Jordan Belfort, adevăratul „Lup de pe Wall Street“, dă în judecată producătorii filmului pentru 300 de milioane de dolari: care e motivul

Jordan Belfort, adevăratul „Lup de pe Wall Street“, dă în judecată producătorii filmului pentru 300 de milioane de dolari: care e motivul

Jordan Belfort este brokerul după care a fost inspirat scenariul filmului „Lupul de pe Wall Street“ FOTO Guliver/Getty Images

Jordan Belfort (57 de ani), fostul broker după care a fost inspirat scenariul filmului „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street“, a intentat proces producătorilor şi cere daune de 300 de milioane de dolari, potrivit BBC.

Jordan Belfort a fost interpretat de Leonardo DiCaprio în „Lupul de pe Wall Street“, actor care a fost nominalizat la premiile Oscar şi a avut succes la box office, scrie news.ro
 
El pretinde că Red Granite Productions a minţit cu privire la faptul că a fost „finanţat în mod legal“ când a vândut drepturile de autor pentru povestea sa. 
 
Avocatul companiei l-a descris pe Belfort la proces drept „disperat şi extrem de ironic“. 
 
Co-fondatorul Red Granite Productions Riza Aziz a fost arestat anul trecut, fiind suspectat că a spălat bani. 
 
Belfort mai acuză că Aziz „a ascuns aceste fapte penale şi surse de finanţare de el“. 
 
Producătorul de la Hollywood Aziz este fiul vitreg al premierului malaezian Najib Razak, care este acuzat că a delapidat 700 de milioane de dolari din fondul 1Malaysia Development Berhad (1MDB) - care a finanţat filmul. 
 
Filmul, care este cel mai mare succes al lui Martin Scorsese, s-a bazat pe cartea lui Belfort, care descrie ascensiunea sa fulgerătoare în anii '80, dar şi decăderea după scandaluri de corupţie, femei, înşelăciune şi crimă.  
 
Belfort, care a petrecut 22 de luni în închisoare pentru infracţiuni redate în filmul din 2013, vrea acum ca drepturile sale de autor să devină nule, susţinând că nu ar fi făcut-o dacă ar fi ştiut de unde vin banii. 
 
Suma pe care o cere este de 300 de milioane de dolari, veniturile generate de film la box office. 
 
Avocatul companiei Red Granite Matthew Schwartz a spus: „Procesul lui Jordan Belfort nu este nimic mai mult decât o încercare disperată şi ironică de a renunţa la un acord care pentru prima dată în viaţa sa l-a făcut bogat şi faimos prin mijloace legale“. 
 
Interpretarea lui DiCaprio i-a adus un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar. 
   
 

Cine e Jordan Belfort

Jordan Belfort, interpretat de Leonardo DiCaprio în filmul „The Wolf of Wall Street/Lupul de pe Wall Street“, regizat de Martin Scorsese, a fost fondatorul şi preşedintele firmei de investiţii bancare Stratton Oakmont, din New York, care între 1989 şi 1997 a realizat profituri considerate scandaloase, chiar şi de către standardele ridicate de pe Wall Street, în timp ce trăgea pe sfoară micii investitori.

În principal, pelicula lui Scorsese se concentrează pe viaţa plină de depravare, droguri şi sex a unui grup de agenţi de bursă, în frunte cu Belfort. Imediat după lansarea fimului în Statele Unite ale Americii, Bob Shearin, în vârstă de 66 de ani, din California, şi-a cumpărat un bilet pentru a vedea filmul la cinematograf. Şi nu pentru a vedea această parte destul de atractivă a filmului, ci pentru a retrăi evenimentele acelor ani, acesta fiind una dintre victimele adevăratului „lup“.

Povestea lui Jordan Belfort a devenit cunoscută la nivel mondial odată cu filmul „The Wolf of Wall Street/Lupul de pe Wall Street“, care a primit cinci nominalizări la Oscar în 2014, inclusiv pentru Cel mai bun filmCel mai bun regizor (Martin Scorsese) şi Cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio). Lungmetrajul a avut la bază memoriile lui Belfort, care şi-a detaliat viaţa desfrânată şi activităţile ilegale comise pe Wall Street. Fostul broker a fost prins în cele din urmă şi a petrecut 22 de luni în spatele gratiilor pentru fraudă şi spălare de bani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: