Premiile Oscar 2020: „Parasite“ a fost desemnat cel mai bun film şi a făcut istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Parasite“ a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film, dar şi pentru cea mai bună regie, în timp ce Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Renee Zellweger şi Laura Dern au fost desemnaţi cei mai buni actori la gala premiilor Oscar 2020.

„Parasite“ este marele câştigător al galei Oscar 2020, obţinând cele mai importante patru trofee - Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Bong Joon-ho), Cel mai bun film internaţional şi Cel mai bun scenariu original.

De asemenea, „Parasite“ a făcut istorie, fiind primul film într-o limbă străină, alta decât engleza, care câştigă cel mai râvnit titlu. Mai mult, singura persoană care a mai reuşit să obţină patru Oscaruri la o singură ediţie a fost Walt Disney, în 1953. 

„Parasite“, recompensat anul trecut şi cu un Palme d'Or, este o comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violenţa generată de inegalităţile sociale. 

Lista completă a câştigătorilor Oscar 2020

Drama de război „1917“ a lui Sam Mendes, care a fost şi principalul favorit, a primit trei Oscaruri, cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, „Once Upon a Time... in Hollywood“, a primit două, la fel şi „Joker“ al lui Todd Phillips şi „Ford vs Ferrari“ al lui James Mangold. În ciuda celor 10 nominalizări la Oscar 2020, „The Irishman“, al lui Martin Scorsese, nu a primit niciun trofeu. 

În ceea ce priveşte actorii, s-au impus Renée Zellweger („Judy“), Joaquin Phoenix („Joker“), Brad Pitt („Once Upon a Time in Hollywood“) şi Laura Dern („Marriage Story“).

Cele mai importante momente de la gala Oscar 2020  

UPDATE 06.30 Academia a stins lumina pentru a-i opri pe câştigători din mulţumiri, însă starurile din public nu au fost de acord şi... s-a făcut lumină.

UPDATE 06.25 Şi, în sfârşit, Oscarul pentru Cel mai bun film merge la „Parasite“, prima producţie care nu este în engleză şi câştigă râvnita statuetă. 

Cam asta e cea mai firească reacţie a unor câştigători!

UPDATE 06.15 Renée Zellweger este Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru portretizarea celebrei Judy Garland. Iar lista ei de mulţumiri este chiar mai mare decât cea a nominalizărilor la Oscar 2020. 

Imagine indisponibilă

UPDATE 06.08 Joaquin Phoenix câştigă Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din „Joker“. Chiar dacă nu pare în această imagine, este foarte fericit. Iar dacă ar fi existat un Oscar pentru cel mai bun discurs, l-ar fi câştigat detaşat. Discursul integral aici!

Imagine indisponibilă

UPDATE 06.05 Olivia Colman prezintă Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal şi o face în stilul ei minunat, stârnind hohote de râs.

UPDATE 06.00 Pentru segmentul In Memoriam, prezentat de Steven Spielberg, Billie Eilish cântă „Yesterday“, de la The Beatles. 

UPDATE 05.55 Bong Joon-ho este Cel mai bun regizor, graţie filmului „Parasite“. Clar este seara lui! Bong Joon-ho îi mulţumeşte lui Martin Scorsese, care este aplaudat în picioare. De asemenea, mulţumeşte lui Quentin Tarantino, Sam Mendes şi lui Todd Phillips şi cere Academiei permisiunea de a sparge trofeul pentru a-l împărţi cu ei. Şi, din nou, promite că va bea. Are şi de ce! 

UPDATE 05.50 N-a durat mult şi Sir Elton John e din nou pe scenă pentru a-şi primi Oscarul pentru Cel mai bun cântec - „I'm Gonna Love Me Again“, din filmul „Rocketman“. Alături de el este Bernie Taupin, care a scris versurile. 

UPDATE 05.55 „Joker“, filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2020, respectiv 11, primeşte primul Oscar, pentru Cea mai bună coloană sonoră.

UPDATE 05.40 Sigourney Weaver, Gal Gadot şi Brie Larson ţin un discurs despre puterea femeilor. „Toate femeile sunt supereroine“, spun ele înainte de a anunţa o nouă premieră: orchestra este dirijată de o femeie şi va interpreta pasaje din toate cele cinci filme nominalizate la categoria Cea mai bună coloană sonoră.

UPDATE 05.35 Sir Elton John ia cu asalt scena. 

UPDATE 05.30 Cel mai bun film internaţional la gala Oscar 2020 este „Parasite“. Din nou o premieră în dreptul acestui titlu - primul film din Coreea de Sud nominalizat şi câştigător. Regizorul Bong Joon-ho este aplaudat şi ovaţionat, iar membrii echipei sale se ridică în picioare. Ar putea fi ultimul premiu pe care „Parasite“ îl câştigă. „Sunt gata să beau!“, îşi încheie cineastul discursul. 

Imagine indisponibilă

UPDATE 05.20 Ray Romano şi Sandra Oh prezintă Oscarul la categoria Best hair and make-up, iar Romano reuşeşte ceva ce nici măcar Eminem nu şi-a permis - scapă o înjurătură! Iar câştigător este filmul „Bombshell“.

UPDATE 05.15 Rebel Wilson şi James Corden apar pe scenă costumaţi în pisici, aluzie la eşecul musicalului „Cats“ în care joacă. Cei doi prezintă premiul pentru Cele mai bune efecte vizuale, iar câştigătorul este „1917“.  

Imagine indisponibilă

UPDATE 05.00 Cynthia Erivo interpretează „Stand Up“.

UPDATE 04.50 „1917“ câştigă a doua statuetă la gala Oscar 2020, pentru Cea mai bună imagine. La fel şi „Ford vs. Ferrari“, pentru Cel mai bun montaj video. Deja-vu?

UPDATE 04.40 „Ford vs Ferrari“ câştigă Oscarul pentru Cel mai bun montaj de sunet, iar „1917“ pentru Cel mai bun mixaj de sunet

UPDATE 04.30 Surpriză! Eminem pe scena galei Oscar 2020 cântând piesa „Lose Yourself“ şi oferă primul moment viral al serii, pentru că reacţiile din public sunt de nepreţuit

UPDATE 04.20 Mahershala Ali, dublu premiat cu Oscar, anunţă cine s-a impus la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar. Fără nicio emoţie câştigătoare este Laura Dern, pentru interpretarea fenomenală din „Marriage Story“.

„Vă mulţumesc pentru această onoare de a sta aici, alături de aceste incredibile artiste. (...) Unii spun că nu îţi poţi întâlni eroii, însă eu cred că dacă eşti suficient de norocos, atunci eşti binecuvântat să-i ai ca părinţi“.

Imagine indisponibilă

UPDATE 04.15 Cel mai bun scurtmetraj documentar este „Learning to Skateboard in a Warzone (if You're a Girl)“. 

UPDATE 04.10 „American Factory“, produs de Michelle şi Barack Obama pentru Netflix, este cel mai bun documentar la gala premiilor Oscar 2020. Mark Ruffalo, care a prezentat premiul, a subliniat că foarte multe dintre producţiile nominalizate sunt regizate sau co-regizate de femei. 

UPDATE 04.00 Maya Rudolph şi Kristen Wiig rămân pe scenă şi cântă versuri din diverse hit-uri ce fac referire la haine. Evident, anunţă Cele mai bune costume, iar Oscarul merge la „Little Women“.

UPDATE 03.55 Maya Rudolph şi Kristen Wiig se prefac că sunt enervate, motivul este, însă, neclar. În cele din urmă dezvăluie că, de fapt, joacă teatru. Totul pentru a anunţa câştigătorul categoriei Cea mai bună scenografie: „Once Upon a Time in Hollywood“. Un moment cel puţin ciudat. La fel ca rochia lui Wiig. 

Imagine indisponibilă

UPDATE 03.50 „The Neighbours' Widow“ câştigă Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj

UPDATE 03.46 „Jojo Rabbit“ se impune la categoria Cel mai bun scenariu adaptat. Regizorul Takia Waititi pare copleşit şi îi mulţumeşte mamei lui, care i-a dat să citească povestea care a stat la baza filmului său. 

Imagine indisponibilă

UPDATE 03.40 Diane Keaton şi Keanu Reeves anunţă cine este câştigătorul categoriei Cel mai bun scenariu original. Oscarul merge la „Parasite“, care devine primul film coreean care este recompensat cu prestigiosul premiu. „Să scrii un scenariu este un proces îndelungat, nu scriem pentru a ne reprezenta ţara, dar acesta este un premiu foarte special pentru Coreea de Sud. Îi mulţumesc soţiei mele pentru că mereu mă inspiră şi le mulţumesc tuturor actorilor care m-au ajutat să realizez acest film“, a declarat regizorul şi scenaristul filmului, Bong Joon Ho. 

Diane Keaton nu şi-a putut stăpâni entuziasmul când a anunţat această victorie!

Imagine indisponibilă

UPDATE 03.30 Idina Menzel interpretează piesa „Into the Unknown“, de pe coloana sonoră a animaţiei „Frozen 2“. Se cântă în japoneză, poloneză, germană, rusă, spaniolă, daneză, norvegiană. 

UPDATE 03.25 „Toy Story 4“ câştigă Oscarul pentru Cea mai bună animaţie, iar „Hair Love“ este Cel mai bun scurtmetraj de animaţie. Producţia spune povestea unui tată afro-american care învaţă cum să-i facă părul fetiţei sale. 

UPDATE 03.15 Regina King anunţă câştigătorul categoriei Cel mai bun actor în rol secundar. Brad Pitt este recompensat cu Oscarul pentru interpretarea din „Once Upon a Time in Hollywood“. În discursul de acceptare a primei sale statuete pentru interpretare, Pitt l-a atacat pe preşedintele Trump şi a devenit emoţional dedicând victoria celor şase copii ai săi. Discursul integral

Brad Pitt, „înhăţând“ Oscarul 

Imagine indisponibilă

Şi apoi primind o călduroasă îmbrăţişare de la Leonardo DiCaprio.

Imagine indisponibilă

UPDATE 03.10 Deşi gala Oscar 2020 nu are oficial o gazdă, Steve Martin şi Chris Rock, care au fost în trecut prezentatorii galei, ţin un monolog. Unul dintre cele mai usturătoare comentarii a făcut referire la lipsa femeilor regizor de pe lista nominalizaţilor. „Simt că lipseşte ceva din lista de anul acesta“, spune Martin. Iar răspunsul vine prompt: „Vagine?“

UPDATE 03.00 Janelle Monae şi Billy Porter au deschis oficial gala premiilor Oscar 2020 cu un moment muzical. 

Imagine indisponibilă

Vedetele sosesc pe covorul roşu de la Oscar 2020

Vremea în Los Angeles este capricioasă, iar momentan plouă, însă acest lucru nu l-a împiedicat pe Billy Porter să-şi facă o intrare în forţă. Aşa cum ne-a obişnuit, actorul a ales şi de această dată o ţinută inedită. Starul serialului „Pose“ poartă o creaţie a designerului britanic Giles Deacon. Corsetul este din pene de aur de 24 de karate, iar fusta voluminoasă din mătase are un imprimeu inspirat de arhitectura camerei Cupola din Palatul Kensington. Petter şi-a accesorizat ţinuta cu cizme cu platformă de la Jimmy Choo, o geantă cu peste 8.000 de cristale şi o pereche de ochelari cu cristale Swarovski din aur şi argint. 

Cele mai frumoase rochii de la premiile Oscar 2020

billy porter oscar 2020 foto guliver/getty images

     

Cei mai drăguţi oaspeţi de la gala Oscar 2020! Roman Griffin Davis şi Archie Yates, protagonişti în „Jojo Rabbit“, film cu şase nominalizări, inclusiv la categoria Cel mai bun film.

roman griffin davis si archie yates foto guliver/getty images

   

Doamnelor, Brad Pitt!

Imagine indisponibilă

Şi Leonardo DiCaprio!

Imagine indisponibilă

Şi zeiţele, Salma Hayek şi Penélope Cruz.

Imagine indisponibilă

De departe, cel mai bun fiu. Keanu Reeves a avut-o ca parteneră la gala Oscar 2020 pe mama lui, Patricia Taylor.

Imagine indisponibilă

Billie Eilish (18 ani), revelaţia muzicii, va cânta pe scena galei Oscar 2020 şi a ales, ca de obicei, Chanel din cap până în picioare.  

billie eilish oscar 2020 foto guliver/getty images

   

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2020

Controversatul film al lui Todd Philips, „Joker“, a primit cele mai multe nominalizări la premiile Oscar 2020, respectiv 11, inclusiv la cele mai importante categorii - Cel mai bun filmCel mai bun regizorCel mai bun actor în rol principal (Joaquin Phoenix). „Once Upon a Time in Hollywood“, al lui Quentin Tarantino, „The Irishman“, saga regizată de Martin Scorsese, şi „1917“, semnat de Sam Mendes, urmează în topul filmelor cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2020, primind fiecare câte zece. Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2020

    

Cum arată meniul de la gala premiilor Oscar 2020

Meniul de la Balul Guvernatorilor Academiei, care are loc după gala Oscar 2020, va fi în proporţie de 70% vegetarian. Vor exista însă şi câteva preparate din carne. Astfel, cei 1.500 de invitaţi vor avea parte şi de somon afumat, vită japoneză tip wagyu şi nelipsitele icre negre.

meniu gala oscar 2020 foto guliver/getty images

 

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite