FOTO VIDEO „Dragoste la persoana a treia“, un film care te epuizează emoţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Îmi place să scriu despre lucruri pe care nu le înţeleg, aşa că dragostea mi s-a părut un subiect firesc de abordat“, aşa a explicat regizorul Paul Haggis cum s-a născut filmul „Third Person/ Dragoste la persoana a treia“, ce va avea premiera în România pe 4 iulie.

Thrillerul romantic „Dragoste la persoana a treia“ dispune de o distribuţie de excepţie – Liam Neeson („Taken/ Teroare în paris“, „Schindler's List/ Lista lui Schindler“), Adrien Brody („The Pianist/ Pianistul“), James Franco („127 Hours/ 127 de ore“, „Spiderman“), Mila Kunis („Black Swan/ Lebăda neagră“), Olivia Wilde („Rush/ Rivalitate şi adrenalină“, „Tron: Legacy/ Tron: Moştenirea“), Moran Atias („Tyrant“) şi Loan Chabanol. 

Realizat de Haggis după un scenariu propriu, acţiunea filmului este plasată în Paris, New York şi Roma şi urmăreşte poveştile a trei cupluri aflate într-un moment de criză. 

Doi scriitori, o relaţie furtunoasă

Michael (Liam Neeson) este un scriitor laureat cu premiul Pullitzer care s-a izolat într-o cameră de hotel din Paris pentru a-şi termina cel mai recent roman. Şi-a părăsit soţia, Elaine (Kim Basinger), şi are o relaţie furtunoasă cu o scriitoare tânără şi ambiţioasă, Anna (Olivia Wilde), care are propriile sale planuri bine definite în viaţă.

third person

Actorul Liam Nesson, în rolul scriitorului Michael din „Dragoste la persoana a treia“

Un om de afaceri şi o frumoasă ţigancă

În paralel, Scott (Adrien Brody), un om de afaceri din America destul de dubios, se află în Italia pentru a fura schiţe de la case de modă. Scott urăşte tot ce e italian şi caută un loc decent unde să mănânce când o întâlneşte pe Monika (Moran Atias), o ţigancă uluitor de frumoasă, care se pregăteşte să-şi recapete fiica răpită de interlopi, când un hoţ îi fură toţi banii de recompensă pe care îi strânsese. Scott se simte obligat s-o ajute şi porneşte împreună cu Ann înspre un orăşel periculos din sudul Italiei, unde începe să-şi dea seama, încetul cu încetul, că s-ar putea să fie victima unei înşelătorii elaborate.

third person

Actorul Adrien Brody, în rolul omului de afaceri Scott 

Julia (Mila Kunis), o fostă actriţă de seriale TV, e prinsă în lupta pentru încredinţarea fiului ei de 6 ani fostului său soţ, Rick (James Franco), un artist faimos din New York. Pentru că nu mai primeşte niciun suport financiar, iar cheltuielile de judecată sunt imense, Julia e nevoită să accepte să lucreze ca menajeră într-un hotel luxos unde înainte fusese clientă fidelă. Avocata Juliei, Theresa (Maria Bello) reuşeşte să-i asigure o ultimă şansă de a face juriul să se răzgândească şi să-i permită să-şi vadă fiul. 

«Dragoste la persoana a treia» este un film ambiţios, uneori uimitor. Are acelaşi mister al peliculelor europene din anii 1960, care au avut un impact important asupra celor americane din anii 1970   Marshall Fine, critic de film
third person

Actriţa Mila Kunis, în rolul unei foste actriţe de televiziune 

Un studiu matur şi misterios al relaţiilor

„Dragoste la persoana a treia“ spune trei poveşti despre iubire, pasiune, încredere şi trădare în trei cupluri care par să nu aibă nimic în comun, ci doar legături pur tangenţiale. Dar într-o relaţie există mereu un al treilea, poate nu din punct de vedere romantic, poate nici nu ne dăm seama uneori de existenţa acestuia, dar există în mod cert. În centrul său, filmul este mai mult decât o colecţie de poveşti de dragoste, e un puzzle în care adevărul e abia întrezărit, indiciile de-abia le sesizezi cu colţul ochiului, şi nimic nu e cu adevărat ceea ce pare la prima vedere.

«Dragoste la persoana a treia» este genul de film excentric şi epuizant emoţional a cărui sinceritate arzătoare îţi rămâne întipărit în memorie mult timp după ce numeroase filme clasice trec în uitare

David Denby, critic de film

Părerile criticilor au fost împărţite, dovadă că cei care şi-au exprimat dezamăgirea faţă de noul film al lui Haggis au fost acuzaţi că nu au înţeles cu adevărat ideea filmului. 

Şi dacă Peter Debruge, de la „Variety“, l-a numit „un studiu matur şi misterios al relaţiilor“, Randy Myers, de la „Mercury News“, consideră că „filmul îşi subestimează publicul, presupunând că acesta trebuie să fie condus cu fermitate pentru a fi informat. Oricine a rezolvat un puzzle ştie că această abordare este greşită. Adevărata plăcere vine atunci când ne dăm singuri seama cum se potrivesc perfect acele mici piese“.

   

third person

Actria Moran Atias, în rolul frumoasei Monika

„Toate cele trei poveşti sunt concise şi volatile. Haggis poate face nişte jocuri, dar regizorul filmelor „Crash“ şi „In the Valley of Elah“ nu este o fire prea glumeaţă. «Dragoste la persoana a treia» este un film serios sau nu este nimic. Criticii cu viziuni limitate, înfuriaţi de transformările improbabile şi de finalul uşor ficţional, vor alege, fără îndoială, ultima variantă. Dar «Dragoste la persoana a treia» este genul de film excentric şi epuizant emoţional a cărui sinceritate arzătoare îţi rămâne întipărit în memorie mult timp după ce numeroase filme clasice trec în uitare“, a scris criticul David Denby, de la „New Yorker“.

În aceeaşi notă, criticul Marshall Fine consideră că „Dragoste la persoana a treia“ ar putea fi filmul cel mai greşit înţeles, dar consideră că acest lucru nu-l face mai puţin intrigant. „«Dragoste la persoana a treia» este un film ambiţios, uneori uimitor. Are acelaşi mister al peliculelor europene din anii 1960, care au avut un impact important asupra celor americane din anii 1970“, a scris Fine. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite