Noul film al Angelinei Jolie, „First They Killed My Father“, este propunerea Cambodgiei pentru o nominalizare la Oscar: cum a reacţionat actriţa VIDEO

Noul film al Angelinei Jolie, „First They Killed My Father“, este propunerea Cambodgiei pentru o nominalizare la Oscar: cum a reacţionat actriţa VIDEO

Micuţa Sareum Srey Moch joacă rolul principal în filmul Angelinei Jolie FOTO Netflix

„Întâi l-au omorât pe tata/ First They Killed My Father“, cel de-al patrulea film regizat de Angelina Jolie, este propunerea Cambodgiei pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină a premiilor Oscar 2018. Vedeta americană este deosebit de fericită, mai ales că proiectul este unul de suflet, având în vedere că deţine dublă cetăţenie în Cambodgia, ţara de unde l-a adoptat pe fiul ei cel mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Înseamnă foarte mult pentru noi, toţi cei implicaţi în realizarea acestui film. Să lucrezi cu artişti locali pentru a duce această poveste mai departe a fost o experienţă emoţionantă“, a declarat Angelina Jolie pentru The Hollywood Reporter, citată de News.ro
 
Lungmetrajul „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers“, care a fost finanţat şi produs exclusiv de platforma Netflix, este o adaptare a volumului de memorii omonim semnat de Loung Ung şi descrie o poveste de război – genocidul Kmerilor Roşii –, relatată din perspectiva unui copil. 
 
Angelina Jolie este coscenarist, producător şi regizor al filmului, în timp ce fiul ei cel mare, Maddox (16 ani), a fost director executiv, iar fratele mai mic al acestuia, Pax (13 ani), a fost fotograf pe platourile de filmare. 
 

Proiectul cinematografic a fost unul special şi pentru Maddox, pe care actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt l-au adoptat din Cambodgia, în anul 2002. În primul său interviu, pentru revista „People“, tânărul a precizat că a fost minunat să lucreze cu mama lui şi a explicat care a fost rolul lui. 

„Am încercat să ajut cu absolut orice. Am participat la discuţii, am ajutat la scrierea scenariului, am pregătit platourile de filmare şi m-am ocupat de detaliile filmărilor“, a povestit Maddox. Întrebat ce iubeşte cel mai mult la ţara sa natală, Maddox a răspuns: „Cu siguranţă oamenii. sunt foarte calmi, relaxaţi şi când vor să facă ceva nebunesc, pur şi simplu o fac - şi într-un fel mă regăsesc. Sunt mândru să fiu din Cambodgia.“

 

Angelina Jolie, una dintre cele mai cunoscute actriţe din lume, s-a implicat de-a lungul anilor în mai multe proiecte umanitare şi sociale, precum cauza refugiaţiilor, conservarea naturii, dreptul la educaţie şi drepturile femeilor. A devenit ambasador al bunăvoinţei pentru ONU în 2001 şi, după ce a vizitat peste 40 de tabere de refugiaţi din peste 30 de ţări, pentru care a făcut donaţii consistente, ONU i-a acordat în 2012 titlul de Trimis Special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi. De asemenea, trei dintre cei şase copii ai cuplului Jolie-Pitt sunt adoptaţi din orfelinatele din Cambodgia, Etiopia şi Vietnam.
 
Potrivit News.ro, peste 45 de ţări au depus până în prezent propunerile pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza a premiilor Oscar 2018, iar înscrierile continuă până pe 2 octombrie. Propunerea României este „Fixeur“, cel de-al cincilea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru.

citeste totul despre: