FOTO VIDEO 15 ani de la „Fight Club“: 15 lucruri şi detalii pe care nu le ştiaţi despre celebra peliculă cu Brad Pitt

FOTO VIDEO 15 ani de la „Fight Club“: 15 lucruri şi detalii pe care nu le ştiaţi despre celebra peliculă cu Brad Pitt

Brad Pitt (Tyler Durden) şi Edward Norton (naratorul) în „Fight Club“ FOTO cinemagia.ro

„Prima regulă Fight Club este să nu vorbeşti despre Fight Club“. La 15 ani de la lansarea filmului, regizat de David Fincher, încălcăm din nou regula şi vorbim despre „Fight Club/ Sala de lupte“; despre secretele din culise şi multe alte lucruri care, cel mai probabil, au scăpat unui ochi neantrenat. „Adevărul “ vă prezintă 15 lucruri mai puţin ştiute despre celebra peliculă „Fight Club“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 15 octombrie 1999, cinematografele din Statele Unite difuzau în premieră un film ce avea să distrugă cele mai frumoase vise ale americanilor de rând. Un film care, la doar câteva săptămâni de lansare, avea să-i  scoată pe străzile din Seattle pe opozanţii globalizării, într-o mişcare cunoscută drept Bătălia de la Seattle din 1999. Vorbim, desigur, despre „Fight Club“.

Deşi mulţi au crezut că i-au descifrat misterele, filmul, care a canalizat agresivitatea masculină primară într-o formă nouă şi şocantă de terapie, ascunde numeroase secrete. Detalii din culise, lucruri neştiute despre actori, dar şi câteva scene care au trecut, în mod inetnţionat, neobservate au fost compilate de jurnaliştii de la „Buzzfeed“.

1. Regizorul David Fincher a susţinut în mai multe interviuri că în fiecare scenă din film apare cel puţin un pahar de cafea de la Starbucks.

FOTO Buzzfeed

2. Înainte de a începe filmările, Brad Pitt şi Edward Norton (naratorul – n.r ) au luat lecţii de box. Mai mult, cei doi actori s-au familiarizat şi cu procesul de fabricare a săpunului, iar Brad Pitt şi-a spart un dinte din faţă pentru a semnăna cât mai bine cu personajul Tyler Durden.

Brad Pitt în rolul personajului Tyler Durden FOTO Buzzfeed

3. Helena Bonham Carter, care este foarte mică de înălţime (1,57 metri) a purtat platforme pe toata durata filmărilor, deoarece Brad Pitt şi Edward Norton sunt înalţi: fiecare are 1,82 de metri. De asemenea, Carter a cerut ca make-up artist-ului ei să fie un stângaci. Actriţa a fost de părere că personajul ei, Marla Singer, nu este genul de femeie căreia să-i pese de astfel de lucruri.

Edward Norton (naratorul) şi Helena Bonham Carter (Marla Singer) FOTO Buzzfeed

4. Pâna ca producătorii să se decidă asupra lui Brad Pitt, Russel Crowe trebuia să interpreteze rolul lui Tyler Durden. Atât Sean Penn, cât şi Matt Damon au fost chemaţi la casting pentru rolul naratorului, care i-a revenit, în cele din urmă, lui Edward Norton.

  Russel Crowe FOTO Buzzfeed

5. Reese Witherspoon, Sarah Michelle Gellar, Courtney Love şi Winona Ryder au fost şi ele vizate pentru rolul Marlei Singer, interpretă de Helena Bonham Carter, soţia cunoscutului regizor Tim Burton. Resse Wintherspoon a refuzat rolul, pentru că era „prea întunecat“, iar Sarah Michelle Gellar avea alte contracte, ce nu-i permiteau să accepte un nou proiect cinematografic.

Reese Witherspoon şi Sarah Gellar FOTO Buzzfeed

6. Brad Pitt şi Helena Bonham Carter au petrecut trei zile înregistrând sunete erotice pentru o scenă de sex. Filmarea, pe de altă parte, nu a avut niciodată loc – pe fundalul gemetelor celor doi, naratorul (Edward Norton) încearcă să facă abstracţie de ceea ce se petrece cu un etaj mai sus.

7. Prima scenă de luptă dintre naratorul filmului (Edward Norton) şi alter ego-ul său, Tyler Durden, trebuia să fie, iniţial, un truc. În ultimul minut, însă, regizrul David Fincher i-a sugerat lui Edward Norton să-l lovească cu adevărat pe Pitt, care nu fusese anunţat de schimbarea de plan. Reacţia actorului a fost, astfel, una cât se poate de autentică.

8. În timpul unui discurs pe care îl ţine în sala de lupte, Tyler Durden menţionează, printe alte aşteptări nerealiste induse publicului de mass- media, visul de a devenit un star rock -  moment în care se uită fix în ochii personajului interpretat de actorul şi cântăreţul Jared Leto. Cu puţin timp înainte de lansarea filmmului în cinematografe, pe 15 octombrie 1999, Jared Leto a pus bazele uneia dintre cele mai succes trupe de rock de astăzi, Thirty Seconds To Mars.

Brad Pitt şi Jared Leto în „Fight Club“ FOTO Buzzfeed

9. „Fight Club“ este plin de secvenţe subtile care dau de înţeles că naratorul şi Tyler Durden sunt una şi aceeaşi persoană. De exemplu, atunci când cei doi fac o călătorie cu autobuzul, naratorul plăteşte un singur bilet; când coboara din maşina condusă de Durden, naratorul foloseşte de asemenea uşa şoferului.

Edward Norton şi Brad Pitt în „Fight Club“ FOTO Buzzfeed

10. Pentru a fi cât mai convigător, costumul purtat de Meat Loaf, actorul care l-a interpretat pe Bob, un personaj obez, a fost „umflat“ cu mâncare (seminţe) de peruşi. Greutatea adăugată era echivalentul a 45 de kilograme.

Meat Loaf în rolul personajului Bon din „Fight Club“ FOTO Buzzfeed

11. La începutul filmului, naratorul urmăreşte o reclamă la televizor. Printre protagoniştii acesteia se număra şi Brad Pitt.

Brad Pitt (dreapta) FOTO Buzzfeed

12. Filmul „Fight Club“ este bazat pe romanul omolog scris de Chuck Palahniuk în 1996. Deşi, după părerea generală, filmele sunt aprope întotdeauna mai slabe decât cărţile din care sunt inspirate ecranizarea romanului i-a adus, de această dată, faima autorului. Mai mult, Palahniuk a recunoscut că adaptarea ecranizată este mult mai bună decât cartea pe care a scris-o.

Scriitorul romanului „Fight Club“, Chuck Palahniuk FOTO Facebook

13. Helena Bohnam Carter şi Edward Norton au luat în calcul posibilitatea de a participa şi în viaţa reală la întâlnirile Alcoolicilor Anonimini sau ale pacienţilor bolnavi de cancer, asemenea personajelor lor. În cele din urmă, au decis că acest lucru ar fi o lipsă de respect la adresa persoanelor cu probleme reale, căci filmul are o pronunţată nuanţă satirică.

Helena Bonham Carter (Marla Singer) şi Edward Norton (naratorul) FOTO Facebook

14. Personajul Tyler Durden, care lucra ca proiecţionist într-un cinemtograf local şi obişnuia să insereze scene foarte scurte şi obscene în filmele care rulau, a inspirat o scenă subliminală. Ultimele cadre îi surprind pe Marla Singer şi personajul interpretat de Edward Norton ţinându-se de mână şi privind clădirile care se prăbuşesc în faţa ochilor lor. Dacă priviţi cu atenţie, pentru o fracţiune de secundă pe ecran apare imaginea unui penis.

Edward Norton şi Edward Norton în ultimele scene din „Fight Club“ FOTO Buzzfeed

15. Personajul Tyler Durden (Brad Pitt) apare fugitiv, în patru cadre foarte scurte, înainte de a fi introdus  în poveste.

FOTO Buzzfeed

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările