Jared Leto, lăudat pentru rolul Jokerului din „Suicide Squad“: „Echipa se opreşte din muncă să-l privească pentru că este de-a dreptul fascinant“ VIDEO

Jared Leto, lăudat pentru rolul Jokerului din „Suicide Squad“: „Echipa se opreşte din muncă să-l privească pentru că este de-a dreptul fascinant“ VIDEO

Jared Leto, în rolul Joker din „Suicide Squad“ FOTO Cinemagia

David Ayer, regizorul filmului „Suicide Squad“, una dintre cele mai aşteptate producţii cinematografice ale acestui an, vrea să demonstreze lumii că Jared Leto va fi cel mai bun Joker din toate timpurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul insistă asupra faptului că celebrul personaj, cunoscut drept inamicul lui Batman, ar trebui aşteptat cu nerăbdare pentru că este de-a dreptul fascinant. Într-un interviu pentru publicaţia britanică „Total Film“, Ayer a vorbit la superlativ despre interpretarea de excepţie a actorului şi muzicianului Jared Leto.
 

Jokerul care „opreşte lumea în loc“

„Ceea ce a făcut Jared este absolut incredibil. Când apare pe platoul de filmare lumea se opreşte. Totul se opreşte. Ce a făcut este atât de puternic, de ameninţător şi atât de palpabil, încât îl poţi simţi. Echipa se opreşte din muncă să-l privească. Trebuie să-i urnesc pe toţi din loc pentru că este de-a dreptul fascinant“, a declarat regizorul.
 
Actorii care fac parte din distribuţie spun, de asemenea, că Leto a intrat atât de bine în pielea personajului, încât trimite şobolani şi capete de porci morţi pe platourile de filmare.
 

Joker este un personaj ficţional care apare în benzile desenate publicate de compania americană DC Comics. Personajul a fost creat de Jerry Robinson, Bill Finger şi Bob Kane, iar prima oară a apărut în filmul „Batman“ din 1940. La fel ca inamicul său supererou Batman, Joker a apărut în programe de televiziune, filme şi jocuri.  

Jared Leto şi-a început cariera în showbiz lucrând ca actor şi a colaborat cu câţiva regizori de excepţie. Astfel, el a lucrat cu David Fincher la filmele „Fight Club - Sala de lupte/Fight Club“ şi „Camera de refugiu/Panic Room“, însă a devenit cu adevărat celebru după ce a lucrat cu Darren Aronofsky la „Recviem pentru un vis/Requiem for a Dream“. Ulterior, Leto a renunţat la filme şi şi-a concentrat întreaga energie asupra trupei sale, 30 Seconds to Mars. Leto a regizat documentarul despre trupa sa, intitulat „Artifact“ (sub pseudonimul Bartholomew Cubbins), iar acest film a câştigat premiul publicului la Festivalul de la Toronto din 2012.

Actorul Jared Leto a primit, în 2014, premiul Oscar pentru Cea mai bună interpretare secundară masculină, cea a unui transsexual seropozitiv în lungmetrajul „Dallas Buyers Club“. Acesta a fost primul său rol, la şase ani după cel din „Recviem pentru un vis/Requiem For A Dream“.
 

Rolul psihopatului l-a distrus pe Heath Ledger

În seria filmelor „Batman“, Joker-ul a fost interpretat de-a lungul timpului de actorii Jack Nicholson (1989) şi de Heath Ledger în „Cavalerul negru/The Dark Knight“ (2008). Heath Ledger în rolul Joker-lui este considerată cea mai bună interpretare a personajului de până acum. Cu toate acestea, când regizorul Christopher Nolan a anunţat că Heath Ledger va fi Joker-ul din „The Dark Night“, cinefilii nu au fost foarte entuziasmaţi. Cunoscut pentru rolurile de „băieţi frumuşei“ („Povestea unui cavaler/ A Knights Tale“, „10 lucruri nu-mi plac la tine/ 10 Things I Hate About You“) şi suflete torturate („Brokeback Mountain - O iubire secretă/ Brokeback Mountain“, „Puterea dragostei/ Monster's Ball“), să-i oferi rolul Cavalerului Negru pare cel puţin forţat.
 
Însă, Heath Ledger s-a dedicat întru-totul acestui rol, mergând până într-acolo încât s-a încuiat într-o cameră de hotel vreme de şase săptămâni, izolându-se inclusiv de familia sa, a luat medicamente prescrise şi s-a adâncit în problemele personale doar pentru a încapsula anarhia care stăpânea lumea din care venea Joker-ul. Mai mult, Ledger le-a mărturisit jurnaliştilor că a dormit doar câte două ore pe noapte: „Am jucat un psihopat, un ucigaş în serie, un clovn schizofrenic lipsit de empatie. Nu mă puteam opri din a mă gândi la lucrurile astea. Corpul meu era epuizat, însă mintea continua să funcţioneze. Medicamentele nu au funcţionat.“
 
 
Rolul Joker-ului a reuşit să scoată la iveală cele mai întunecate părţi din Heath Ledger. Au existat voci care au spus că interpretarea unui personaj atât de întunecat l-a distrus psihic pe actor. Ledger a murit la vârsta de 28 de ani după ce a luat o supradoză de somnifere şi medicamente, cu şase luni înainte de lansarea filmului în cinematografe. Rolul i-a adus o nominalizare post mortem la premiile Oscar pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar.
 

Clanul răufăcătorilor, de partea binelui

În filmul „Suicide Squad“, celebrii răufăcători ajung să fie prinşi după gratii de guvernul Statelor Unite. Pentru a-şi micşora pedeapsa, nelegiuiţii acceptă să ia parte la misiuni sub acoperire, conştienţi că eşecul înseamnă moartea. După ce şi-au folosit puterile şi inteligenţa în scopuri malefice, Joker-ul (Jared Leto), Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith) şi colegii lor vor lupta de data aceasta de partea binelui. „Suicide Squad“ va avea premiera în România pe 5 august 2016.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările