Michael Keaton va juca rolul lui Ray Kroc, fondatorul imperiului McDonald's

Michael Keaton va juca rolul lui Ray Kroc, fondatorul imperiului McDonald's

Michael Keaton a fost recompensat cu un Glob de Aur pentru rolul din „Birdman“ FOTO Getty Images

Filmul „The Founder“, cu Michael Keaton, care spune povestea lui Ray Kroc, omul de afaceri care a transformat McDonald's în cel mai mare lanţ fast-food din lume, va intra în cinematografele americane pe 25 noiembrie 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul este regizat de John Lee Hancock, potrivit „The Hollywood Reporter“. Cu un scenariu scris de Robert Siegel, „The Founder“ prezintă modul în care Ray Kroc, un vânzător din Illinois, i-a întâlnit pe Mac şi Dick McDonald, care deţineau un restaurant, în anii 1950, în sudul Californiei. Kroc a fost impresionat de sistemul rapid de a prepara mâncarea introdus de cei doi fraţi şi a văzut potenţialui francizei. Acesta a făcut anumite manevre, astfel încât să se afle într-o poziţie din care să poată prelua compania de la cei doi fraţi şi să creeze un imperiu de miliarde de dolari.
 
În prezent, McDonald's Corporation este cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume, vânzând cu prioritate hamburgeri, preparate din pui, cartofi prăjiţi, amestecuri de băuturi răcoritoare pe bază de lapte (aşa numitele milkshake-uri) şi băuturi carbogazoase. McDonald's este şi cel mai mare retailer global din domeniul serviciilor alimentare, cu peste 32.000 de restaurante în 117 ţări.
 
Actorul american Michael Keaton este cunoscut pentru rolurile din comediile „Afacere de noapte/ Night Shift“ (1982) şi „Viaţă de stafie/ Beetlejuice“ (1988), pentru interpretarea personajului Bruce Wayne/Batman din filmele regizate de Tim Burton - „Batman“ (1989) şi „Batman revine/ Batman Returns“ (1992) -, dar şi pentru interpretarea rolurilor principale din peliculele „Ziarul/ The Paper“ (1994), „Jackie Brown“ (1997) şi „Vocea morţii/ White Noise“ (2005).
 
Anul acesta, actorul a fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolul din „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman“, de Alejandro González Iñárritu. Pentru acelaşi rol, Keaton a fost recompensat cu un Glob de Aur.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: