FOTO Peter O'Toole, la final de carieră: „Mi-am pierdut pofta de a juca“

FOTO Peter O'Toole, la final de carieră: „Mi-am pierdut pofta de a juca“

În 2003 Peter O'Toole a fost distins cu premiul Oscar pentru cariera sa remarcabilă, FOTO: Mediafax

Legendarul actor Peter O'Toole se retrage din lumea filmului după mai bine de 50 de ani de activitate profesională. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit publicaţiei ,,The Huffington Post“, actorul a mărturisit: ,,Viaţa mea profesională, scena şi difuzările mi-au adus susţinere publică, împlinire emoţională şi confort psihic. Am întâlnit oameni de calitate şi buni prieteni ce au împărtăşit cu mine suişurile şi coborâşurile inevitabile oricărui actor. Cu toate acestea, consider că fiecare trebuie să decidă cât de mult va rămâne în domeniu. E timpul să mă retrag de pe scenă, mi-am pierdut pofta de a juca. Îmi iau la revedere, nu mă mai întorc“.

Artistul va împlini anul acesta 80 de ani şi a jucat în filme clasice precum „Lawrence al Arabiei“, ,,The Lion in the Winter“, ,,Goodbye Mr. Chips“, ,,Caligula“, ,,Man of La Mancha“ şi ,,Ultimul împărat“. O'Toole este cunoscut publicului tânăr pentru rolul din ,,Club Paradise“, ,,King Ralph“, ,,Troy“ şi este recunoscut pentru vocea din pelicula ,, Ratatouille“. În spatele scenei,  actorul este renumit şi pentru predispoziţia de a consuma alcool, comportament ce i-a afectat începutul carierei.    

Peter O'Toole a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai Bun Actor de opt ori, însă nu a câştigat niciodată la această categorie. Totuşi, în 2003 artistul a intrat în posesia statuetei când a  primit premiul onorific pentru activitatea sa remarcabilă. De-a lungul timpului actorul de naţionalitate irlandeză a fost distins cu patru Globuri de Aur, un premiu Bafta şi un Emmy.

Actorul Peter O'Toole se retrage din lumea filmului la aproximativ 80 de ani, Foto: Mediafax

Imagini din aceeasi galerie
  • Actorul Peter
O'Toole se retrage din lumea filmului la aproximativ 80 de ani, Foto: Mediafax
  • ,,Lawrence
of Arabia
  • ,,The
Last Emperor
  • ,,Troy
  • ,,Ratatouille
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările