Filmul „La Gomera“ este propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020

Filmul „La Gomera“ este propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020

Din distribuţia „La Gomera“ face parte şi Catrinel Marlon FOTO Cinemagia

„La Gomera“, filmul regizat de Corneliu Porumboiu, a fost desemnat propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020 la categoria Cel mai bun lungmetraj internaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La Gomera“, cu Vlad Ivanov în rol principal, a primit majoritatea voturilor în şedinţa Comitetului de Selecţie Anuală a Filmului Românesc pentru participarea la secţiunea Cel mai bun lungmertraj internaţional a premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film.
 
Comitetul din acest an, numit prin hotărârea Consiliului de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei, a fost format din Dana Duma (critic de film), Ionuţ Mareş (critic de film), Irina Trocan (critic de film), Iulia Blaga (critic de film), Cristina Corciovescu (critic de film), Mihai Chirilov (director artistic TIFF). 
 
Cele cinci filme internaţionale nominalizate la Oscar 2020 vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020, iar gala de decernare a statuetelor va avea loc pe 9 februarie 2020.
 
„La Gomera“ a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectată în competiţie, iar în România va avea premiera pe 13 septembrie 2019, fiind distribuit de Ro Image şi 42 KM FILM.
 
„La Gomera“, al cincilea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, a intrat în cursă şi pentru nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film („Oscarurile Europene“). 
 
 
   
Este prima producţie semnată de Porumboiu care a fost filmată şi în afara României, în Spania şi Singapore. Din distribuţie mai fac parte Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Ţambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.
 
Vlad Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo“, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Ţambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.
 
„La Gomera“ este scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, iar imaginea este semnată de Tudor Mircea. Scenografia a fost realizată de Simona Pădureţu, designer de costume a fost Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a fost responsabilă cu direcţia artistică.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: