Globurile de aur 2015: cele mai bune filme. Trailere oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul american Ellar Coltrane, în rolul micului Mason din „Boyhood“, desemnat Cel mai bun film-dramă la Globurile de Aur 2015 FOTO Universal Pictures
Actorul american Ellar Coltrane, în rolul micului Mason din „Boyhood“, desemnat Cel mai bun film-dramă la Globurile de Aur 2015 FOTO Universal Pictures

Globurile de Aur 2015. Drama „Boyhood/ 12 ani de copilărie“ şi comedia „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“ au fost desemnate cele mai bune filme în cadrul galei Globurile de Aur 2015.

Drama „Boyhood/ 12 ani de copilărie“ a fost marele învingător la gala Globurile de Aur 2015, reuşind să traducă în victorii trei dintre cele cinci nominalizări. Astfel, lungmetrajul a fost recompensat la unele dintre cele mai importante categorii: Cel mai bun film-dramăCel mai bun regizor (Richard Linklater) şi Cea mai bună actriţă în rol secundar (Patricia Arquette)

Filmul, care va avea premiera în România pe 6 februarie, a fost filmat de-a lungul a 12 ani cu aceiaşi actori, regizorul urmărindu-le evoluţia fizică şi emoţională. Lungmetrajul se concentrează asupra lui Mason, care se transformă din puştiul de şase ani preocupat de soarta ratonilor şi de jocurile video într-un tânăr independent şi raţional, gata să pună totul sub semnul întrebării şi să dea piept cu viaţa, cariera şi dragostea o dată cu plecarea la colegiu. 

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film-dramă: „Boyhood/ 12 ani de copilărie“

   

„The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“ s-a impus la categoria Cel mai bun film-comedie sau musical, oferind surpriza serii. Producţia descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Inspirat de două cărţi scrise de autorul austriac Stefan Zweig („Ungeduld des Herzens/ Suflete zbuciumate“ şi „Rausch der Verwandlung“), filmul prezintă un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, pe fundalul schimbărilor dramatice ce au afectat Europa, în pragul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film-comedie/musical: „The Grand Budapest Hotel“

Deşi a condus în topul nominalizărilor la Globul de Aur 2015, cu şapte menţiuni, şi a fost favorit la categoria Cel mai bun film-comedie/musical, „Birdman/ Omul Pasăre“ a fost marele perdant al serii, reuşind să traducă în victorii doar două nominalizări - Cel mai bun scenariu şi Cel mai bun actor în rol principal dintr-un film-comedie/musical (Michael Keaton). Filmul, care va avea premiera în România pe 16 ianuarie 2015, spune povestea actorului Riggan Thomson (Michael Keaton), celebru odinioară pentru rolul unui îndrăgit supererou, care realizează că dispare încet-încet din amintirea fanilor. Într-o încercare disperată de a reatrage atenţia şi de a simţi, o dată în viaţă, că realizează ceva apreciat atât de colegii de breaslă, cât şi de publicul larg, Riggan plănuieşte o piesă pe Broadway, scrie cinemagia.ro.

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun scenariu: Alejandro González Iñárritu, Nicolas Giacobone şi Alexander Dinelaris Jr. („Birdman“)

Animaţia fantastică „How to Train Your Dragon 2/ Cum să îţi dresezi dragonul 2“ a fost desemnată Cel mai bun film de animaţie în cadrul celei de-a 72-a ediţie a Globurilor de Aur. O producţie a studiourilor DreamWork Animation, distribuită de 20th Century Fox, lungmetrajul are la bază cartea omonimă scrisă de Cressida Cowell. Scenariul animaţiei a fost scris de Dean DeBlois, care este şi regizor, şi îi are în distribuţie pe actorii Jay Baruchel (Sughiţ), Gerard Butler (Stoick cel Mare), Craig Ferguson, America Ferrera (Astrid), Jonah Hill (Ştirbul), Christopher Mintz-Plasse (Fishlegs), T.J. Miller, Kristen Wiig (Ruffnut), Cate Blanchett (Valka), Djimon Hounsou (Drago Bludvist) şi Kit Harington (Eret) care şi-au împrumutat vocile pentru diverse personaje.

Au trecut cinci ani de când vikingii şi dragonii trăiesc în bună pace pe insula Berk, aşa cum s-a văzut în primul film al seriei. În timp ce prietenii lor se întrec în curse pe dragoni, Sughiţ şi Ştirbul sfârtecă cerurile, călătorind unde nimeni din neamul lor n-a mai ajuns. Una din aventurile lor îi aduce la o peşteră plină de dragoni sălbatici conduşi de un lider misterios, iar pacea este din nou pusă în pericol. Sughiţ şi Ştirbul trebuie iarăşi să lupte pentru ceea ce cred, dându-şi seama că numai împreună au puterea de a schimba o dată pentru totdeauna viitorul oamenilor şi al dragonilor deopotrivă, arată cinemagia.ro desfăşurarea poveştii.

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film de animaţie: „How to Train Your Dragon 2/ Cum să îţi dresezi dragonul 2“

„Leviathan“ este o reinterpretare a legendei biblice a lui Iov, repovestită ca un conflict între un simplu mecanic şi un primar corupt, notează cinemagia.ro.

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film străin: „Leviathan“ (Rusia)

Globurile de Aur 2015. Câştigătorii celei de-a 72-a ediţii a Globurilor de Aur:

CINEMATOGRAFIE

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film-dramă: „Boyhood/ 12 ani de copilărie“

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film-comedie/musical: „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun regizor: Richard Linklater („Boyhood/ 12 ani de copilărie“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol principal dintr-un film-dramăEddie Redmayne („The Theory of Everything“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol principal dintr-un film-comedie/musicalMichael Keaton („Birdman/ Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“).

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol principal dintr-un film-dramă: Julianne Moore („Still Alice“).

Globurile de Aur 2015. Cea bună actriţă în rol principal dintr-un film comedie/musicalAmy Adams („Big Eyes/ Ferestrele sufletului“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol secundar dintr-un film: J.K. Simmons („Whiplash“)

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol secundar dintr-un film: Patricia Arquette („Boyhood/ 12 ani de copilărie“).

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun scenariu: Alejandro González Iñárritu, Nicolas Giacobone şi Alexander Dinelaris Jr. („Birdman/ Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“).

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film străin„Leviathan“ (Rusia)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film de animaţie: „How to Train Your Dragon 2/ Cum să îţi dresezi dragonul 2“

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună coloană sonorăYohan Yohanson („Theory of Everything“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun cântec„Glory“ – John Legend, COmmon („Selma“)

TELEVIZIUNE

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun serial musical/comedie„Transparent“

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun serial-dramă: „The Affair“ 

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film de televiziune/miniserie: „Fargo“

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol principal dintr-un serial de comedie/ 

musical: Gina Rodriguez („Jane the Virgin“).

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă într-un rol principal dintr-un serial-dramă: Ruth Wilson („The Affair“).

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/film de televiziuneMaggie Gyllenhaal („The Honorable Woman“) 

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/musical: Jeffrey Tambor („Transparent“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol principal dintr-un serial-dramă:  Kevin Spacey („House of Cards“) 

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol secundar dintr-un serial, miniserie sau film TV:Joanne Froggatt („Downton Abbey“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor într-un rol secundar dintr-un serial, miniserie sau film TV:Matt Bomer („The Normal Heart“) 

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite