FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Coarne“, filmul care „suferă de o imbecilitate la nivelul întregului produs“, dar în care Daniel Radcliffe străluceşte

FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Coarne“, filmul care „suferă de o 
imbecilitate la nivelul întregului produs“, dar în care Daniel Radcliffe
 străluceşte

Daniel Radcliffe joacă rolul lui Ig Perrish, un tânăr acuzat că şi-a violat şi şi-a ucis prietena şi care se foloseşte de abilităţile paranormale dobândite peste noapte pentru a descoperi adevăratul criminal FOTO cinemagia.ro

Filmul „Horns/Coarne“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Daniel Radcliffe reuşeşte să facă un rol aparte într-un film considerat un amestec între mai multe teme şi elemente care nu reuşesc să ofere acţiunii un aspect unitar.

„Horns“ este un thriller dark fantasy regizat de Alexandre Aja pe baza romanului omonim scris de Joe Hill. Daniel Radcliffe joacă rolul lui Ig Perrish, un tânăr acuzat că şi-a violat şi şi-a ucis prietena, Merrin Williams (Juno Temple), care, mai apoi, se foloseşte de abilităţile paranormale dobândite peste noapte pentru a descoperi adevăratul criminal. Din distribuţie mai fac parte Max Minghella (Lee Tourneau), Kelli Garner (Glenna), James Remar (Derrick Perrish), Joe Anderson (Terry Perrish), Heather Graham, David Morse şi Kathleen Quinlan.

Ignatius Martin Perrish, fiul în vârstă de 26 de ani al unui muzician faimos, are parte de o viaţă îndestulată şi plină de privilegii, dorind să se însoare cu Merrin Williams, iubita lui din copilărie. Când Merrin este violată şi ucisă cu brutalitate, Ignatius devine principalul suspect al poliţiştilor însărcinaţi cu rezolvarea cazului, ceea ce face ca tânărul să se umple de revoltă şi furie neputincioasă. Şi din moment ce toţi îl consideră un demon, la un an de la moartea iubitei lui, Ignatus se transformă într-unul, trezindu-se după o noapte de beţie cu două coarne care îi cresc dureros pe frunte, precum şi cu darul de a-i face pe cei din jur să-şi mărturisească cele mai ascunse secrete, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor. Ig realizează că se poate folosi de acest blestem ciudat pentru a găsi adevăratul criminal. Astfel, el începe să investigheze toţi martorii, printre care părinţii şi cel mai bun prieten al fostei sale iubite, însă află detalii dureroase chiar şi despre el.

Daniel Radcliffe face un rol chinuitor, vulnerabil, o reprezentaţie plină de emoţii, care nu se aseamănă cu nimic din ce a făcut pe marele ecran până acum. Este un minunat Ig Perrish

Joe Hill, scriitorul romanului „Horns“

Regizorul Alexandre Aja este cunoscut pentru darul evocator al atmosferei din filmele sale, dar în această produţie nu reuşeşte să închege corect mai multe elemente. Tonul filmului se schimbă prea des, iar scenariul scris de Keith Bunin nu stabileşte un centru puternic. O comedie întunecată, cu accente romantice şi iconografie religioasă, toate sunt amestecate, dar niciuna nu ia prim-planul acţiunii, arată Elizabeth Weitzman, de la „Daily News“. Pe de altă parte, Daniel Radcliffe reuşeşte să treacă de era „Harry Potter“ şi să imprime personajului lui o pregnanţă bântuită, dar şi un simţ al umorului atrăgător. Joe Hill, fiul lui Stephen King, cel care a scris romanul de la baza filmului, a lăudat rolul lui Radcliffe, numindu-l „chinuitor, vulnerabil, o reprezentaţie plină de emoţii, care nu se aseamănă cu nimic din ce a făcut pe marele ecran până acum. Este un minunat Ig Perrish“.

Daniel Radcliffe, alături de Juno Temple FOTO cinemagia.ro

„Horns“ a primit recenzii mixte din partea criticilor, site-ul agregator „Rotten Tomatoes“ oferind şanse de reuşită de 62% pe baza a 17 comentarii. „Deşi «Horns» îşi schimbă tonul mai mereu reuşeşte să ofere suficient de multă groază şi comedie pentru a atrage fanii genului, mai ales după rolul puternic al lui Daniel Radcliffe“, se specifică pe site.

Predominant realizat greşit din punct de vedere al armoniei, «Horns» are o mulţime de trăsături admirabile, dar se condamnă de la început. Este o vanitate admirabilă înghesuită într-un material nu prea subtil

Eric Kohn, „IndieWire“

John DeFore, de la „Hollywood Reporter“ a oferit o recenzie pozitivă peliculei, remarcând că „în timp ce totul începe ca un soi de comedie neagră supranaturală, intensitatea creşte cu fiecare destăinuire“. De altfel, finalul peliculei transformă totul într-un film horror, cu un final emoţionant, deşi începutul acţiunii este marcat de un dialog nu tocmai potrivit între Radcliffe şi prietena lui: „Eşti excitată?“. Pe de altă parte, jurnaliştii de la „The Guardian“ i-au oferit filmului doar două stele din cinci, catalogându-l drept „un amestec dogmatic între o comedie sinistră şi satira religioasă“.

Daniel Radcliffe FOTO cinemagia.ro

„Predominant realizat greşit din punct de vedere al armoniei, «Horns» are o mulţime de trăsături admirabile, dar se condamnă de la început. Este o vanitate admirabilă înghesuită într-un material nu prea subtil“, este de părere şi Eric Kohn, de la „IndieWire“. Peter Debruge, de la „Variety“ crede că „filmul beneficiază de pe urma sensibilităţii răsucite a regizorului, dar suferă de o imbecilitate la nivelul întregului produs“, fiind o poveste de dragoste supranaturală care ţinteşte acelaşi public ca şi „The Twilight Saga/Saga Amurg“. „Distribuţia este una absolut bună, în special Daniel Radcliffe care este un fenomen, iar fiecare piesă se îmbină perfect în modul în care numai genul de groază poate să fie eficient“, specifică şi Jonathan Weichsel, de la „MoreHorror.com“.

Daniel Radcliffe FOTO cinemagia.ro

Dacă filmul începe ca o comedie neagră supranaturală, cu o mulţime de aluzii biblice, al treilea act al peliculei surprinde genul horror în toată puterea, Radcliffe fiind comandatul unei armate de şerpi, într-o lume închisă, creată de minciunile celor care au ascuns crima.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: