FOTO Cum arată actorii din „Războiul stelelor“ la 37 de ani de la lansarea francizei şi care a fost destinul lor

FOTO Cum arată actorii din „Războiul stelelor“ la 37 de ani de la lansarea francizei şi care a fost destinul lor

Actorii Peter Mayhew, Harrison Ford, Billy Dee Williams şi Ewan McGregor FOTO AFP

În cea mai nouă parte a francizei „Războiul stelelor/ Star Wars“ vor putea fi văzuţi o parte dintre actorii seriei originale. De la începuturile modeste ale lui Harrison Ford, interpretul lui Han Solo, până la C-3PO, interpretat de Anthony Daniels, care iniţial dispreţuia filmele SF, publicaţia „The Hollywood Reporter“ a întocmit o listă care arată de unde au pornit şi unde au ajuns starurile galaxiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În „Războiul stelelor VII“, „vor apărea trei noi actori tineri, în roluri principale, alături de câteva chipuri extrem de familiare“, au spus producătorii într-un comunicat de presă, declaraţie ce a alimentat mai multe zvonuri cu privire la distribuţia noului episod.

„Războiul stelelor“, cu veterani 

Actorul Peter Mayhew (69 de ani) ar putea reveni în rolul lui Chewbacca, prietenul de încredere şi copilotul lui Han Solo. Ştirea a prins contur după ce actorul şi-a anulat prezenţa la convenţia Comicpalooza, din Texas, „din cauza filmărilor“.

Mayhew l-a jucat pe Chewbacca în trilogia originală dintre 1977 şi 1983, dar şi în pelicula din 2005, „Răzbunarea Sith“. Deşi distribuţia completă nu este cunoscută, singurul personaj care va reveni 100% este droidul R2D2.

Revenirea lui Peter Mayhew ar putea uşura şi întoarcea lui Harrison Ford pe marele ecran, după mai bine de 30 de ani. De asemenea, Mark Hamill şi Carrie Fisher înclină pentru rolurile lui Luke Skywalker şi al Prinţesei Leia. Filmul „Războiul stelelor VII“ va fi regizat de J.J. Abrams şi va fi lansat în cinematografe pe 18 decembrie 2015.

Franciza „Star Wars“, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977. Studiourile Disney au achiziţionat, în 2012, Lucasfilm, compania care produce seria „Star Wars“, deţinută iniţial de George Lucas, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari, şi au anunţat că vor lansa trei filme noi din această serie. 

În acest context, vă propunem o trecere în revistă a protagoniştilor francizei de succes, de la începuturile lor şi până în prezent. 

Harrison Ford - Han Solo

Harrison Ford FOTO hollywoodreporter.com

Înainte de a-l juca pe Han Solo, Harrison Ford era un tâmplar şi lucra la cabinetul producătorului George Lucas, care l-a distribuit într-un rol minor din filmul „American Graffiti“ (1973).

În 1975, Lucas l-a plătit pe Ford pentru a citi câteva replici din „Războiul stelelor/ Star Wars“, iar actorul aspirant l-a impreionat atât de tare încât, în cele din urmă, a obţinut rolul. Cariera lui Ford, care se întinde pe câteva decenii, a inclus franciza „Indiana Jones“ şi o serie de alte filme de succes. Cel mai recent film alu lui Ford este SF-ul „Jocul lui Ender/ Enders Game“, în care joacă rolul apreciatului colonel Graff.

Mark Hamill - Jedi Knight

Mark Hamill FOTO hollywoodreporter.com

Înainte de a-l portretiza pe celebrul personaj Jedi Knight, Hamil era un actor anonim care încercase să obţină rolul lui Luke Skywalker la sugestia unui prieten. Deşi nu este cunoscut pentru alte roluri principale, exceptându-l pe cel din blockbusterul „Războiul stelelor“, Hamill i-a împrumutat vocea lui Joker din seria animată „Batman“, dar şi altor personaje din proiecte de animaţie.

Carrie Fisher - Prinţesa Leia Organa 

Carrie Fisher FOTO hollywoodreporter.com

Deşi, Fisher a apărut, alături de Warren Beatty, în satira politică „Shampoo“, din 1975, când a fost distribuită în „Războiul stelelor“ era aproape necunoscută. Artista, care a vorbit deschis în ultimii ani despre lupta cu drogurile şi depresia, asigură vocea Angelei, din serialul animat „Family Guy“.

James Earl Jones - vocea lui Darth Vader

James Earl Jones FOTO hollywoodreporter.com

Omul cu vocea lui Darth Vader era deja un actor realizat, cu nominalizări la premiile Emmy şi Oscar, precum şi un trofeu Tony, când a fost cooptat pentru a asigura vocea personajului, care era portretizat fizic de David Prowse. De atunci, Jones a apărut în zeci de filme şi emisiuni de televiziune.

Anthony Daniels - C-3PO

Anthony Daniels FOTO hollywoodreporter.com

Daniels era un actor al Teatrului Naţional din Marea Britanie când a fost chemat la o audiţie de către George Lucas. Actorul a fost sceptic cu privire la filmele SF, motiv pentru care a renunţat la pelicula lui Stanley Kubrick, „2001: A Space Odyssey“, singura lui experienţă de acest tip.

Cu toate acestea, a lăsat îndoielile de-o parte şi a jucat în toate cele şase filme ale francizei.

Frank Oz - Yoda

Frank Oz FOTO hollywoodreporter.com

Omul din spatele lui Yoda şi al altor personaje îndrăgite din „Muppets“, Oz a avut un adevărat hit în mâini, „The Muppet Movie“ (1979), înainte de a fi introdus lumii întregi drept Yoda, în anul următor, odată cu episodul V, „The Empire Strikes Back“.

Peter Mayhew - Chewbacca

Peter Mayhew FOTO hollywoodreporter.com

Înainte de a fi transformat în Chewbacca, Mayhew a lucrat ca infirmier la Spitalul Kings College din Londra. Întotdeauna a fost unul dintre favoriţii convenţiilor organizate de fani şi l-a reînviat pe Chewie pentru o partitură minor în „Star Wars: Episode III: Revnege of the Sith“ (2005).

De asemenea, a mai apărut în acelaşi rol într-un episod al serialului „Glee“. Există chiar şi un film biografic bazat pe povestea lui Mayhew, omul de 2 metri şi 18 centimetri care a jonglat cu munca de la spital şi filmările pentru apreciata serie.

Kenny Baker - R2D2

Kenny Baker FOTO hollywoodreporter.com

Actorul britanic a evoluat în mai multe piese de comedie, înainte de a fi distribuit în rolul adorabilului R2D2. În 2009, şi-a publicat biografia, „From Tiny Acorns: The Kenny Baker Story“. În prezent, locuieşte în Regatul Unit, unde spunea că se bucură de grădinărit.

Ian McDiarmid - Împăratul Palpatine

Ian McDiarmid FOTO hollywoodreporter.com

Harrison Ford FOTO hollywoodreporter.comActorul scoţian avea deja 40 de ani când l-a interpretat pentru prima dată pe împărat în episodul V, dar era deja un interpret dramatic apreciat când a intrat în universul „Star Wars“ şi continuă să joace în piese de teatru şi azi. La un an după ce a pus stăpânire pe galaxie în „Revenge of the Sith“ (2005), McDiarmid a fost recompensat cu premiul Tony pentru munca din „Faith Healer“. În 2012, a jucat în piesa „Timon of Athens“ la Teatrul Shakespeare din Chicago.

Billy Dee Williams - Lando Calrissian

Billy Dee Williams FOTO hollywoodreporter.com

Atistul a jucat pe Broadway şi într-o serie de filme celebre, inclusiv pelicula nominalizată la Oscar „Lady Sings the Blues“ (1972), când a fost ales pentru rolul lui Lando Calrissian.

Hayden Chirstensen - Anakin Skywalker

Hayden Chirstensen FOTO hollywoodreporter.com

Artistul s-a bucurat de aprecierea criticilor şi de o nominalizare la Globul de Aur pentru performanţa sa din filmul „Life as a House“, din 2001, o dramă care nu a avut foarte mare succes la public.

După ce l-a jucat pe Anakin Skywalker în episoadele „Atack of the Clones“ şi „Revneg of the Sith“, a apărut, printre altele, în SF-ul „Jumper“ (2008) şi în filmul de groază „Vanashing on Sevneth Street“ (2010).

Natalie Portman - Padme

Natalie Portman FOTO hollywoodreporter.com

Cunoscută mai ales pentru interpretarea micuţei din „The Professional“, Portman şi-a sporit faima odată cu apariţia din episodul „Phantom Mencae“. După ce a fost recompensată cu Premiul Academiei de Film pentru prestaţia din „Lebăda Neagră/ The Black Swan“, în 2011, a apărut şi în „Thor: Dark World“.

Ewan McGregor - Obi-Wan Kenobi

Ewan McGregor FOTO hollywoodreporter.com

ctorul a devenit celebru odată cu rolul dependentului de heroină din drama lui Danny Boyle, „Trainspotting“ (1996), mai apoi fiind distribuit în rolul lui Sir Alec Guiness. Tânărul Obi-Wan Kenobi a devenit în scurt timp un star recunoscut pe plan internaţional.

Jake Lloyd - Anakin Skywalker

Jake Lloyd FOTO hollywoodreporter.com

După un rol mic în comedia „Jingle All the Way“, Lloyd a primit rolul tânărului Anakin Skywalker. La scurt timp după ce a renunţat la actorie, a declarat că filmările pentru apreciata serie au condus la neglijarea studiilor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: