Filmul Parking: lansare cu poezie la Street Delivery

Filmul Parking: lansare cu poezie la Street Delivery

După premiera mondială de la Cluj, din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi cele trei proiecţii de gală de la Oradea, Timişoara şi Iaşi, Parking, cel mai nou film al regizorului Tudor Giurgiu, se pregăteşte în acest weekend de lansarea oficială în cinematografele din întreaga ţară, precum şi de întâlniri inedite cu publicul bucureştean.

Astfel, înainte de avanpremiera de vineri 14 iunie, de la ora 20:30, de la Cinema PRO (în cadrul Festivalului de Film European) şi premiera din aceeaşi seară, de la ora 21:00, de la Cinema Elvire Popesco (în cadrul Retrospectivei TIFF la Bucureşti), ambele în prezenţa echipei, iubitorii de film şi poezie sunt aşteptaţi la Street Delivery, pentru a vizita rulota din Parking transformată în Poetry Van, unde vor fi întâmpinaţi de scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari. Poetry-van-ul poate fi găsit pe strada Arthur Verona şi a doua zi, 15 iunie, de la ora 14:00, şi are uşile deschise pentru toţi curioşii care vor să vadă secvenţe din film, să citească poezii sau să transforme propria lor poveste de dragoste în versuri de luat acasă. Seara, de la ora 21:45, filmul va putea fi văzut în aer liber în curtea Casei Mincu.

„Rulota Parking – Poetry Van este o idee a lui Tudor Giurgiu de a promova nu doar filmul românesc contemporan, ci şi poezia românească. Este o formă prin care oamenii pot păşi în Universul pe care îl văd pe marele ecran, pot vedea secvenţe din film şi îşi pot spune propria poveste de dragoste”, a declarat Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului „Apropierea”, care a inspirat scenariul filmului.

O proiecţie de gală va fi organizată şi în Constanţa, sâmbătă 15 iunie, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, de la ora 18:00, urmată la final de o discuţie cu actorii Mihai Smarandache şi Carmen Florescu. Biletele au fost deja puse în vânzare şi pot fi achiziţionate direct de la Centrul „Jean Constantin” la preţul de 16 lei. În aceeaşi seară, Mihai şi Carmen vor discuta şi cu cinefilii din Bucureşti, prezenţi la proiecţia specială de la Cinema Muzeul Ţăranului, programată la ora 20:00.

 Descris ca fiind „o odă dedicată tuturor visătorilor şi cutezătorilor care au părăsit zona de confort a oraşului natal pentru a căuta o viaţă mai bună în altă parte.” (Cineuropa), Parking va ajunge pe marile ecrane nu doar în cinematografe, ci şi în locaţii alternative, în oraşe unde spectatorii nu ar avea altfel acces la film. Primele oraşe confirmate din Caravana Parking sunt Făgăraş (15 iunie, Casa de Cultură – 19:30), Sighişoara (16 iunie, Sala Mihai Eminescu – 19:00) şi Curtea de Argeş (18 iunie, Centrul de Cultură si Arte „George Topîrceanu” – 19:00). Mai multe detalii despre traseul proiecţiilor speciale vor fi anunţate în curând.

Parking spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viaţa lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreaţă spaniolă şi dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă şi plină de provocări.

Filmul are în distribuţie actori spanioli de talie internaţională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar şi actori români foarte îndrăgiţi: Mihai Smarandache, Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet şi Paul Cimpoieru.

Parking va fi în cinematografele din întreaga ţară din 14 iunie, distribuit de Transilvania Film.

Programul primei săptămâni

***

Parking este produs de Libra Film Productions, co-produs de La Claqueta, Tito Clint Movies, Cercanías la Película AIE (Spania) şi Evolution Films, Studio Beep (Cehia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Junta de Andalucia, Czech Film Fund, Canal Sur, TVR, HBO, Eurimages şi al programului Creative Europe al Uniunii Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: