O machetă a navei spaţiale din primul film „Războiul Stelelor“, vândută pentru o sumă record

O machetă a navei spaţiale din primul film „Războiul Stelelor“,
vândută pentru o sumă record

Miniatura navei spaţiale, vândută pentru 450.000 de dolari, i-a „transportat“ pe Prinţesa Leia şi pe druizii C-3PO şi R2-D2 în scenele de deschidere ale filmului „Star Wars: Episode IV - A New Hope”

O miniatură a navei spaţiale folosită în filmul „Star Wars: Episode IV – A New Hope“ (1997), prima producţie cinematografică din franciza cu acelaşi nume, a fost vândută în cadrul unei licitaţii pentru o sumă record de 450.000 de dolari, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Macheta navei spaţiale, de aproximativ 40 de centimentri, a făcut parte din colecţia artistului vizual, laureat cu Oscar, Grant McCune, cel care a realizat design-ul roboţior din „Star Wars: Episode IV – A New Hope“. 

Deşi casa de licitaţii Profiles in History, din California, îi estima valoarea la o sumă cuprinsă între 200.000 şi 3000.000 de dolari, macheta s-a vândut la un preţ aproape dublu de 450.000 de dolari. Astfel, a devenit cel mai scump obiect vândut vreodată din recuzita seriei „Star Wars/ Războiul Stelelor“.

Un obiect valoros pentru istoria cinematografică, miniatura navei spaţiale i-a „transportat“ pe Prinţesa Leia şi pe druizii C-3PO şi R2-D2 în scenele de deschidere ale blockbuster-ului din 1977.

În cadrul aceleiaşi licitaţii, care s-a desfăşurat de marţi până joi în California (SUA), a fost vândut şi un costum de sclavă purtat de personajul Prinţeşa Leia, jucat de actriţa Carrie Fisher, în filmul „Star Wars: Episode VI – Return of The Jedi/Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi“. Acesta a fost adjudecat pentru suma de 96.000 de dolari.

Peste 200.000 de dolari pentru costumul lui Superman

Totodată, costumul lui Superman, purtat de actorul George Reeves în serialul TV american „Adventures of Superman“, din anii 1950, a fost vândut pentru o sumă record de 216.000 de dolari. Biciul folosit de actorul Harrison Ford în filmele din seria „Indiana Jones“ a fost adjudecat pentru 204.000 de dolari, în timp ce mai multe obiecte vestimentare purtate de acesta în aceeaşi franciză s-au vândut fiecare pentru 72.000 de dolari, potrivit reprezentanţilor casei de licitaţie Profiles in History.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările