„Marţianul“ a debutat pe primul loc în box-office-ul românesc. Ce filme urmează în top VIDEO

„Marţianul“ a debutat pe primul loc în box-office-ul românesc. Ce filme urmează în top VIDEO

Matt Damon îl interpretează pe astronautul Mark Watney rămas singur pe planeta Marte FOTO cinemagia.ro

Filmul „Marţianul/ The Martian“, regizat de Ridley Scott şi cu Matt Damon în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 1,3 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de cinemagia.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanţă, NASA şi o echipă internaţională de oameni de ştiinţă caută fără încetare soluţia prin care să îl aducă pe „marţian“ acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney, potrivit site-ului cinemagia.ro.

„Black Mass: Afaceri murdare/ Black Mass“, un film despre viaţa mafiotului american de origine irlandeză James „Whitey“ Bulger, s-a clasat pe poziţia a doua în topul românesc cu încasări de aproximativ 391.000 de lei. Johnny Depp joacă în acest film rolul mafiotului menţionat, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă şi şantaj. Pentru acest rol şi pentru transformările sale fizice uluitoare, starul hollywoodian a fost lăudat de criticii de cinema.

Thrillerul „Everest“, ce prezintă povestea unui grup de alpinişti care rămân izolaţi pe legendarul munte asiatic după o furtună deosebit de puternică, a coborât pe locul trei cu încasări de 294.000 de lei. Acest film spectaculos, regizat de Baltasar Kormákur, îi are în rolurile principale pe Keira Knightley, Jake Gyllenhaal, Emily Watson şi Josh Brolin.

Comedia „Internul/ The Intern“, în care actorul Robert De Niro interpretează rolul lui Bob, un septuagenar văduv care ajunge să lucreze pentru un site de modă, înfiinţat şi condus de Jules Ostin, o femeie de afaceri de mare succes, interpretată de Anne Hathaway, s-a plasat pe locul al doilea, cu încasări de 269.000 de lei, după ce în urmă cu o săptămână a fost pe locul al doilea.

„Blinky Bill: Koala cel poznaş“ s-a situat pe locul al cincilea cu 168.000 de lei. Blinky Bill este un koala cu multă imaginaţie. Inimă de aventurier, el visează să plece din orăşelul Green Patch şi să devină mare explorator, exact ca tatăl său. Domnul Bill a dispărut cu ceva timp în urmă, iar Blinky este singurul care crede că acesta încă mai trăieşte. Într-o zi, micul Blinky dă peste indicii despre locul unde se află tatăl său şi hotărăşte să pornească în cea mai mare şi periculoasă aventură a vieţii sale. De-a lungul drumului se va împrieteni cu cele mai neobişnuite personaje: Nutsy - un koala crescut la zoo şi Jacko - o şopârlă ameţită şi foarte energică. Urmăriţi neîncetat de o pisică sălbatică răzbunătoare, cei trei curajoşi amici trebuie să înveţe să se ajute reciproc pentru a supravieţui prin ţinuturile necunoscute ale Australiei şi să îl găsească pe tatăl lui Blinky.

Lungmetrajul „Labirintul: Încercările focului/ Maze Runner: The Scorch Trials“, regizat de Wes Ball, s-a situat pe şase, cu încasări de aproximativ 110.000 de lei. Filmul „Labirintul. Încercările focului“ este cel de-al doilea opus din franciza „Maze Runner“, ce are la bază o serie de romane SF extrem de populare în rândul adolescenţilor şi care prezintă aventurile unui grup de tineri, ale căror amintiri sunt şterse, în timp ce încearcă să scape dintr-un univers distopic.

„Mune: Gardianul Lunii“ a venit pe poziţia a şaptea, cu încasări de 82.000 de lei. Într-un univers în care ziua şi noaptea se află sub atenta grijă a unor gardieni legendari, „Mune: Gardianul Lunii“ îl aduce în rol principal pe Mune, un spiriduş al nopţii, ales să devină Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. În ciuda unei staturi deloc impunătoare şi a lipsei sale de experienţă în coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie să ghideze Luna în noapte şi să vegheze asupra Lumii Viselor. Însă când novicele şi inocentul Mune pierde Luna din greşeală, echilibrul planetei este în pericol, iar Soarele cade în mâinile lui Necross, lordul lumii subterane şi a ajutoarelor lui, demonii Mox şi Spleen. Întreaga planetă se scufundă în întuneric. Alături de prietena lui, Glim şi de gardianul soarelui, Sohone, Mune porneşte în misiunea de recuperare a strălucitorului astru. 

Pe locul opt s-a clasat pelicula „Sicario: Asasinul/ Sicario“, regizată de Denis Villeneuve, cu încasări de 72.000 de lei. Filmul este un thriller tulburător despre traficul de droguri, crimele şi teroarea aflate la ordinea zilei la graniţa SUA cu Mexic, cu Benicio del Toro, Josh Brolin şi Emily Blunt în rolurile principale.

Filmul „American Ultra: Agentul descoperit“ a venit pe poziţia nouă, cu încasări de 50.000 de lei. „American Ultra: Agentul descoperit“ este o comedie de acţiune ce spune povestea lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip aparent ghinionist şi nemotivat, a cărui viaţă cu Phoebe (Kristen Stewart), iubita sa cu care locuieşte, este întoarsă pe dos pe neaşteptate. Fără să ştie acest lucru, Mike este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat „în aşteptare“. Într-o fracţiune de secundă, când trecutul său secret se întoarce să-l bântuie, Mike este aruncat în mijlocul unei operaţiuni guvernamentale mortale şi este forţat să-şi scoată la iveală eroul de acţiune interior, pentru a supravieţui.

Pentru a 13-a săptămână la rând, „Minions“ se află în topul preferinţelor românilor, acum clasându-se pe locul zece, cu încasări de aproximativ 46.000 de lei. Distribuită de Ro Image 2000, povestea minionilor, creată de Universal Pictures şi Illumination Entertainment, îşi are originea la începutul timpurilor. Minionii au început ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi să evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticăloşi stăpâni. Niciodată n-au avut norocul să-şi păstreze în viaţă acei stăpâni, de la T. Rex la Napoleon, aşa că acum se trezesc că nu au pe cine să slujească şi sunt afectaţi de o depresie profundă. Printre actorii care şi-au împrumutat vocile pentru această animaţie se numără Jon Hamm, Michael Keaton, Steve Coogan şi Geoffrey Rush.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: