„Lunetistul american“ devine cel mai profitabil film de război din istorie, iar „Mortdecai“ este filmul cu cel mai slab debut din carierea lui Johnny Depp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bradley Cooper, în rolul lunetistului Chris Kyle din drama de război „American Sniper“ FOTO Warner Bros.
Bradley Cooper, în rolul lunetistului Chris Kyle din drama de război „American Sniper“ FOTO Warner Bros.

Drama „American Sniper/ Lunetistul american“, nominalizat la şase premii Oscar, continuă să domine box office-ul nord-american, cu încasări de 64.36 milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare, devenind astfel al doilea cel mai profitabil film de război din istoria cinematografiei, scrie „The Hollywood Reporter“.

„American Sniper/ Lunetistul american“, regizat de Clint Eastwood şi avându-l pe Bradley Cooper în rolul principal, a avut încasări de 200.1 milioane de dolari la nivel mondial. În doar zece zile, filmul a reuşită să eclipseze încasările de 198.5 milioane de dolari obţinute de „Pearl Harbor“ (2001), semnat de Michael Bay, iar specialiştii preconizează că în curând va surclasa şi filmul lui Steven Spielberg, „Saving Private Ryan/ Salvaţi soldatul Ryan“ (1998), care a atras încasări de 216.5 milioane de dolari. 

Lansarea pe plan mondial a filmului a fost una strategică, venind la doar o zi după succesul avut la premiile Oscar, unde este nominalizat la şase categorii, inclusiv Cel mai bun film şi Cel mai bun actor în rol principal. Anunţul nominalizărilor Oscar 2015 a coincis cu premiera cinematografică, dându-le spectatorilor, care erau nehotărâţi sau pur şi simplu nu auziseră de film, un motiv pentru a merge la cinema să-l vadă.

„American Sniper/ Lunetistul american“ este inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-şi colegii de arme. Filmul prezintă atât faptele de război ale soldatului considerat cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite ale Americii, cât şi lupta acestuia cu traumele cauzate de război şi încercarea de a fi un soţ şi un tată model.

   

La polul opus, însă, este cel mai noul film al lui Johnny Depp, comedia „Mortdecai“, care a fost un adevărat eşec la box office-ul nord-american, obţinând încasări de doar 4,1 milioane de dolari, ceea ce înseamnă cel mai prost debut al unui film cu Depp.

Thrillerul „The Boy Next Door/ Băiatul din vecini“, regizat de Rob Cohen, a debutat pe locul al doilea în topul încasărilor de peste weekend, cu 15 milioane de dolari încasaţi în cinematografele nord-americane. Filmul o are ca protagonistă pe Jennifer Lopez care interpretează rolul unei profesoare, Claire Peterson, care tocmai a divorţat. Femeia încearcă să-şi găsească liniştea şi să se dedice fiului său, dar întâlnirea cu chipeşul şi mai tânărul său vecin Noah (Ryan Guzman) îi schimbă viaţa, iar Claire îşi dă seama că băiatul nu e deloc omul care credea ea că este, notează Mediafax

   

Comedia de familie „Paddington“ a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord american, cu încasări de 12,39 milioane de dolari. Bazat pe seria de cărţi „Paddington Bear“, semnate de scriitorul britanic Michael Bond, comedia „Paddington“ dezvăluie aventurile unui urs venit din pădurile peruane în Londra, unde este adoptat de familia Brown. Obsesia unei pasionate de taxidermie (Nicole Kidman) de a-l vedea pe Paddington (Ben Whishaw) împăiat în colecţia ei de exponate rare va tulbura armonia familiei Brown.

  

Comedia „The Wedding Ringer/ Nuntaşi de închiriat“, regizată de Jeremy Garelick, a debutat pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 11,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul îi are în distribuţie pe Kevin Hart, Ken Howard, Kaley Cuoco şi Josh Gad şi prezintă povestea lui Doug, care urmează să se însoare, dar nu are niciun prieten pe care să îl desemneze cavaler de onoare. Viitorul mire decide să apeleze la serviciile unei firme, iar ce urmează pare să fie mai mult decât şi-a dorit.

   

Filmul de acţiune „Taken 3: Teroare în L.A.“, cu Liam Neeson şi Maggie Grace, s-a clasat pe locul al cincilea în topul încasărilor, cu 7,6 milioane de dolari în al doilea weekend de difuzare. Al treilea film al seriei, care îl are ca protagonist pe Liam Neeson, îl prezintă pe fostul agent Bryan Mills încercând să-şi dovedească nevinovăţia după ce este acuzat de comiterea unei crime la care nici măcar nu a fost martor. După ce şi-a salvat fiica şi a deconspirat o reţea de traficanţi de carne vie din Paris, iar apoi a eraticat o bandă de terorişti în Istanbul pentru a-şi recupera soţia, de această dată Bryan Mills este pus în postura de a-şi demonstra nevinovăţia în ultima parte a francizei. Urmărit atât de poliţie, cât şi de criminali periculoşi, Mills va trebui să-şi răzbune familia şi să pună capăt terorii odată pentru totdeauna. Doar că de această dată vânătorul se transformă în vânat, iar un duşman din trecutul său violent este gata să îl facă să sufere.

Filmul „The Imitation Game/ Jocul codurilor“, care prezintă destinul incredibil al matematicianului britanic Alan Turing, savantul care a reuşit să descifreze codurile naziste, dar care a fost persecutat de guvernul din propria ţară pentru faptul că era homosexual, s-a clasat pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,13 milioane de dolari de vineri până duminică.

Animaţia „Strange Magic“, regizată de Gary Rydstrom, a debutat pe locul al şaptelea în topul încasărilor de peste weekend, cu 5,53 milioane de dolari. Filmul prezintă lupta şi aventurile unor spiriduşi, elfi, zâne şi drăcuşori pentru obţinerea unei poţiuni magice foarte puternice.

   

Locul al optulea în topul încasărilor din weekend a revenit dramei istorice „Selma“, cu 5,5 milioane de dolari. Filmul, aflat la al patrulea weekend de difuzare, este regizat de Ava DuVernay şi este o cronică a campaniei lui Martin Luther King privind dreptul la vot, prin intermediul unei marş istoric desfăşurat de la Selma la Montgomery, în statul american Alabama, în 1965.

     

   

Cu încasări de 4,1 milioane de dolari, pe locul al nouălea a debutat comedia „Mortdecai“. Filmul, despre care criticii de specialitate au spus că este cel mai prost din cariera lui Johnny Depp, este o adaptare a serie de romane „The Mortdecai Trilogy“, semnată de Kyril Bonfiglioli şi îl prezintă pe faimosul dealer de obiecte de artă Charles Mortdecai, care porneşte în căutarea unui tablou furat despre care se zvoneşte că ar conţine un cod secret, cheia spre aurul ascuns al naziştilor. Pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit, eroul trebuie să păcălească răufăcători ruşi, agenţi secreţi ai MI5, un terorist internaţional, dar şi pe superba sa soţie, Johanna (Gwyneth Paltrow).

Pe locul zece s-a clasat musicalul „ Into the Woods/ În inima pădurii“, care a obţinut încasări de 3,88 de milioane de dolari, în al patrulea weekend de difuzare. Inspirat de musicalul omonim de pe Broadway premiat cu prestigioasa statuetă Tony, „Into the Woods/ În inima pădurii“ reprezintă o combinaţie a unora dintre cele mai cunoscute poveşti ale copilăriei („Scufiţa Roşie“, „Cenuşăreasa“, „Jack şi vrejul de fasole“, „Rapunzel“), purtându-i pe cinefili într-o lume de basm în care actorii Meryl Streep, Johnny Depp, Emily Blunt şi Chris Pine oferă reprezentaţii de seamă unui public format din copii de toate vârstele. Musicalul fantasy regizat de Rob Marshall, specialistul numărul unu în musical al Hollywood-ului, prezintă povestea unui băcan şi a soţiei lui (James Corden şi Emily Blunt), care vor să-şi întemeieze o familie, dar sunt blestemaţi de o necruţătoare vrăjitoare (Meryl Streep). Johnny Depp este Lupul cel rău, Chris Pine este Făt-Frumos, iar Anna Kendrick Cenuşăreasa.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite