Filmul „Rio 2“ zboară peste „Căpitanul America“ în topul încasărilor din box office-ul american

Filmul „Rio 2“ zboară peste „Căpitanul America“ în topul încasărilor din box office-ul american

„Rio 2“ arată povestea papagalilor Blu şi Jewel în Pădurea Amazoniană FOTO cinemagia.ro

Filmul „Rio 2“, lansat recent, a devansat producţia „Căpitanul America: Războinicul iernii“ în ceea ce priveşte încasările din box office-ul american, după ce pelicula din urmă a ajuns la a doua săptămână de proiecţii.

Filmul animat „Rio 2“, regizat de brazilianul Carlos Saldanha, a adus încasări de peste 12 milioane, vineri, la nivel mondial, doborând recordul deţinul de pelicula „Captain America: Războinicul iernii“, în care joacă şi românul Sebastian Stan. Este de aşteptat la ca la finalul acestui weekend „Rio 2“ să aducă, doar în Statele Unite ale Americii, un profit de 44 de milioane de dolari, cu multe peste cele 41 de milioane preconizate pentru „Căpitanul America“.

Continuarea „Rio 2“, realizat de The Fox Animation şi Blue Sky, a fost lansat la exact trei ani de cânt prima parte reuşea să aducă încasări de 39 de milioane de dolari. În acest nou film, Jesse Eisenberg şi Anne Hathaway îşi împrumută vocile celor două personaje pricipale, Blu şi Jewel. Pe lângă cei doi, în film se mai regăsesc şi Jamie Foxx (Nico), Andy Garcia (Eduardo), Leslie Mann (Linda), Rodrigo Santoro (Tulio Monteiro), Jake T. Austin (Fernando), Kristin Chenoweth (Gabi), Tracy Morgan (Luiz), Rita Moreno (mătuşa Mimi), Bruno Mars (Roberto), Will.i.am (Pedro), Jemaine Clement (Nigel).

Continuarea din 2014 reia, practic, desfăşurătorul acţiunii din momentul în care s-a încheiat în 2011. Papagalul Blu, Jewel şi cei trei copilaşi ai lor trăiesc, domesticiţi, viaţa perfectă în oraşul magic Rio de Janeiro. Totul până când Jewel decide că este timpul ca cei trei papagali mai mici să înveţe să trăiască sălbatic, ca orice pasăre liberă, astfel că propune familiei să se aventureze cu toţii în pădurea Amazonului.

În vreme ce Blu se străduieşte să se integreze între noii vecini, începe să se teamă că i-ar putea pierde pe Jewel şi pe copii, înţelegând că aceştia ar putea prefera sălbăticia. La sosirea în Amazon, familia lui Blu dă peste tatăl pierdut al lui Jewel, Eduardo, care se ascunde cu tribul său de papapgali macaw din rasa Spix. Din moment ce Blu nu se poate integra în trib, Nigel se foloseşte de oportunitate pentru a o răpi pe Linda, fata care are grijă de Blu, pentru a găsi ascunzătoarea tribului macaw şi, implicit, mai mulţi reprezentanţi ai rasei despre care se credea că este pe cale de dispariţie, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

„Căpitanul America: Războinicul iernii“, coproducţia Disney şi Marvel, în care joacă şi actorul de origine română Sebastian Stan, a câştigat, la a doua săptămână de staţionare în box office doar 11,9 milioane de dolari şi este de aşteptat ca profitul adus să scadă cu 57 de procente după acest weekend de proiecţii. Ceea ce face ca suma totală câştigată de producători să fie de doar 42 de milioane de dolari, la nivelul Statelor Unite ale Americii. În această seară este de aşteptat ca pelicula cu supereroi să depăşească recordul înregistrat de primul film al seriei, „Căpitanul America: Primul Răzbunător“, care a adus un profit de 370 de milioane de dolari, după momentul lansării, la nivel global.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările