Marii favoriţi Oscar 2018, potrivit caselor de pariuri şi specialiştilor FOTO VIDEO

Marii favoriţi Oscar 2018, potrivit caselor de pariuri şi specialiştilor FOTO VIDEO

Actorii Frances McDormand şi Sam Rockwell sunt favoriţi să câştige Oscaruri pentru interpretările din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

În timp ce nominalizaţii îşi pregătesc discursurile în eventualitatea unei victorii, casele de pariuri şi-au încununat deja câştigătorii Oscar 2018, cel puţin în cazul principalelor categorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea de-a 90-a gală de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, care va avea loc duminică noapte, este cel mai mare eveniment din industria cinematografică, fiind recompensate eforturile artiştilor din faţa şi din spatele camerelor. 

Astfel, în ultimele zile, criticii de film şi casele de pariuri s-au întrecut în predicţii cu privire la câştigătorii Oscar 2018, iar zarurile par să fie deja aruncate în cazul principalelor categorii.

Globurile de Aur 2018 şi toate premiile Sindicatelor Americane sunt indicatori importanţi pentru câştigătorii Oscar 2018, dar, evident, nu sunt literă de lege, iar surprizele pot apărea oricând. Iată care sunt marii favoriţi Oscar 2018 potrivit goldderby.com, platformă care contorizează cotele de la casele de pariuri, dar şi prognosticurile criticilor de film. 

Oscar 2018: Cel mai bun film

Dacă la categoriile de interpretare câştigătorii Oscar 2018 sunt previzibili, cel mai râvnit trofeu, pentru Cel mai bun film, este disputat de două mari favorite: lungemtrajul fantasy „The Shape of Water“ şi drama cu accente comice „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“.

Scris şi regizat de Martin McDonagh, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, „răsfăţatul“ Globurilor de Aur (a câştigat patru dintre cele mai importante) şi cu şapte nominalizări la premiile Academiei, este şi favoritul caselor de pariuri pentru a câştiga Oscarul pentru Cel mai bun film.

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ prezintă lupta unei mame îndurerate cu autorităţile locale, care nu fac progrese în prinderea ucigaşului fiicei sale. Este un film despre durere, iertare, furie şi rezistenţă, presărat cu umor negru. Cu toate acestea, producţia surprinde şi nenumărate momente observaţionale despre rasism, război, sexism şi o societate profund divizată.

 

Totuşi, cursa rămâne deschisă şi e bine să ne amintim că anul trecut, pe lângă gafa prezentatorilor, Oscarul pentru Cel mai bun film nu a revenit preferatului criticilor şi al caselor de pariuri, musicalul „La La Land“, ci dramei „Moonlight“, care întotdeauna în predicţii s-a aflat pe locul doi.

Anul acesta, pe locul secund în topurile criticilor şi caselor de pariuri este „Shape of Water“, un film cu buget redus despre un experiment secret din America anilor '60.

De asemenea, „Get Out“, despre un bărbat de culoare care descoperă un secret tulburător în timpul unei vizite la părinţii iubitei sale, urcă vertiginos la casele de pariuri şi ne-ar putea rezerva o surpriză la gala de duminică.

La categoria Cel mai bun film mai sunt nominalizate: „Call Me by Your Name“, „Darkest Hour“, „Dunkirk“, „Lady Bird“, „Phantom Thread“ şi „The Post“.

Oscar 2018: Cel mai bun regizor

În ceea ce priveşte Oscarul pentru Cel mai bun regizor, balanţa pariorilor înclină în favoarea mexicanului Guillermo del Torro, care a fost deja premiat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia şi cu un Glob de Aur pentru „The Shape of Water“. Totuşi, cineastul se află în mijlocul unor controverse, fiind acuzat că scenariul este plagiat după o operă semnată de un câştigător al prestigiosului premiu Pulitzer. Vom vedea dacă scandalul îl va priva de statuetă.

Podiumul la casele de pariuri este completat de regizorii Christopher Nolan, pentru drama de război „Dunkirk“, şi Greta Gerwig, care semnează tragi-comedia „Lady Bird“. Şi la acest capitol, „Get Out“ continuă să crească, regizorul Jordan Peele având şanse să răstoarne clasamentul.

La categoria Cel mai bun regizor mai este nominalizat Paul Thomas Anderson („Phantom Thread“).
 
 

Oscar 2018: Cea mai bună actriţă în rol principal

Frances McDormand (60 de ani), care a mai câştigat un Oscar în 1997 pentru rolul din „Fargo“, ar face bine să-şi pregătească discursul de acceptare, pentru că atât criticii, cât şi casele de pariuri sunt absolut siguri că va triumfa la Oscar 2018 pentru interpretarea din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. Pentru acest rol, McDorman a câştigat deja pste 20 de trofee, inclusiv un Glob de Aur şi premiul BAFTA.
 

Saorise Ronan („Lady Bird“) şi Sally Hawkins („The Shape of Water“) o urmează în topul pariorilor şi criticilor, în timp ce Meryl Streep, pentru rolul din „The Post“, are cele mai mici şanse să câştige al patrulea Oscar. Totuşi legendara Meryl Streep este actriţa cu cele mai multe nominalizări (21) din istoria galei.

La categoria Cea mai bună actriţă în rol principal mai este nominalizată Margot Robbie, pentru rolul celebrei patinatoare americană Tonya Harding din filmul „I, Tonya“.

Oscar 2018: Cel mai bun actor în rol principal

Chiar dacă „Darkest Hour“ are şanse mici la Cel mai bun film, Gary Oldman (59 de ani) este clar favorit să câştige Oscarul pentru portretizarea lui Winston Churchill, având deja în palmares numeroase premii, printre care un Glob de Aur şi un premiu BAFTA.

Principalii lui rivali sunt mai tânărul Timothee Chalamet (22 de ani), pentru rolul din „Call Me By Your Name“, şi legendarul Daniel Day-Lewis (60 de ani), pentru „Phantom Thread“. Triplu laureat Oscar, Day-Lewis a anunţat că acesta a fost ultimul rol pe care îl joacă.

La categoria Cel mai bun actor în rol principal mai sunt nominalizaţi: Daniel Kaluuya („Get Out“) şi Denzel Washington („Roman J. Israel Esq.“).

Oscar 2018: Cea mai bună actriţă în rol secundar

În ceea ce priveşte Cea mai bună actriţă în rol secundar, pare că nimic nu o va împiedica pe Allison Janney (58 de ani) să-şi traducă în victorie prima nominalizare la Oscar din carieră, pentru „I, Tonya“.

La categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar mai sunt nominalizate: Mary J. Blige („Mudbound“), Lesley Manville („Phantom Thread“), Laurie Metcalf („Lady Bird“) şi Octavia Spencer („The Shape of Water“).

Oscar 2018: Cel mai bun actor în rol secundar

Iar la actori în roluri secundare, Sam Rockwell conduce detaşat în preferinţele pariorilor şi criticilor pentru transformarea spectaculoasă din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, în timp ce colegul său din film, Woody Harrelson, de asemenea nominalizat la această categorie, se află la polul opus, având cele mai mici şanse de reuşită.

La categoria Cel mai bun actor în rol secundar mai sunt nominalizaţi: Willem Dafoe („The Florida Project“), Richard Jenkins („The Shape of Water“) şi Christopher Plummer („All the Money in the World“)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările