Nou protest vestimentar la gala premiilor BAFTA 2018. Cum se vor îmbrăca actriţele în sprijinul mişcării „Time'sUp“

Nou protest vestimentar la gala premiilor BAFTA 2018. Cum se vor îmbrăca actriţele în sprijinul mişcării „Time'sUp“

Emilia Clarke va fi prezentă la gala premiilor BAFTA de anul acesta FOTO Guliver/Getty Images

Vedetele care vor participa la gala premiilor BAFTA 2018 au fost rugate să poarte ţinute negre, în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală şi în sprijinul iniţiativei „Time's Up“.

Ştiri pe aceeaşi temă

O scrisoare care a circulat în industria britanică de film şi televiziune i-a invitat pe cei care vor participa la eveniment să se alăture acestei cauze, după demonstraţia similară de la gala Globurilor de Aur din acest an, scrie News.ro.  
 
Astfel, covorul roşu al galei Globurile de Aur 2018 a fost dominat de celebrităţi care au purtat ţinute negre, în semn de protest faţă de abuzurile sexuale şi inegalitatea de gen de la Hollywood. 
 
Meryl Streep, Angelina Jolie, Natalie Portman, Penelope Cruz şi Nicole Kidman sunt doar câteva dintre actriţele care au purtat rochii negre extrem de apreciate. 
 
 
Gala premiilor decernate de Academia de artă cinematografică şi televiziune britanică (BAFTA) va avea loc la Royal Albert Hall din Londra, pe 18 februarie, iar solicitarea a fost acceptată deja de vedete britanice care vor participa la gală, dar şi de alte personalităţi din industrie. 

Între aceste celebrităţi s-ar număra: Emma Thompson, Daisy Ridley, Emma Watson, Gemma Arterton, Keira Knightley, Jodie Whittaker, Emilia Clarke, Noma Dumezweni, Natalie Dormer şi Felicity Jones.
Scrisoarea le-a cerut invitaţilor la gala premiilor BAFTA „să poarte ţinute negre la ceremonie, pentru a urma exemplul surorilor noastre care au participat la gala Globurilor de Aur“. 

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă preşedintele academiei, Jane Lush, a declarat că organizaţia sprijină aceste iniţiative pentru schimbare.
 
De asemenea, scrisoarea a invitat bărbaţii care vor participa la eveniment şi care vor să îşi demonstreze sprijinul pentru mişcarea „Time's Up“ să poarte ace de cravată şi/sau butoniere speciale.
 
„Peste o jumătate din totalul femeilor şi aproape două treimi din totalul femeilor din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, s-au confruntat cu hărţuirea sexuală la locul de muncă“, au arătat organizatorii.
 
„Sperăm ca aceia dintre noi privilegiaţi să aibă o platformă să o folosească pentru a creşte gradul de conştientizare a acestor experienţe pe care le au femeile dincolo de industria noastră, care sunt reduse la tăcere şi marginalizate“, au adăugat aceştia.
 
După ce actorul Stephen Fry a anunţat că, după 12 ani, nu va mai fi gazda ceremoniei BAFTA, gala de anul acesta va fi prezentată de actriţa britanică Joanna Lumney, cunoscută pentru rolurile din producţii ca „Absolutely Fabulous”“ şi „The Wolf of Wall Street“. Aceasta va fi prima dată în peste un deceniu când evenimentul va fi prezentat de o femeie. 
 
Citeşte şi:
 
 
 
citeste totul despre: