Meryl Streep, pălmuită şi provocată sentimental de Dustin Hoffman pentru o interpretare de Oscar: „Folosea lucruri pe care le ştia despre viaţa ei personală“

Meryl Streep, pălmuită şi provocată sentimental de Dustin Hoffman pentru o interpretare de Oscar: „Folosea lucruri pe care le ştia despre viaţa ei personală“

Meryl Streep a fost nominalizată de 19 ori la Oscar, mai mult decât orice altă actriţă sau actor FOTO AFP

Actriţa Meryl Streep (66 de ani) ar fi fost pălmuită şi provocată sentimental de actorul Dustin Hoffman (78 de ani), pe platourile filmului „Kramer contra Kramer “, pentru a intra mai bine în pielea personajului, potrivit celei mai noi biografii a artistei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un fragment din biografie, intitulată „Her Again: Becoming Meryl Streep“, se arată că interpretarea de excepţie a actriţei Meryl Streep din „Kramer vs. Kramer “, pentru care a fost premiată cu Oscar, ar fi putut fi influenţată de tratamentului dur al partenerului ei din film, Dustin Hoffman, potrivit Huffington Post.
 

Hoffman se folosea de moartea iubitului ei

Potrivit biografiei, semnată de Michael Schulman, Hoffman, care ştia detalii din viaţa personală a actriţei, a apelat la amintirile ei dureroase, cu intenţia de a-i intensifica interpretarea. Aparent, actorul o tachina cu remarci legate de regizorul John Cazale, cu care actriţa a avut o relaţie timp de doi ani, şi care a decedat cu puţin timp înainte de filmări, răpus de cancer.
 
„O provoca. Hoffman folosea lucruri pe care le ştia despre viaţa ei personală şi despre John pentru a primi răspunsurile pe care el credea că ea ar trebui să le dea în timpul filmărilor. Înainte de filmarea emoţionantei scene din sala de judecată, Hoffman a trecut pe la Streep şi, fără să audă Benton (n.r. Robert Benton, regizorul filmului), a început să-i şoptească la ureche numele lui Cazale, însămânţând durere în sufletul ei, înainte să rostească discursul Johannei din scenă“, a declarat producătorul filmului „Kramer vs. Kramer“, Richard Fischoff, în biografie. 
 
streep si hoffman
Scena din filmul „Kramer vs. Kramer“ cu Dustin Hoffman şi Meryl Streep FOTO Cinemagia

Meryl Streep, pălmuită cu putere în afara scenei

Totodată, în acelaşi fragment se arată că Hoffman ar fi pălmuit-o, fără să o anunţe. „La filmarea primei scene, chiar înainte să intre, Dustin a pălmuit-o, cu putere, peste obraz, lăsându-i o urmă roşie“, a mai scris Schulman, adăugând că Meryl Streep a continuat filmarea pentru acea scenă.

Autorul Michael Schulman povesteşte că Meryl Streep a fost aleasă pentru rol de însuşi Hoffman şi că ar fi încercat să îşi facă mai simpatic personajul său, Joanna, însă Dustin Hoffman ar fi fost iritat de obiecţiile actriţei şi ar fi făcut presiuni asupra ei, cerându-i să respecte scenariul.
 

Actriţa nu şi-a dat acordul asupra biografiei

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al actriţei a spus că vedeta nu are nicio legătură cu volumul scris de Schulman şi că nu şi-a dat acordul pentru această biografie. „Doamna Streep nu comentează această carte. Este neautorizată. Nu şi-a adus contribuţia la ea şi nici nu a citit-o“, a declarat reprezentantul actriţei. 

Deşi Meryl Streep nu a comentat aceste informaţii, Dustin Hoffman a dezvăluit, anterior, pentru publicaţia „The Hollywood Reporter“, că perioada filmărilor pentru pelicula „Kramer vs. Kramer“ a fost grea pentru el. „Treceam printr-un divorţ şi consumam droguri, ceea ce m-a epuizat complet“, a declarat actorul.

Pentru interpretările din „Kramer vs. Kramer“, ambii actori au fost răsplătiţi cu premii Oscar în 1979 - Meryl Streep a primit distincţia de Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul Joanna Kramer, iar Dustin Hoffman a fost desemnat Cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea lui Ted Kramer.
 
streep hoffman
Meryl Streep şi Dustin Hoffman la decernarea premiilor Oscar din 1979 FOTO Huffington Post 


Streep, nominalizată de 19 ori la Oscar şi de trei ori câştigătoare

Meryl Streep este considerată una dintre cele mai talentate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia sa. A debutat pe marile ecrane în 1977 cu un rol în filmul „Julia“ şi, după un singur an, în 1978, a câştigat premiul Emmy cu un rol jucat în miniseria TV „Holocaust“ şi a primit prima nominalizare la Oscar din cariera sa prestigioasă, graţie prestaţiei din filmul „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter“.

Nominalizată de 19 ori de Academia de Film Americană, Meryl Streep are mai multe nominalizări la Oscar decât oricare actor sau actriţă din istorie. Pe lângă Oscarul pentru rol secundar în filmul „Kramer Vs. Kramer“ (1979), a primit şi Oscarul pentru rol principal în două ocazii, pentru interpretările din „Sophie's Choice/ Alegerea Sophiei“ (1982) şi „The Iron Lady/ Doamna de fier“ (2011). A impresionat şi în alte filme bine primite de public şi criticii de specialitate, precum „Iubita locotenentului francez“, „Departe de Africa“, „Casa spiritelor“, „Râul ucigaş“, „Podurile din Madison County“, „Orele“, „Diavolul se îmbracă de la Prada“, „Julie şi Julia“ şi „Ţinutul din mijlocul verii“.
 
 
A câştigat al doilea premiu Emmy în 2004 cu rolul din miniseria TV „Îngeri din America“, produsă de postul HBO, şi a fost recompensată de-a lungul anilor cu opt Globuri de Aur. A primit premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film (AFI) în 2004 şi cu Kennedy Center Honour în 2011, pentru contribuţia adusă promovării şi dezvoltării culturii americane. Preşedintele Barack Obama i-a oferit în 2010 National Medal of Arts şi, în 2014, Presidential Medal of  Freedom. În 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările