FOTO Cum arată actorii din „Forrest Gump“ la 20 de ani de la lansarea filmului şi care a fost destinul lor

FOTO Cum arată actorii din „Forrest Gump“ la 20 de ani de la lansarea filmului şi care a fost destinul lor

Actorul Tom Hanks, în rolul lui Forrest Gump FOTO drafthouse.com

Greu de crezut, dar au trecut 20 de ani de la lansarea unuia dintre cele mai iubite filme: „Forrest Gump“. Mulţi dintre actorii din pelicula recompensată cu prestigiosul premiu Oscar au continuat să aibă cariere de succes, în timp ce alţii au dispărut de pe harta culturii pop. Publicaţia „Huffington Post“ prezintă cum arată protagoniştii filmului după 20 de ani, dar şi ce au făcut în toţi aceşti ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte de 6 iulie 1994, nu am avut la îndemână metafore precum „viaţa este ca o cutie cu bomboane de ciocolată“, nu ne-am simţit constrânşi din punct de vedere emoţional să îndemnăm oamenii să alerge (amintiţi-vă de celebra replică „Run, Forrest, run!/ Fugi, Forrest, fugi!“) şi nu am avut atâta inspiraţie pentru a născoci diverse moduri de a găti creveţii.
 
„Forrest Gump“ a avut premiera pe marile ecrane în urmă cu 20 de ani şi a reuşit să traducă în victorii şase dintre cele şapte nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun film. A avut încasări la box office de 677 de milioane de dolari, fiind catalogat de mulţi critici ca fiind o peliculă clasică plină de replici care îţi rămân întipărite în minte. Una dintre ele ar fi: „Viaţa e ca o cutie de ciocolată.. nu ştii niciodată cu ce te alegi.“ 
 
Vă prezentăm în continuare cum s-au schimbat actorii care au interpretat cele mai îndrăgite personaje din „Forrest Gump“.
 
Tom Hanks

Tom Hanks, în rolul lui Forrest Gump FOTO Paramount/Getty/HuffingtonPost
 
Tom Hanks nu a dispărut de pe radarul Hollywoodului, din contră. A dat glas unuia dintre cele mai îndrăgite personaje animate (şerifului Woody din seria animată „Toy Story“), a naufragiat pe o insulă („Cast Away/ Naufragiatul“), a făcut o călătorie în spaţiu („Apollo 13“), a urmărit un escroc, a mers în mai multe războaie („Saving Private Ryan/ Salvaţi soldatul Ryan“), iar nava lui a fost prădată de piraţi („Captain Phillips/ Căpitanul Phillips“). Hanks nu a avut răgaz după ce a fost recompensat cu cel de-al doilea premiu Oscar pentru interpretarea lui Gump. Viaţa lui chiar este o cutie cu bomboane de ciocoaltă. 
 
Robin Wright

Robin Wright, în rolul tinerei Jenny FOTO Paramount/Getty/HuffingtonPost
 
După ce a jucat-o pe Jenny, Robin Wright a dispărut din lumina reflectoarelor şi a jucat doar în câteva drame, precum „Message in a Bottle/ Mesaj de departe“ (1999) şi „White Oleander/ Dragoste otrăvitoare“ (2002). Într-adevăr a avut roluri în filme memorabile, cum ar fi „Unbreakable/ Indestructibilul“ (2000) şi „Moneyball/ Moneyball: arta de a învinge“ (2011), dar adevărata revenire s-a petrecut odată cu lansarea serialului „House of Cards“, unde joacă alături de Kevin Spacey. Rolul Claire Underwood i-a adus o nominalizare la premiile Emmy anul trecut şi un Glob de Aur anul acesta. 
 
Gary Sinise

Gary Sinise, în rolul lui locotenentului Dan FOTO Paramount/Getty/HuffingtonPost
 
Gary Sinise a jucat o mulţime de roluri după „Forrest Gump“, dar mereu ni-l vom aminti cel mai bine drept locotenentul Dan. De asemenea, a mai jucat, alături de Tom Hanks, în „Apollo 13“ (1995) şi în „The Green Mile/ Culoarul morţii“ (1999). Totodată, l-a interpretat pe detectivul Mac Taylor din serialul „CSI: NY“ timp de nouă ani până în 2013 şi, cel mai recent, a fost vocea naratorului Smithsonian din „Captain American: Winter Soldier/Căpitanul America: Războinicul iernii“ (2014).
 
Sally Field

Sally Field, în rolul doamnei Gump FOTO Paramount/AP/HuffingtonPost
 
După „Forrest Gump“, Sally Field, cu mici excepţii, a renunţat la filme pentru a juca mai multe roluri pe micile ecrane. A petrecut şase ani ca guest-star în „ER“, urmând şi un rol în „Brothers & Sisters“, înainte de a reveni la filme. Portretizarea primei doamne Mary Todd Lincoln i-a adus o nominalizare la prestigioasele premii ale Academiei Americane de Film, în 2012, iar următorul ei proiect este „Hello, My Name Is Doris“, semnat de Michael Showalter.
 
Mykelti Williamson 
 
Mykelti Williamson, în rolul lui Bubba  FOTO Paramount/Getty/HuffingtonPost
 
Mykelti Williamson este cunoscut mai ales pentru rolul lui Bubba din „Forrest Gump“, după această interpretare a mai lucrat la numeroase filme şi seriale de televiziune, printre care „Heat“, „Con Air“, „Boomtown“, „CSI: NY“ şi „24“. Recent l-a jucat pe Ellstin Limehouse în „Justified“ şi îl va portretiza pe B.B. King în filmul „The Thrill Is On“, ce urmează să fie lansat.
 
Michael Conner Humphreys

Michael Conner Humphreys, în rolul tânărului Forrest FOTO Paramount/AP/HuffingtonPost
 
Michael Conner Humphreys a debutat în rolul tânărului Forrest, dar a decis că actoria nu este profesia potrivită pentru el. A crescut ca un copil normal şi s-a înrolat în aramtă în 2005, stagiul făcâmdu-l în Irak. După ce a ieşit din armată, în 2008, Humphreys a mai dat actoriei o şansă cu rolul din filmul despre război „Pathfinders: In the Company of Strangers“, în care a jucat rolul unui soldat. 
 
Hanna Hall

Hanna Hall, în rolul micuţei Jenny FOTO Paramount/IMDB/HuffingtonPost
 
Hanna Hall şi-a făcut, de asemenea, debutul odată cu „Forrest Gump“, în rolul adorabilei Jenny. De atunci a avut roluri în „The Virgin Suicides“, „Halloween“, dar şi într-un episod din „Criminal Minds“.
 
Haley Joel Osment 
 
Haley Joel Osment, în rolul lui Forrest Jr. FOTO Paramount/Getty/HuffingtonPost
 
Înainte de a vedea oameni morţi, tânărul Haley Joel Osment şi-a făcut debutul pe marile ecrane cu rolul fiului lui Forrest şi Jenny, Forrest Jr. După rolul din „The Sixth Sense“ pentru care a fost nominalizat la Oscar, Osment a interpretat un roboţel, a fost vocile unor personaje din jocurile video „Kingdom Hearts“ şi a absolvit Universitatea din New York. De curând a jucat în seria „Alpha House“ şi în miniseria „Spoils of Babylon“. De asemenea, face parte din distribuţia viitorului film „Entourage“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările