FOTO Cât de bine seamănă actorii nominalizaţi la Oscar cu personajele pe care le-au interpretat

FOTO Cât de bine
seamănă actorii nominalizaţi la Oscar cu personajele pe care le-au
interpretat

Ron Woodroof (Matthew McConaughey), un electrician texan, a fost diagnosticat cu SIDA în anul 1986, dar acest lucru nu l-a făcut să cedeze în faţa sorţii FOTO Time

Anul 2013 a fost unul dintre cei mai productivi pentru industria americană de film, regizorii şi actorii intrând în competiţie în încercarea de a aduce la viaţa cele mai inedite personaje şi de a contura poveşti memorabile. Dar, când vine vorba de personaje, există similarităţi între acestea şi actorii care le-au portretizat?

Ştiri pe aceeaşi temă

Revista „Time“ a întocmit o listă cu nume importante de la Hollywood care în 2013 au portretizat personaje care, cu siguranţă, au intrat în istorie. Există oare vreo asemănare între brokerul corupt Jordan Belfort şi Leonardo DiCaprio, cel care îl portretizează sau între Solomon Northup şi actorul Chiwetel Ejiofor? Rămâne să stabiliţi şi să delimitaţi.

Chiwetel Ejiofor în rolul lui Solomon Northup, în filmul „12 ani de sclavie“

Solomon Northup, interpretat de Chiwetel Ejiofor, a fost un afro-american liber şi educat născut la New York care a fost ademenit cu un contract de muncă la Washington, el cântând la vioară, de doi răpitori, ca în final să ajungă să fie ţinut în sclavie. Povestea lui a început înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite ale Americii. Bărbatul a trăit în condiţii nemiloase, fără a avea vreun contact cu familia sa timp de 12 ani, a luptat pentru supravieţuire şi liberate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabilea valoarea umană. „Pariez toţi banii pe un premiu care va rămâne în istorie ca fiind acordat lui Steve McQueen pentru cea mai bună regie şi cred cu tărie că Chiwetel Ejiofor este favorit în cursa pentru Cel mai bun actor în rol principal. Cine ar putea bate acest film?“, spunea Kyle Buchanan, jurnalist la vulture.com, imediat după vizionarea peliculei.

FOTO Time

Christian Bale în rolul lui Irving Rosenfeld, în filmul „American Hustle“

Acţiunea filmului este plasată „în lumea fascinantă a celui mai grozav scandal“, operaţiunea FBI ABSCAM de la sfârşitul anilor 1970 şi începutul anilor 1980, atunci când FBI-ul s-a folosit de un actor şi de un şeic pentru a ademeni într-o capcană mai mulţi oficiali guvernamentali corupţi. Pelicula spune povestea unui „escroc genial“, Irving Rosenfeld, interpretat de Christian Bale, care alături de „seducătoarea şi parşiva“ sa parteneră, Sydney Prosser (Amy Adams), este obligat de împrejurări să lucreze cu un agent FBI, „plin de idei trăsnite“, Richie DiMaso (Bradley Cooper), după cum apreciază cinemagia.ro. 

Comedia ia amploare atunci când agentul FBI îi împinge pe cei doi în sferele puterii şi ale Mafiei din New Jersey, care sunt pe cât de fascinante, pe atât de periculoase. Mai mult, „imprevizibila soţie“ a lui Irving, Rosalyn (Jennifer Lawrence) este cea care stârneşte un adevărat haos.

FOTO Time

„Christian Bale îl joacă pe Irv Rosenfeld, un escroc gras, urât, care se autocompătimeşte şi este la limita dintre prost şi inteligent. Este o versiune mai agresivă a personajului lui Woody Allen din «Broadway Danny Rose». Irv este căsătorit cu Rosalyn, pe care o numeşte «Picasso al karatelor pasiv-agresive», o replică pentru care scenariştii David O. Russel şi Eric Singer merită un Oscar special“, a apreciat Peter Bradshaw, critic de film la „The Guardian“.

Tom Hanks în rolul lui Richard Phillips, în filmul „Captain Phillips“

Richard Phillips era căpitanul navei comerciale MV Maersk Alabama, atunci când, în 2009, piraţii somalezi au urcat la bord şi au deturnat-o. La fel ca în film, Phillips a fost răpit într-o barcă de salvare în timp ce piraţii încercau să fuge de la bordul navei. Totodată, nava Alabama a devenit prima navă de transport americană capturată de piraţi în ultimele două secole. Filmul regizat de Paul Greengrass prezintă evenimentele tragice petrecute la bordul navei şi încercările disperate ale armatei Statelor Unite ale Americii de a salva echipajul condus de căpitanul Phillips. La baza filmului se află cartea acestuia, „Datoria unui căpitan: Piraţi somalezi, soldaţi americani şi zile periculoase pe mare“.

FOTO Time

Matthew McConaughey în rolul lui Ron Woodroof, în filmul „Dallas Buyers Club“

Ron Woodroof, un electrician texan, a fost diagnosticat cu SIDA în anul 1986, dar acest lucru nu l-a făcut să cedeze în faţa sorţii. El a experimentat diferite combinaţii de medicamente, dintre care nu toate erau aprobate de agenţia Food and Drug Administration (FDA), cu scopul de a-şi menţine o stare de sănătate cât mai bună pe o perioadă de timp îndelungată. Astfel, el a creat Dallas Buys Club, o organizaţie care vindea medicamente bolnavilor de SIDA, în ciuda luptei dintre nstituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice.

FOTO Time

Judi Dench în rolul lui Philomena Lee, în filmul „Philomena“

Atunci când Philomena Lee a rămas însărcinată la vârsta de 18 ani, mama necăsătorită a fost nevoită să-şi lase fiul spre adopţie. 50 de ani mai târziu, Philomena a încercat să-şi găsească fiul cu ajutorul unui jurnalist britanic. Regizat de Stephen Frears, filmul aduce în prim plan povestea unei mame căreia i se face o mare nedreptate şi care este în căutare de răspunsuri în încercarea de a găsio rezolvare pentru problemele sale.

FOTO Time

Leonardo DiCaprio în rolul lui Jordan Belfort, în filmul „Lupul de pe Wall Street“

Jordan Belfort a fost un broker care a atins succesul, şi a trăit visul american, cu ajutorul unor mijloace nu tocmai ortodoxe. Jordan început de jos şi a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces şi puterea dobândită l-au transformat dintr-un broker onest într-un infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă. În urma aventurilor sale, Belfort a scris o un roman autobiografic, „Lupul de pe Wall Street, care a stat la baza peliculei regizată de Martin Scorsese, şi în care fostul milionar detalia lupta sa cu drogurile, atracţia faţă de femei sau cum a ajuns, inevitabil, la colaps. Belfort a fost portretizat de Leonardo DiCaprio, cel care a intrat în cursa Oscar pentru cel mai bun actor.

FOTO Time

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările