„Insurgent“ a adus aproape 50.000 de români în cinematografe

„Insurgent“ a adus aproape 50.000 de români în cinematografe

Shailene Woodley şi Theo James sunt protagoniştii seriei „Divergent“ FOTO Ascot Elite

Parte a seriei „Divergent“, „Insurgent“ a debutat pe primul loc la box office-ul românesc, aducând în sălile de cinema 48.571 de spectatori şi încasări de 1.005.600 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Insurgent“, regizat de Robert Schwentke, a fost lansat la exact un an după primul opus din serie, „Divergent“, care a obţinut încasări de 288,7 milioane de dolari pe plan mondial, informează site-ul dhnet.be. Filmul a debutat tot pe primul loc şi în box office-ul nord-american, cu încasări de 54 de milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii anunţate duminică de compania Exhibitor Relations.

Bazată pe bestseller-ul omonim al autoarei Veronica Roth, acţiunea din „Insurgent“ începe la trei zile după evenimentele din „Divergent“. Demascaţi ca fiind Divergenţi - oameni care nu se încadrează într-una dintre cele cinci categorii („facţiuni“) ale societăţii - Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James) sunt acum în postura de fugari, vânaţi de Jeanine (Kate Winslet), liderul avid de putere al facţiunii Erudiţilor. 

În timp ce grupurile de trădători Neînfricaţi, sub comanda lui Jeanine, răscolesc ruinele oraşului Chicago în căutare de Divergenţi, Tris şi Four străbat oraşul în speranţa de a-şi găsi aliaţi printre membrii facţiunilor Prieteniei, Abnegaţiei, Candorii şi Neînfricaţilor, precum şi din rândurile rebelilor fără facţiune, potrivit site-ului cinemagia.ro.

Acţiunea din seria „Divergent: Insurgent“ se petrece în acelaşi Chicago al viitorului, închis între ziduri, în care societatea este divizată în cinci facţiuni, care se luptă între ele. Decorurile, costumele şi efectele speciale sunt rezultatul unei munci de echipă şi a unor pregătiri care au durat luni întregi. Tris încearcă cu disperare să afle secretul pe care părinţii ei îl apăraseră cu viaţa.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: