OSCAR 2013 Cristian Mungiu nu a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film străin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Mungiu ar putea obţine o nominalizare la Categoria Cel mai bun film străin, pentru pelicula „După
dealuri“ FOTO Marian Iliescu
Cristian Mungiu ar putea obţine o nominalizare la Categoria Cel mai bun film străin, pentru pelicula „După dealuri“ FOTO Marian Iliescu

Nominalizările pentru cea de-a 85-a gală Oscar au fost anunţate în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Los Angeles. Regizorul Cristian Mungiu, care se afla pe lista scurtă la categoria „Cel mai bun film străin”, nu a primit o nominalizare. Nici Mihai Mălaimare jr, directorul de imagine al filmului „The Master“, cotat cu mari şanse la categoria Cea mai bună imagine, nu a fost nominalizat.

Cristian Mungiu este deja un nume mare în cinematografia mondială, iar astăzi ar putea bifa cea mai mare realizare din carieră, o nominalizare la Premiile Oscar, la categoria Cel mai bun film străin.

Pelicula lui Mungiu, „După dealuri“, s-a aflat pe lista scurtă la această categorie, alături de alte opt filme: „ Amour“ de Michael Haneke  (Austria) „War Witch“, de Kim Nguyen (Canada) „No“, Pablo Larraín (Chile) „A Royal Affair“, Nikolaj Arcel (Danemarca) „The Intouchables“, Olivier Nakache şi Eric Toledano (Franţa) „The Deep“, Baltasar Kormákur (Islanda) „Kon-Tiki“, Joachim Ronning şi Espen Sandberg (Norvegia)  şi  „Sister“, Ursula Meier (Elveţia). Cele nouă pelicule au fost selectate dintr-o listă de 71 de producţii. Este pentru prima dată când un film românesc reuşeşte performanţa de a trece în „semifinalele“ Oscarului.

Presa internaţională a elogiat filmul lui Cristian Mungiu (44 de ani) şi unele publicaţii de specialitate îl cotează cu şanse importante la o nominalizare.

Mihai Mălaimare jr (37 de ani), directorul de imagine al filmului „The Master“ (regia Paul Thomas Anderson, cu Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman în rolurile principale), are asigurată o nominalizare la Oscar potrivit „The Hollywood Reporter“ şi „Variety“, cele mai influente publicaţii de profil din industria americană. 

mihai mălaimare

Mihai Mălaimare jr (stânga), pe platourile de filmare, alături de actorul Matt Damon (centru) şi regizorul Francis Ford Coppola (dreapta) FOTO Marian Iliescu

Mihai Mălaimare jr, apărut pe coperta prestigioasei reviste „The Cinematographer“ şi a primit mai multe nominalizări la gale premergătoare Oscarului, dar şi trofeul pentru Cea mai bună imagine la premiile National Society of Film Critics. Şi această nominalizare ar reprezenta o premieră pentru lumea filmului românesc.

Cea de-a 85-a gală a Premiilor Oscar se va desfăşura pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite