„Hobbitul“, de trei ori mai scump decât „Stăpânul inelelor“. Trilogia a costat 745 de milioane de dolari

„Hobbitul“, de trei ori mai scump decât „Stăpânul
inelelor“. Trilogia a costat 745 de milioane de dolari

Martin Freeman, protagonistul trilogiei „Hobbitul“

Costurile de producţie ale trilogiei „Hobbitul“, regizată de Peter Jackson, au totalizat 745 de milioane de dolari. Cu toate acestea, încasările primelor două filme din serie  arată că studiourile Warner Bros au avut numai de câştigat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două miliarde de dolari: aceasta este suma adunată la box-office-ul mondial de primele două părţi ale seriei „Hobbitul“, lansate în 2012 şi 2013. Cea de-a treia parte, „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“, va avea premiera în cinematografe pe 19 decembrie 2014.

Costurile de producţie ale celor trei pelicule s-au ridicat la 745 de milioane de dolari, o sumă mult mai mare decât cea estimată iniţial, potrivit hollywoodreporter.com. Atunci când au demarat acest proiect, producătorii au vrut să facă doar două filme, cu un buget de 150 de milioane fiecare.

Costurile uriaşe ale trilogiei sunt justificate şi de tehnologia de ultimă oră: regizorul Peter Jackson a folosit o camera 3D de mare viteză, care a dublat numărul de cadre pe secundă (de la 24 la 48).

Bugetul „Hobbitului“ este de trei ori mai mare decât cel al seriei „Stăpânul inelelor“, regizată de acelaşi Peter Jackson.

Totuşi, cheltuielile au fost acoperite, iar filmul este deja pe profit. Prima parte, „Hobbitul: o călătorie neaşteptată“, a avut încasări mondiale de 1,01 miliarde de dolari, iar ce-a de-a doua parte, „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“, a adunat 958 de milioane de dolari.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: