VIDEO Filmul „Noe“, cu Russell Crowe, interzis în ţările arabe din Orientul Mijlociu

VIDEO Filmul „Noe“, cu Russell Crowe, interzis în ţările arabe din Orientul
Mijlociu

Jennifer Connelly şi Russell Crowe, într-o scenă din filmul „Noah“ FOTO outnow.ch

Filmul „Noe/ Noah“, regizat de Darren Aronofsky, un lungmetraj cu Russell Crowe în rolul principal, inspirat de povestea biblică a Arcei lui Noe, a fost interzis în ţările arabe din Orientul Mijlociu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din domeniul cinematografiei din Qatar, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite i-au informat pe directorii studiourilor Paramount că nu vor permite difuzarea în ţările lor a noului film regizat de Darren Aronofsky, în care Russell Crowe interpretează rolul lui Noe, eroul biblic care a construit o arcă pentru a salva lumea.

Autorităţile din aceste ţări arabe consideră că filmul „Noe“ contravine legii islamice, întrucât prezintă pe marele ecran portretul unui profet. Decizii similare sunt aşteptate în Iordania şi în Kuwait, potrivit reprezentanţilor de la Paramount Pictures, iar liderii musulmani din Egipt au cerut comisiei de specialitate să interzică difuzarea filmului în această ţară.

Un comunicat emis de Institutul Musulmanilor Sunniţi Al-Azhar afirmă: „Al-Azhar respinge încă o dată difuzarea oricărei producţii care îi portretizează pe profeţii şi mesagerii lui Allah şi pe însoţitorii Profetului (Mohamed). De aceea, Al-Azhar anunţă interzicerea filmului despre Noe, mesagerul lui Allah - pacea fie cu el“. Filmul „Noe“ era programat să fie lansat în Egipt pe 26 martie, cu două zile înainte de lansarea oficială a peliculei în Statele Unite.

Potrivit presei americane, acest film, inspirat de povestea biblică a Arcei lui Noe, va spune povestea unui bărbat - Noe - care primeşte misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor.

În abordarea regizorului Darren Aronofsky asupra potopului biblic, Noe este un bărbat care iubeşte Pământul şi toate creaturile sale, dar este dezamăgit de felul în care oamenii au tratat planeta. Filmul îi are în distribuţie pe actorii Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman şi Douglas Booth.

Lungmetrajul „Noe“ va avea premiera în România pe 28 martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările