Jude Law şi Michael Gambon, recompensaţi cu premii speciale la British Independent Film Awards 2012

Jude Law şi Michael Gambon, recompensaţi cu premii
speciale la British Independent Film Awards 2012

Actorul Jude Law filmează la Londra în această perioadă pentru producţia „Dom Hemingway“ FOTO AFP

Actorii Jude Law şi Michael Gambon vor fi recompensaţi cu două premii speciale la ediţia din 2012 a Galei British Independent Film Awards (BIFA), ce va avea loc pe 9 decembrie la Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jude Law va primi Variety Award, un premiu acordat personalităţilor care promovează cinematografia britanică pe plan internaţional. Printre actorii recompensaţi cu acest premiu la ediţiile precedente se numără Michael Caine, Helen Mirren şi Kenneth Branagh - laureatul din 2010, informează Mediafax.

Jude Law a fost de două ori nominalizat la Oscar şi a câştigat premiul BAFTA pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie prestaţiei sale din filmul „Talentatul domn Ripley“ în 1999. Actorul britanic filmează la Londra în această perioadă pentru producţia „Dom Hemingway“.

Michael Gambon a jucat în franciza „Harry Potter“ în 2004, preluând rolul profesorului Albus Dumbledore, după decesul actorului Richard Harris, în 2002. Printre numeroasele lui roluri pe scenă şi pe micul ecran se numără cel din producţia „The Singing Detective“, care i-a adus în 1987 primul din cele patru premii BAFTA pe care le-a câştigat. El a interpretat şi rolul Jules Maigret în serialul „Maigret“ produs în anii 1990 de postul ITV.

Cel mai recent rol jucat de Michael Gambon este cel din lungmetrajul „Quartet“ regizat de Dustin Hoffman. În prezent, actorul britanic poate fi văzut în piesa „All That Fall“, pusă în scenă la eatrul Arts Theatre din Londra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: