului în care regizorul a ales să prezinte povestea potopului biblic. Mai multe grupări religioase l-au acuzat pe Aronofsky că şi-a permis prea multe libertăţi în relatarea poveştii lui Noe.

Filmul „Noah“ a fost interzis în ţările arabe din Orientul Mijlociu. Autorităţile din aceste ţări arabe consideră că filmul „Noe“ contravine legii islamice, întrucât prezintă pe marele ecran portretul unui profet.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările