Martin Scorsese a creat polemici după ce a spus că filmele Marvel nu sunt cinema. Samuel L. Jackson: „E ca şi cum ai spune că Bugs Bunny nu e amuzant“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce regizorul Martin Scorsese (76 de ani) a declarat că filmele cu supereroi precum cele produse de Marvel „nu sunt cinema“ şi seamănă cu parcurile de distracţii, actorul Samuel L. Jackson (70 de ani) a reacţionat.

Martin Scorsese a stârnit o polemică la Hollywood declarând că filmele cu supereroi precum cele produse de studiourile Marvel, după părerea sa, „nu sunt cinema“ şi seamănă mai degrabă cu un „parc de distracţii“, scrie News.ro.

„Nu mă uit la ele. Să ştiţi că am încercat, dar nu este cinema“, a spus regizorul pentru revista britanică Empire, care l-a întrebat dacă a văzut filme inspirate din universul Marvel. 

„Sincer, la ceea ce mă duc cu gândul, cu actori care fac tot ce pot în circumstanţele date, este la un parc de distracţii“, a continuat Martin Scorsese, care a fost intervievat cu ocazia lansării noului său film „The irishman“, produs de Netflix. 

Pentru cineast, „nu este vorba de cinema făcut de oameni care caută să transmită emoţii şi experienţe psihologice unei alte fiinţe“. 

Aceste comentarii ale autorului filmelor legendare „Taxi Driver“, „Raging Bull“, „Goodfellas“ şi „Casino“, au zguduit Hollywoodul, unde regizorul este adulat de mulţi profesionişti din cinematografie. 

Samuel L. Jackson a precizat că aceste comentarii nu vor împiedica pe cineva să mai facă cinema, mai notează sursa citată anterior.

„Este ca şi cum ai spune că Bugs Bunny nu este amuzant. Filmele sunt filme. Nimănui nu-i place ce face el“, a declarat Jackson pentru Variety la deschiderea noului studio din Atlanta a lui Tyler Perry. 

„Toată lumea are o opinie, aşa că este ok. Nu va opri asta pe cineva din a face filme“, a adăugat actorul care îl interpretează pe Nick Fury în „Captain Marvel“. 

Şi alţi cineaşti l-au criticat pe regizor.

„Martin Scorsese este unul dintre cei cinci cineaşti ai mei preferaţi“, a scris vineri, 4 octombrie, pe Twitter, James Gunn, care a regizat pentru Marvel „Gardienii Galaxiei“. „Am fost scandalizat când oamenii au manifestat contra filmului «Ultima ispită a lui Iisus» fără să fi văzut filmul. Astăzi sunt trist pentru faptul că el judecă filmele mele în aceeaşi manieră“, a deplâns James Gunn. 

„Cei care cred că Marvel caută doar să facă parcuri de distracţii sunt nedrepţi şi cinici“, a reacţionat la rândul său Christopher Robert Cargill, co-scenarist la „Docteur Strange“ şi care lucrează la continuarea acestui film. „Cred că una dintre marile erori ale gândirii actuale este că cinemaul trebuie să fie greu de înţeles“, a adăugat el pe Twitter. 

Saga Marvel lansată în 2008 cu „Iron Man“ este una dintre cele mai profitabile din istoria cinematografiei, cu aproape 23 de miliarde de dolari venituri la nivel mondial. 

„Avengers: Endgame“ a deţinut în această vară recordul de venituri cu peste 2,79 miliarde de dolari. Acesta a fost deţinut înainte de „Avatar“. 

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite