VIDEO Filmul românesc „Poziţia copilului“ a ieşit din cursa pentru premiul Oscar

VIDEO Filmul românesc „Poziţia copilului“ a ieşit din cursa pentru premiul Oscar

Florin Dumitrescu şi Luminiţa Ghoerghiu, într-o scenă din filmul „Pozitia Copilului”. FOTO: Arhivă Adevărul.

Filmul românesc „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, nu a fost inclus pe lista scurtă de propuneri pentru o nominaliare la premiile Oscar, ediţia din 2014, peliculele aflate în competiţie la categoria cel mai bun film străin fiind „The Hunt", de Thomas Vinterberg, şi „La grande belezza“, de Paolo Sorrentino, informează site-ul thewrap.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Recent, publicaţia „The Hollywood Reporter nota ca favorit filmul lui Călin Peter Netzer pentru o nominalizare la Oscar la categoria Cel mai bun film străin. 

În premieră, un număr record de propuneri, 76, au fost primite anul acesta de Academia americană pentru categoria Cel mai bun film strain, doar 9 pelicule fiind incluse pe lista scurt[.

Cele nouă filme propuse sunt: „The Hunt" (Danemarca), de Thomas Vinterberg, „La grande belezza" (Italia), de Paolo Sorrentino, „The Broken Circle Breakdown" (Belgia), de Felix van Groeningen, „An Episode in the Life of an Iron Picker" (Bosnia şi Herţegovina), de Danis Tanovic, „The Missing Picture" (Cambodgia), de Rithy Panh, „Two Lives" (Germania), de Georg Maas, „The Grandmaster" (Hong Kong), de Wong Kar-wai, „The Notebook" (Ungaria), de Janos Szasz, şi „Omar" (Palestina), de Hany Abu-Assad.

Dintre  cele nouă filme propuse, vor fi făcute doar cinci nominalizări pentru premiul Oscar la categoria Cel mai bun film strain, acestea urmând să fie anunţate pe data de 16 ianuarie.

În 2013, trofeul Oscar pentru cel mai bun film străin a revenit producţiei „Amour”, regizată de austriacul Michael Haneke.

Lungmetrajul românesc „Poziţia copilului” a primit distincţia Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin din 2013.

Gala premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie 2014.


Citeşte şi:

VIDEO Filmul „Poziţia copilului“, favorit pentru o nominalizare la Oscar

Filmul „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, a fost inclus pe lista celor patru lungmetraje considerate principalele favorite care ar putea fi nominalizate la premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin.
 
 
Pelicula românească „Poziţia copilului” a lipsit de pe lista celor nominalizate pentru premiul filmul european al anului, lucru care i-a făcut pe mulţi să ridice o sprânceană sau să se încrunte, iar faptul a şi permis multora să bârfească pe tema mecanismului de votare al Academiei.
 
 
Actriţa Luminiţa Gheorghiu, care a fost recent nominalizată de către Academia Europeană de Film pentru premiul de cea mai bună actriţă, cu rolul din pelicula „Poziţia copilului“, spune că una dintre cele mai mari bucurii ale sale a fost să vadă că publicul din România este prezent în număr cât mai mare în sălile de cinema, pentru a urmări filmul regizat de Călin Peter Netzer.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările