Joseph Gordon-Levitt, detalii despre întâlnirea cu Snowden de la Moscova: cum l-a perceput pe cel supranumit „cel mai mare trădător al tuturor timpurilor“

Joseph Gordon-Levitt, detalii despre întâlnirea cu Snowden de la Moscova: cum l-a perceput pe cel supranumit „cel mai mare trădător al tuturor timpurilor“

Joseph Gordon-Levitt a povestit despre întâlnirea pe care a avut-o cu Edward Snowden FOTO Captură

Joseph Gordon-Levitt (35 de ani) a povestit detalii din timpul întâlnirii pe care a avut-o cu Edward Snowden, în vederea realizării filmului care îi poartă numele fostului agent CIA şi NSA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul american Joseph Gordon-Levitt („Inception“, „The Dark Knight Rises“, „Looper“, „500 Days of Summer“) a fost alegerea lui Oliver Stone pentru rolul principal din cel mai recent film al său, „Snowden“, care urmează să fie lansat în România pe 18 noiembrie, fiind distribuit de Independenţa Film.

Anul acesta, „Snowden“ a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film din Toronto, pe 9 septembrie. În cinematografele din State Unite ale Americii a intrat o săptămână mai târziu.

Cum l-a perceput Joseph Gordon-Levitt pe Edward Snowden

„Joseph Gordon-Levitt a fost prima mea opţiune“, spune Oliver Stone. „Într-o oarecare măsură mi s-a părut că-i şi seamănă adevăratului Snowden. Dar, cel mai important, mi s-a părut că simte la fel ca Snowden. Unul dintre cele mai bune filme ale sale mi se pare a fi «Don Jon», din 2013. Un film mai puţin cunoscut publicului, dar în care Joseph face o super treabă“.

La rândul său, actorul Joseph Gordon-Levitt îşi aminteşte: „Era prin 2014… numele Snowden îmi părea cunoscut, dar nu ştiam exact ce anume făcuse. Apoi am primit un telefon de la Oliver şi am început să mă documentez. Dacă dai «Edward Snowden» în Google ai să vezi că sunt tot felul de păreri despre el… Am avut şi şansa să-l cunosc. Am fost la Moscova şi am stat puţin cu el şi cu prietena lui. Unul din primele lucruri pe care le-am observat la Snowden este că e un tip foarte manierat şi politicos. Tipul de gentleman de modă veche. Adică, începând cu modul în care te salută, îţi strânge mâna şi chestii din astea. A fost unul dintre detaliile pe care m-am decis să-l folosesc în film“.

„Nu orice poate fi redat în 140 de semne“

Întrebat fiind dacă el personal îl consideră pe Snowden „erou sau trădător“, Gordon-Levitt a recunoscut că toată lumea îi pune aceeaşi întrebare. „Este foarte relevant pentru modul în care am început să gândim… Totul a devenit foarte simplist. Trebuie să fie alb sau negru. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa… Nu orice poate fi redat într-un tweet de 140 de litere. Lumea e mult mai complicată de-atât. A încălcat el legea? Da, a încălcat-o! Mă avantajează faptul că el a încălcat legea? Da, e clar că mă avatajează asta!“

Snowden: patriot, soldat, erou, spion, trădător

„Snowden“ spune povestea fostului agent CIA şi NSA ale cărui dezvăluiri în mai 2013 au dat peste cap comunitatea de informaţii din întreaga lume. Mai exact povestea a nouă ani zbuciumaţi din viaţa lui Snowden: de la racolarea în cadrul CIA şi până la fuga sa peste hotare, împreună cu o mulţime de informaţii compromiţătoare despre modul în care serviciile încalcă dreptul la libertate şi viaţă privată în SUA.

Cei nouă ani în care tânărul dornic să-şi servească patria cu orice preţ (iniţial s-a înscris în Armata americană pentru a lupta în Irak) s-a transformat în „cel mai mare trădător al tuturor timpurilor“, un adevărat „Most Wanted“ al vremurilor noastre.

Banii pentru „Snowden“, donaţi

Actorul american a anunţat că va dona întreaga sumă obţinută pentru rolul din film pentru „facilitarea unei mai bune relaţii între democraţie şi tehnologie“. „A devenit din ce în ce mai clar că internetul, smartphone-urile şi tot valul de gadget-uri vor schimba totul. Întrebarea e: pentru noi vor schimba în bine sau în rău?“, se întreabă actorul.

Pentru actorul Gordon-Levitt, „Snowden“ este al doilea film consecutiv bazat pe un documentar de Oscar. Snowden a apărut în urma documentarului „Citizenfour“ (2014). Iar anul trecut el a jucat în „The Walk“, bazat pe documentarul „Man on Wire“ (2008).

Joseph Gordon-Levitt a devenit cunoscut publicului încă din copilărie, pentru rolul său din serialul de comedie „A treia planetă de la Soare“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările