„Godzilla“ distruge box office-ul american şi poate ajunge la un debut de aproximativ 100 de milioane de dolari

„Godzilla“ distruge box office-ul american şi poate ajunge la un debut de aproximativ 100 de milioane de dolari

„Godzilla“, „regele filmelor cu monştri“, a distrus tot ce i-a ieşit în cale şi a luat coroana pentru cel mai bun debut al unui film până acum FOTO cinemagia.ro

Filmul „Godzilla 3D“ a cucerit box office-ul american cu un debut de 38,5 milioane de dolari în prima zi de proiecţii, ceea ce face ca la sfârşitul primul weekend de vizionări câştigurile totale să atingă pragul de 100 de milioane de dolari.

„Godzilla“, „regele filmelor cu monştri“, a distrus tot ce i-a ieşit în cale şi a luat coroana pentru cel mai bun debut al unui film până acum. După prima zi de vizionări, filmul lui Gareth Edwards a câştigat 38,5 milioane de dolari în Statele Unite ale Americii, ceea ce face ca acesta să fie cel mai bun debut al unui film în ceea ce priveşte încasările, din 2014. Anterior, peliculele „Căpitanul America: Războinicul iernii“ (36,9 milioane de dolari) şi „Uimitorul Om-Păianjen 2“ (35,2 milioane de dolari) ocupaseră prima poziţie.

Legendary Pictures, unul dintre studiourile de producţie care a realizat filmul „Godzilla 3D“, alături de Warnes Bros., spera, la momentul lansării, ca după primul weekend de proiecţii să câştige 65 de milioane de dolari, doar în Statele Unite ale Americii, pentru a acoperi suma investită, aproximativ 160 de milioane de dolari. Dar după primele cifre evidenţiate, coproducţia se îndreaptă spre un câştig total la finalul weekendului de 97 de milioane de dolari.

Noul „Godzilla 3D“ a fost lansat la 16 ani după ce Sony a încercat, fără a izbăvi, să-şi relanseze propria franciză, regizată de Roland Emmerich, în care a jucat Matthew Broderick. „Godzilla“ din 2014 este regizat de Gareth Edwards şi îi are în distribuţie pe Aaron Taylor-Johnson („Kick-Ass“), Ken Watanabe („Ultimul Samurai“), Elizabeth Olsen, Juliette Binoche („Pacientul englez“, „Cosmopolis“), Sally Hawkins(„Blue Jasmine“), David Strathairn („Noapte bună şi noroc!“) şi pe Bryan Cranston („Argo“, „Breaking Bad“). Edwards prezintă o poveste impresionantă despre curaj şi armistiţiu în faţa forţei copleşitoare a naturii, în care Godzilla restituie echilibrul în timp ce omenirea este neputincioasă.

„Godzilla“ a primit, în general, păreri pozitive din partea criticilor. Site-ul agregator „Rotten Tomatoes“ i-a oferit un procent de 84% şanse de reuşită, bazat pe 89 de analize din partea oamenilor de specialitate şi un scor de 6,9/10, iar pe site-ul IMDb, filmul a primit nota 8,4.

Ştefan Dobroiu, de la cinemagia.ro, a fost convins de măestria lui Edwards de a contura una dintre cele mai reuşite versiuni ale şopârlei, precum şi de unghiurile din care pelicula îi arată proporţiile dinozaurului. „Godzilla este, într-adevăr, impresionant din punctul de vedere al efectelor speciale. Gareth Edwards se pricepe de minune să aducă atât anvergură, cât şi scală pe marele ecran, astfel încât spectatatorul este întotdeauna conştient de volumul a ceea ce vede, iar dezlănţurile şopârlei îi pun la treabă imaginaţia pentru a evalua distrugerile. Omniprezenţa unui om în cadru şi decizia lui Edwards de a filma de la nivelul ochiului uman (sau canin, într-o scenă foarte convingătoare) are ca efect sublinierea dimensiunilor: Godzilla nu a arătat niciodată atât de gigantică şi impresionantă ca în acest al 29-lea film dedicat ei.“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările