FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Dezastrul din San Andreas“, haos digital şi un Dwayne Johnson pregătit să salveze ce mai rămâne din lume

FOTO VIDEO Premiera săptămânii:
„Dezastrul din San Andreas“, haos
digital şi un Dwayne Johnson pregătit să salveze ce mai rămâne
din lume

Dwayne „The Rock“ Johnson joacă rolul lui Ray, un pilot al departamentului de pompieri din Los Angeles care porneşte într-o misiune personală FOTO cinemagia.ro

Filmul „San Andreas/ Dezastrul din San Andreas“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Lungmetrajul propune o imagine apocaliptică a Californiei decimate de cutremure în care Dwayne „The Rock“ Johnson porneşte într-o misiune personală. Pe de altă parte, criticii au sancţionat dialogul personajelor lipsit de farmec şi tema abordată.

„San Andreas/ Dezastrul din San Andreas“ este un film american de acţiune regizat de Brad Peyton, pe baza unui scenariu scris de Carlton Cuse. Din distribuţie fac parte Dwayne „The Rock“ Johnson (Ray), Carla Gugino (Emma), Alexandra Daddario (Blake), Kylie Minogue (Beth Riddick) şi Paul Giamatti.

După ce falia din San Andreas cedează şi provoacă un cutremur catastrofal de peste nouă grade magnitudine în California, pilotul de elicopter Ray (Dwayne „The Rock“ Johnson) şi fosta lui soţie îşi unesc forţele pentru a-şi salva fiica prinsă printre dărâmături. Însă intervenţia lor printre ruine reprezintă doar începutul problemelor pentru că lucrurile degenerează chiar atunci când ei cred că totul s-a terminat.

„San Andreas“ a primit recenzii mixte din partea criticilor, site-ul „Rotten Tomatoes“ oferind filmului şanse de reuşită de 46% pe baza a 49 de comentarii de specialitate. „«San Andreas» are parte de o distribuţie pe măsură şi de efecte speciale remarcabile, dar în mijlocul distrugerii şi dezastrului personajele filmului se dovedesc a fi mai puţin structurale“, se specifică pe site.

„Un cutremur face ca o bucată din California să dispară, dar asta e nimic în comparaţie cu distrugerea provocată asupra creierului spectatorilor de un dialog idiot. La suprafaţă totul pare o evadare ideală de vară. Haos digital cât cuprinde şi un Dwayne „The Rock“ Johnson pregătit să salveze ce mai rămâne din lume. Este o adevărată forţă a naturii şi este un actor cu un simţ al umorului atrăgător, dar Dwayne, de ce a trebuit să joci în acest film?“, se întreabă Peter Travers, de la „Rolling Stone“, care subliniază ridicolul situaţiilor prezentate în film. Acesta mai spune că după primul cutremur prezentat în peliculă nu mai există niciun element care să ţină vie povestea.

FOTO cinemagia.ro

În aceeaşi măsură, Justin Lowe, de la „The Hollywood Reporter“, arată că proporţiile dezastrului sunt exagerate, iar personajul interpretat de Dwayne porneşte într-o misiune dincolo de atribuţiile sale. „Chiar dacă principiile geologice care stau la baza dezastrului sunt destul de solide, filmul exagerează previzibil către proporţii apocaliptice, mai ales când arată pământul Californiei deschizându-se ca un fermoar. Spectatorii or să ridice o sprânceană chiar şi atunci când în calitate de pilot al Pompierilor din Los Angeles, Dwayne Johnson porneşte într-o misiune personală cu unul dintre elicopterele departamentului“, scrie criticul.

„Ceea ce nu i se poate reproşa filmului lui Brad Peyton este publicitate falsă. Filmul nu promite nimic mai mult decât distrugerea completă a Californiei prin intermediul efectelor speciale, plus expunerea muşchilor lui Dwayne Johnson“, evidenţiază şi Andrew Barker, de la „Variety“.

FOTO cinemagia.ro

„Filmul îţi lasă senzaţia unei întâmplări profetice în care Dwayne Johnson este protretizat ca un salvator scăldat în prea multă lumină. «Doar îmi fac treaba, doamnă», astfel declară Johnson unui echipaj de ştiri, şi putem să presupunem că acesta este nucleul întregii producţii“, arată şi Robbie Collin, de la „The Telegraph“.

„În cele din urmă, dacă «San Andreas» dobândeşte imaginea unui film bun despre dezastre, atunci probabil că reflectă aspiraţiile noastre pentru menţinerea ordinii în haosul inevitabil al unui cutremur catastrofal. Confruntarea dorinţelor cu realitate, într-adevăr“, încheie acelaşi Justin Lowe, de la „The Hollywood Reporter“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările