Marile studiouri hollywoodiene au dat în judecată site-ul Megaupload pentru piraterie online

Marile studiouri hollywoodiene au dat în judecată site-ul Megaupload pentru piraterie online

Disney Enterprises, 20th Century Fox, Paramount Pictures (grupul Viacom), Universal City Studios (Comcast), Columbia Pictures (Sony) şi Warner Bros Entertainment au depus la un tribunal din Virginia o plângere oficială pentru încălcarea drepturilor de autor contra site-ului Megaupload

Marile studiouri cinematografice americane au dat în judecată şi cer daune importante de la site-ul de partajare de fişiere video Megaupload, închis la începutul anului 2012 de autorităţile din Statele Unite, în cadrul unei ofensive contra pirateriei online.

Disney Enterprises, 20th Century Fox, Paramount Pictures (grupul Viacom), Universal City Studios (Comcast), Columbia Pictures (Sony) şi Warner Bros Entertainment au depus luni la un tribunal din Virginia o plângere oficială pentru încălcarea drepturilor de autor contra site-ului Megaupload şi a fondatorului său Kim Dotcom. Daunele cerute de marile studiouri hollywoodiene ar putea ajunge la câteva sute de milioane de dolari.

„Când Megaupload a fost închis în 2012 de justiţia americană, acesta era, potrivit tuturor estimărilor, cel mai mare şi cel mai activ dintre site-urile de piraterie ce vizează conţinuturile creative din lume“, a afirmat într-un comunicat Steven Fabrizio, avocat al organizaţiei care reprezintă studiourile cinematografice, Motion Picture Association of America (MPAA).

„Conţinuturile piratate de Megaupload şi de site-urile asociate erau disponibile în cel puţin 20 de limbi şi se adresau unui vast public mondial. După ce a fost pus sub acuzare de guvern, site-ul afişa peste 175 milioane de dolari de încasări cu origine frauduloasă şi i-a păgubit pe deţinătorii americani de drepturi intelectuale cu peste o jumătate de miliard de dolari“, a adăugat el.

Kim Dotcom şi avocatul său Ira Rothken au respins aceste noi acuzaţii prin intermediul unor mesaje publicate pe platforma de microblogging Twitter.

„MPAA a lansat o acţiune civilă fără fundament contra lui Kim Dotcom, care se confruntă deja cu acuzaţii infracţionale lipsite de fundament“, a spus Ira Rotken.

„La fel ca procedura penală contra site-ului Megaupload, procedura iniţiată de MPAA este absurdă şi nu va da roade, după ce faptele vor fi examinate“, a afirmat la rândul său Kim Dotcom. Acesta din urmă, un cetăţean german al cărui nume real este Kim Schmitz, se află în prezent în libertate condiţionată în Noua Zeelandă.

Departamentul american de Justiţie şi FBI încearcă de doi ani să obţină extrădarea sa pentru a putea să îl judece pentru fraudă şi piraterie informatică, două capete de acuzare care ar putea să îi aducă acestuia o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Aşteptând decizia justiţiei, Kim Dotcom a lansat anul trecut o nouă companie de stocare de fişiere, Mega.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: