„Minionii“, animaţia cu cel mai bun debut din toate timpurile în România

„Minionii“, animaţia cu cel mai bun debut din toate
timpurile în România

„Minionii“  a devenit animaţia cu cel mai bun debut din toate timpurile în România FOTO Universal Pictures

Lungmetrajul de animaţie „Minionii/ Minions“, de Kyle Balda şi Pierre Coffin, a debutat pe primul loc în box office-ul de weekend din România, cu încasări de 2.117.614 lei, fiind vizionat de 101.889 de spectatori. Pelicula a devenit astfel animaţia cu cel mai bun debut din toate timpurile din ţară, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

În spinoff-ul celor două filme din seria „Despicable Me/Sunt un mic ticălos“, trei minioni, Stuart, Kevin şi Bob, se află, încă de pe vremea dinozaurilor şi până în prezent, în căutarea unui stăpân malefic. Astfel, aceştia ajung în New York-ul anilor 1968, după ce au servit un faraon egiptean, pe Dracula, pe Napoleon şi o cretură preistorică, contribuind involuntar la dispariţia fiecăruia. „A găsi un stăpân este un lucru uşor de făcut. Păstrarea lui este un lucru complicat“, se specifică în trailer. 
 
Evoluând din organisme unicelulare galbene, minionii au rezistat timpului, fiind mereu la dispoziţia celor mai răi maeştrii cu putinţă. Fiind mereu neatenţi în servirea stăpânilor, de la T-Rex la Napoleon, minionii se găsesc în poziţia de a nu a avea cui să stea la dispoziţie şi cad într-o depresie profundă. Dar unul dintre minioni, Kevin, alături de rebelul Stuart şi adorabilul Bob, se aventurează prin lume pentru a găsi un nou stăpân. Trioul porneşte într-o călătorie care îi duce în cele din urmă la potenţialul lor şef, Scarlet Overkill (Sandra Bullock), prima răufăcătoare din lume. Ei călătoresc din Antarctica până în New York, ajungând şi în Londra, acolo unde trebuie să facă faţă uneia dintre cele mai importante provocări: salvarea rasei minionilor de la anihilare.

Minionii sunt aduşi la viaţă cu ajutorul vocilor unor actori de renume precum Sandra Bullock, Jon Hamm, Allison Janney şi Steve Coogan. Universal colaborează din nou cu Illumination Entertainment pentru realizarea peliculei, Chris Meledandri şi Janet Healy fiind producători, în timp ce Pierre Coffin şi Kyle Balda vor regiza scenariul scris de Brian Lynch. Iniţial, filmul trebuia să fie lansat pe 19 decembrie 2014, însă studiourile Universal au preferat perioada de vară pentru a-l lansa dat fiind succesul precendei producţii „Despicable Me 2“, care a adus încasări de peste 840 de milioane de dolari la nivel mondial.

 

Filmul  „Terminator: Genisys“, de Alan Taylor, cu Arnold Schwarzenegger în distribuţie, s-a clasat pe locul al doilea în box office-ul românesc, cu încasări de 326.252 de lei şi 14.058 de spectatori, în al doilea weekend pe marile ecrane din România, mai scrie Mediafax. În „Terminator: Genisys“, distribuit în România de Ro Image 2000, personajul principal este John Connor, interpretat de Jason Clarke. Alături de el, pe marele ecran, în format 3D, pot fi văzuţi actorii Jai Courtney, Emilia Clarke, Arnold Schwarzenegger şi J.K. Simmons.

John Connor îl trimite pe sergentul Kyle Reese (Jai Courtney) înapoi în 1984 pentru a o proteja pe Sarah Connor (Emilia Clarke) şi să se asigure că omenirea va avea un viitor paşnic. Însă Reese se trezeşte într-o versiune nouă a trecutului care îi este necunoscută, unde are aliaţi surprinzători, inclusiv pe Gardian (Arnold Schwarzenegger), inamici periculoşi, dar şi o nouă misiune: să reseteze viitorul, arată cinemagia.ro.

 

Comedia „Ted 2“, de Seth MacFarlane, cu Mark Wahlberg în rolul principal, s-a situat pe locul al treilea în box office-ul românesc de weekend, înregistrând în a treia săptămână de difuzare încasări de 173.878 de lei şi 9.202 spectatori. Ted, a cărui voce este asigurată de Seth MacFarlane, revine pe ecrane cu probleme de oameni mari. El vrea să devină tată, dar pentru asta trebuie să demonstreze că este o persoană. Producţia, distribuită în România de Ro Image 2000, îi are în distribuţie, printre alţii, pe Amanda Seyfried, Jessica Barth şi Morgan Freeman.

Animaţia „Întors pe dos/ Inside Out“, de Pete Docter şi Ronaldo Del Carmen, distribuită de Forum Films România, a avut, în al patrulea weekend de la debutul pe marile ecrane româneşti, 7.087 de spectatori şi 145.062 de lei, coborând pe locul al patrulea în clasament. Filmul spune povestea vieţii lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, care este dată peste cap atunci când trebuie să îşi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, complet depăşiţi de situaţia fetiţei.

Pentru a cincea săptămână de la debut, filmul SF „Jurassic World“ se menţine în top 5, cu încasări de 135.689 de lei şi 6.296 de spectatori. Pelicula lui Colin Trevorrow, cu Chris Pratt în rol principal, distribuită de Ro Image 2000, reia povestea parcului de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond, milioane de turişti venind pe Isla Nublar, pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de om.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: